-
-
Re: HELP!:)
Ashley > 26-06-2011, 22:48
Podepnę się pod temat, skoro już mowa o samotnych ojcach
Dostałam dzisiaj na au-pair wiadomość od samotnego ojca (28lat) z pochodzenia chyba Turek, mieszkający z 3-letnią córeczką w Niemczech. Odesłałam pozytywną odpowiedź, po czym on od razu zadzwonił, zaczął pisać meile i ogólnie jest na tak, co mnie właśnie trochę dziwi, bo raz że na swoim profilu ma prawie 40 zgłoszeń, a on od razu jest zainteresowany tym, żeby ja przyjechała 8O dwa - chciałb au-pair na pół roku, a ja moge jedynie na 2,5 miesiaca :roll: trochę to zastanawiające, chyba ze przesadzam. Jak sądzicie? 8) -
Nathalie > 26-06-2011, 23:01
Tu pogratuluje, ze wygrzebalas ten temat!!
Ja bym sie bała, ale jeżeli facet jest konkretny i ok, to dlaczego nie? Spróbować warto -
Ashley > 26-06-2011, 23:09
Haha, oj bo użyłam wyszukiwarki żeby nie tworzyć nowego tematu i mi wyświetliło ten, a dopiero potem zobaczyłam jaka jest data ostatniego postu :mrgreen: ale co tam ;p
No właśnie też mam obawy, zwłaszcza, że tak natychmiastowo się zdecydował. W ciągu godziny dzwonił chyba ze 3 razy :lol: nie wiem, nie wiem - napisałam, żeby dał mi ze 2 dni na zastanowienie :roll:
Konkretny niby jest, ale ja i tak zawsze doszukuję się spisku :oops: jakoś tak mało o tej swojej córce chce gadać, wszystko wyciagam siłą. -
Nathalie > 26-06-2011, 23:28
A może szuka mamusi dla dziecka? Bo jeżeli tak, to ja bym sie poważnie zastanowila... Skoro facet sie tak 'napalil' na Ciebie... Ja bym tez doszukiwala sie spisku.
Ps. Gratuluje użycia wyszukiwarkiniewiele osób to teraz robi -
rosario > 26-06-2011, 23:35
[quote name="Ashley"]Haha, oj bo użyłam wyszukiwarki żeby nie tworzyć nowego tematu i mi wyświetliło ten
[/quote]
BRAWO!!
Ja bym się nie zdecydowała do niego jechać. Turcy mają mentalność arabską, więc wiesz jaką ma rolę w 95% przypadków mężczyzna arabski. Jasne, zaraz ktoś może powiedzieć, że nie wolno tak generalizować itd... ale czy przy wyborze hostrodziny nie należy starać się zmniejszyć ryzyko trafienia źle do minimum? To jest naprawdę ważna decyzja, a narodowość turecką ja odbieram jako zdecydowanie złą przesłankę, podobnie jak samotną matkę. Sparzyłam się raz i jestem bogatsza w jedno przykre doświadczenie (właśnie z single mother), ale dzięki temu wiem, że nie warto pakować się w coś co nam 'śmierdzi'... Nigdy nie można być pewnym jaką rodzinę odrzucamy, ale na pewno jadąc do Turka podejmujemy większe ryzyko niż do pełnej rodziny z pochodzenia z Europy zachodniej... -
Ashley > 26-06-2011, 23:37
Mamusia właśnie niby gdzieś tam jest i chyba (z tego co zrozumiałam) kilka dni w tygodniu córka jest u niej (ale moze źle zrozumiałam :lol: bo wgl z moim rozumieniem i gadaniem po niem. średnio, tym bardziej się dziwię, że facet taki zdecydowany :? ). I napisał mi, że tą dziewczynką się będę góra 2 godz. dziennie zajmowała 8O przecież to strasznie mało. Mi się wydaje, że bardziej niż mamuśki może raczej sprzątaczki i gosposi szuka :roll: wiadomo jak to jest gdy kobiety w domu nie ma :mrgreen:
Boże, namieszał mi w głowie, sama już nie wiem czy chciałabym jechać czy nie.
Ed. wiem co masz na myśli Rosario, właśnie ta jego narodowość też mnie męczy :roll:
Btw mam jeszcze ofertę od samotnego ojca w Austrii :lol: :lol: same takie dziwaczne przypadki jak na złość mi się zdarzają. -
rajtuzy > 27-06-2011, 0:58
[quote name="rosario"]nie warto pakować się w coś co nam 'śmierdzi'[/quote]
Amen.
Ten cytat zawiera niemalże wszystko, czym trzeba się kierować w wybieraniu rodziny 8)
Poza tym dla mnie to wszystko nie trzyma się kupy: skoro teoretycznie on szuka au-pair dla swojego dziecka, która i tak rzeczonym dziecięciem zajmować się będzie przez li i jedynie 2h dziennie, to czy nie prościej i ekonomiczniej byłoby znaleźć opiekunkę na miejscu? :roll: Dziwne to, dziwne..ja bym szukała dalej