-
-
Re: Pomozcie poczatkujacej au pair;)
fullofcolours > 25-05-2010, 14:28
domena domeną ale ci oszuści zazwyczaj podają się ze są z Uk lub ze Stanów. Więc kolejna rzecz się nie zgadza - po co angazują niby agencję z tego Tokelau ; O -
vaszka > 25-05-2010, 14:44
Wiesz, myślę, że taka agencja w ogóle nie istnieje. Zwykli oszuści, ot co, trzeba się przyzwyczić, że za darmo nic nie ma. Do mnie wczoraj napisała rodzinka na aupair-world, niby z dwuletnią córeczką...Trochę się zdziwiłam, że proponują 1000 euro za miesiąc, ale z grzeczności odpisałam. No i wyszło szydło z worka, ta dziewczynka nie wiadomo czy istnieje, dzieci to oni, owszem , mają ale dorosłe,a tak naprawdę szukają sprzątaczko-kucharki... -
pejka111 > 30-05-2010, 13:42
Tak tez wlasnie pomyslalam, ze to spam. A teraz dostalam oferte od rodzinki z Francji i oni chca zdjecie paszportu. To normalne? Sorry za te pytania, ale wole sie upewnic -
vaszka > 30-05-2010, 13:54
Nie wiem jak jest w przypadku aupairek, ale na polskich portalach dla opiekunek rzeczywiście wymagają ksera dowodu jako potwierdzenie tożsamości... A ty szukasz rodzinki anglojęzycznej, czy niekoniecznie?? -
pejka111 > 30-05-2010, 15:08
Raczej tak... Ale znam tez podstawy hiszpanskiego i francuskiego -
vaszka > 30-05-2010, 15:31
Mogę Ci kilka ofert podrzucić, bo jak na złość kiedy znalazłam, zaczęły się rodzinki odzywać... Z tymże, że ja szukałam rodziny frankofońskiej -
julita883 > 08-06-2010, 16:16
Tak jasne juz to widzeJak ja miałam problem z rodzinką to oczywiście au pair world sie na mnie wypiął i mój profil został zabolokowany. A rodzinka znalazła kolejną ofiarę....to nic że byłam sprzątaczką, kucharką, myjnią samochodową i drewno rąbałam a z au pair nie miało to zupełnie nic wspólnego pomijam fakt że za tydzień pracy dostałam 40Ł i nawet nic do jedzenia nie dostawalam a jak wziełam coś z lodówki to mi i tak z małego kieszonkowego obcinali ale kogo to obchodziło....
[quote name="aupair-world.net"]Do vaszka
Vaszka!!!! Napisz prosze do nas na adres <a href="mailtoupport@aupair-world.net">support@aupair-world.net</a> i przeslij nam maila, ktorego dostalas od rodziny w ktorym pisza, ze szukaja sprzataczki, wtedy bedziemy mogli cos z ta rodzina zrobic. [/quote]
Więc Vaszka nawet nie masz co pisać bo oni Tobie konto zablokują a nie rodzince.....tak jak mi to zrobili a rodzinka nadal była na profilu. -
89dzoana89 > 10-06-2010, 13:57
Oj to historia nie do zapomnienia!! i rzeczywiscie julita883 miala konto zablokowane!
Ciekawe ze ktos z au pair world zaczal przejmowac sie potencjalnymi rodzinkami ktore raczej szukaja taniej sily roboczej a nie au pair.
Ale za to julita ciekawei bylo jak mieszkalas u mnie przez tydzien :mrgreen: -
julita883 > 10-06-2010, 17:13
Jasne że ciekawie byłoAle Asiu wiesz co to chamstwo jak nic pamiętasz jak wtedy te osoby z biura mnie jechały a Bella była ok i wporządku tylko ja źle postąpiłam??
Przestań popostu brak słów i śmieszą mnie te posty !!!!
Zresztą ty też nie miałas lekko a rodzinka także była z au pair world już nie wspominając o Shante..... Wogóle jakieś te rodzinki są lewe. A biuro zamiast blokować profile powinno się wziąć za rodzinki bo nie długo będzie to najgorsza strona dla au pair :? -
vaszka > 10-06-2010, 19:55
Oj, nie straszcie mnieDo mojego wyjazdu zostało 8 dni, boję się jak cholera, a rodzinka też była z tejże stronki.Pocieszam się tylko, że przez agencję dużo większej pewności bym nie miała. Jak czytam niektóre histrorie...