-
-
Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D
mloda > 01-06-2010, 15:47
Czesc wszystkim!!
Zalogowalam sie na tym forum juz jakis czas temu i teraz postanowilam zlozyc swoj temat.
Jak sie mozecie domyslac po temacie kiedys mowilam, ze juz nigdy nie bede au pair a jednak wybralam taka droge jeszcze raz.
Operowalam w US przez rok. Mialm 3 dzieci, ktore byly naprawde super, gorzej bylo z ich rodzicami... No ale bylo minelo :mrgreen: Pozniej sie od nich wyprowadzilam mieszkalam przez jakis czas sama, pozniej z chlopakiem. Czekalam na vize, ktorej nie dostalam i musialam wracac do Pl. Teraz studiuje filologie angielska i w lipcu wyjezdzam do Irlandii a konkretnie do Newmarket on Fergus. Pod opieka bede miala tez 3 chlopcow: 5 letnie blizniaki i 7 latka. Pracowalam juz z diecmi w tym wieku i szczerze mowiac najlepiej sie z nimi dogaduje. Wiem, ze bede miala bardzo duzo pracy, ale wybralam ta rodzinke z tego powodu, ze zaplaca mi za kursy. Chce sie szkolic jak najwiecej :mrgreen:
No dobra to moze tylko o mnie na pczatek. Wracam do nauki, bo pierwszy egzamin juz w sobote. Mam nadzieje, ze uda mi sie zaliczyc wszystko za 1 razem bo inaczej bede musiala skrocic swoj pobyt. :roll: -
Re: Nigdy nie mow nigdy, czyli Mloda znowu au pair :D
zlosnica > 01-06-2010, 16:42
Cześć
Och, u mnie też mnóstwo egzaminów, chyba 8 8O w tym dzisiaj opuściłam jedno koło bo mam powódź :lol: ale i tak będę musiała je zaliczyć tyle, że w innym terminie :?
Oby tym razem trafiła Ci się fajna cała rodzinka, nie tylko dzieciaki, hehePozdrawiam! -
Yoanna > 01-06-2010, 17:49
wspolczuje, ja juz po egzaminach -
Sake > 01-06-2010, 18:00
Powodzenia na egzaminach :wink: -
mloda > 01-06-2010, 20:46
nieDZIEKUJE!!
Mam nadzieje, ze u mnie nie bedzie tak zle. Z histori USA mam notatki i pewniaki z innych uczelni z paru lat- na historii Anglii z tym samy wykladowna sie sprawdzilo! :wink:
Co studiujecie?? -
Metallinka > 01-06-2010, 20:50
Ja studiuję filologię angielską, pierwszy i ostatni rok! Ale jakbyś się chciała pozbyć notatek z kultury USA i GB to ja bardzo chętnie się nimi zaopiekuję! -
mloda > 01-06-2010, 20:53
kultury jeszcze nie mam, jak na raize tylko historie GB i USA i historie literatury GB
A czemu ostatni rok? I skoro nie chesz skonczyc stiow to po co ci notatki? -
Metallinka > 01-06-2010, 21:35
Chcę te kochane inaczej egzaminy zaliczyćDla świętego spokoju -
judd > 02-06-2010, 0:32
ooo matko, HISTORIA USA, to byla moja zmora. W tamtym semestrze, teraz mam kulture USA i generalnie tu dochodzi kwestia U KOGO a nie co. PANI od szeroko rozumianego USA stanowi chyba mój, nasz na uczelni, największy problem ;| w pt egzamin... Za Ciebie trzymam kciuki) -
Yoanna > 02-06-2010, 18:03
haha ja tez studiowalam anglistyke - niecale 3 tyg :lol: