• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak rodzina może troszczyć się o au-pair?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak rodzina może troszczyć się o au-pair?

aga88 > 04-06-2010, 11:42

cześć dziewczyny,

przeglądam różne tematy i zastanawiam się, po czym poznać, że rodzinie zależy na au-pair? (przed wyjazdem). Te z Was, które mają doświadczenie, może mają jakieś wskazówki, na co zwrócić uwagę? Zastanawiam się bo ostatnio czuję jakiś "spadek entuzjazmu" (po swojej stronie), a może mi się tylko zdaje? Praktycznie wszystko już ustalone, piszemy regularnie od paru tygodni, myślę, że wiem o nich dużo, dostałam namiary nie tylko na ich aktualną au-pair, ale też do miejsc pracy hostów i nr tel. do ich szefów, gdybym chciała z nimi pogadać i wyciągnąć więcej informacji o rodzinie. Poza tym podoba mi się, że usunęli swoje konto na au-pair world czyli już raczej nikogo innego nie szukają Co jeszcze może mnie bardziej upewnić w tym, że rodzina jest dla mnie właściwa?

pozdrawiam

Aga
  • Re: jak rodzina może troszczyć się o au-pair?

mloda > 04-06-2010, 13:09

na tym etapie to wszystko. Dowiedzialas sie o nich mozliwie jak najwiecej, wiec teraz tylko czekac na wyjazd. I nie stersuj sie ze jak napiszesz im e-mail to odpisza po jakims czasie a nie w ciagu tego samego dnia. Przeciez ty tez nie zawsze masz czas albo ochote zeby sprawdzac poczte. Przeciez oni tez pracuja maja rodzine, znajomych. Wiec teraz tylko spokojnie czekaj... wszystko i tak okaze sie na miejscu!

aga88 > 04-06-2010, 13:16

dzięki, trochę mnie uspokoiłaś pewnie panikara ze mnie, im bliżej do wyjazdu tym więcej wątpliwości W każdym razie i tak układam sobie "plan B", co będzie, jeśli... I mam nadzieję, że nie zmienią nagle zdania, bo jednak wygrałam ten "casting", rodzina dostała podobno 108 zgłoszeń :roll:

marika299 > 04-06-2010, 17:35

ja tez sie zgdadzam z powyzszymi wypowiedziami.hmm moja rodzinka jeszcze przed moim wyjazdem do nich wyslalal mi przewodnik po Holandii,krotki list bla bla bla,a mojej mlodszej sister wyslali kamerke,bo nie miala,a chciala zebysmy sie mogly widziec na skype gdy ja bede w NL a ona w PL,no i do niej tez napisali list.takze to bylo dla mnie beardzo wazne.nie sam prezent oczywiscie,ale taki fajny gest z ich strony.co wiecej...mysle ze chyba zawsze sie czuje w czasie rozmow czy mailowania,czy nadajecie na tych samych falach itp.ja znalazlam moja the best family,mam nadzieje ze tak zostanie bo dopiero jestem tu niecale 2 tyg 8)
  • Starszy wątek Nowszy wątek