• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Angielskie agencje

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Angielskie agencje

• Angielskie agencje
  • Angielskie agencje

Caristia > 03-06-2010, 21:07

Witam dziewczyny;-)

Zastanawiam się czy większość z was szuka rodzin przez znane strony internetowe np. aupair-world, czy raczej korzystacie z bezpłatnych agencji kraju do którego jedziecie?

Chciałam wam podsunąć pewien pomysł. Otóż, chętnie podam wam adresy agencji z Londynu i okolic które działają w sposób ekspresowy, są bezpłatne a co więcej mają znacznie bogatsza ofertę nią te polskie.

Ja znalazłam rodzinkę w 2 dni dzięki agencji PEEK-A-BOO CHILDCARE.

Agencja ta wysyła np. aupairka liste innych aupair z całego Londynu, organizuje imprezy w pubie dla dziewczyn, wysyła na kursy pierwszej pomocy, wycieczki ze zniżką dla au-pair i wiele innych atrakcji.

Byłam bardzo mile zaskoczona współpracą i tempem;-)

Znam jeszcze 4 inne agencje godne polecenia, więc gdyby któraś z was wyraziła chęć to chętnie udzielę wskazówek;-)
  • Re: Angielskie agencje

Yoanna > 03-06-2010, 23:58

Johnson, mlodziku ty moj, widzisz ja tez ci polecalam ang agencje wiec bierz sie do roboty! tutaj ci jeszcze Caristia podaje namiary na agencje wiec do dziela!

Kachaaa > 04-06-2010, 21:39

jakos nie sa za darmo pisze w umowie

"11. I understand that I have to pay a deposit of £50 when I register with Peekaboo Au pairs (£20 of which I wont get back as it’s an admin/postage fee. Should I cancel my application or find a family myself, I will lose this deposit. I will also have to pay £100 as soon as I have been accepted and agreed to start with a family.

12. I will only get the full deposit back (£150 minus £20=£130) if I stay with the family for the agreed time. Should I fail to stay for the agreed period (for whatever reason), then I will lose the full of deposit (£150). If my host family can no longer keep me (at a fault that is not my own), I will be placed with another family within 1 month or I will get my deposit back, less £20, ie £130

"

blairwaldorf > 06-06-2010, 11:29

ja polecam Cinderella Au Pair Agency jak ktoś się wybiera do UK. Jest za darmo i działa szybko. Babka Trisha jest naprawde dobra i rodzinki sporo jej płacą, a my nic. Ale uwaga - jeśli ma się problemy z rodzinką nie warto jej ufać i mówić żeby nie informowała rodzinki, bo to zrobi. Wiadomo że jeśli jej sporo płacą to będzie zawsze po ich stronie. Pod innymi względami jest ok.

<a href="mailto:cinderellaaupair@aol.com">cinderellaaupair@aol.com</a>

Caristia > 06-06-2010, 11:45

ojej.....a powiedz proszę czy miałaś już wcześniej do czynienia z Trishą? Ja właśnie przez jej agencje szukam....

Wysłałam Ci wiadomość na priv.;-)

julita883 > 06-06-2010, 11:55

Ja też znalazłam rodzinkę za pośrednictwem Cinderella Au Pair. Owszem dość szybko znalazła mi rodzinkę nawet miałam 4 propozycje przez tydzień. Plus taki że ona ma rodzinki tylko w okolicy Londynu a dla mnie to fajna sprawa. Ale tak jak blairwaldorf napisała nie warto jej ufać. Jak pojawiają sie problemy Trisha staje sie fałszywa i ozywiście broni rodziny. Na jej pomoc nie ma co liczyć...

A tak poztym Caristia cos kręcisz najpiew piszesz że znalazłaś rodzinkę w dwa dni [quote name="Caristia"]

Ja znalazłam rodzinkę w 2 dni dzięki agencji PEEK-A-BOO CHILDCARE.

Agencja ta wysyła np. aupairka liste innych aupair z całego Londynu, organizuje imprezy w pubie dla dziewczyn, wysyła na kursy pierwszej pomocy, wycieczki ze zniżką dla au-pair i wiele innych atrakcji.

Byłam bardzo mile zaskoczona współpracą i tempem;-)[/quote]

A teraz piszesz że [quote name="Caristia"]ojej.....a powiedz proszę czy miałaś już wcześniej do czynienia z Trishą? Ja właśnie przez jej agencje szukam....

Wysłałam Ci wiadomość na priv.;-)[/quote]

Więc jak jest naprawde?? Coś mi to na spam wygląda jak niewiem co

blairwaldorf > 06-06-2010, 12:06

julitko, sranku mój przez tą Trishe to nie tylko ty cierpiałaś.....(chociaż wiem, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina) ale też moje Londyńskie koleżanki...znałam potem tyle ofiar którym Trisha nie pomogła!

Caristia > 06-06-2010, 12:45

PEEK-A-BOO znalazło mi rodzinkę i ja się wstępnie zgodziłam. Szukałam w kilku agencjach równocześnie gdyż chcialam tym razem trafić do normalnych ludzi. Trisha do teraz oferuje mi rodzinki, ja czytam te profile i tak naprawdę dochodze do wniosku że PEEK-A-BOO jest najlepsze.

Podziękuje Trishy i będę przestrzegała inne dziewczyny

Dziękuję

Caristia > 06-06-2010, 12:47

p.s nic nie płaciłam z PEEK-A-BOO ;-)

julita883 > 06-06-2010, 13:57

Paulinko to nie jest Twoja wina bo wiem że chciałaś dobrze I dziękuje Ci za wszystko A Trisha jest naprawde wporządku dopóki nie zaczynają sie problemy zresztą wydaje mi się że wszystkie agencje czy to Polskie czy Angielskie i tak bronią rodzinki..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna