-
-
Re: Au pair w Szwajcarii
karolina1805 > 28-05-2010, 23:24
Cześc WamJa bede tez au pair w Szwajcari -Zurich od 26. czerwca. do konca wrzesnia. Jesli ktoś tam też się wybiera lub jest , to prosze o kontak Miło nawiązać z kimś kontakt -
asia.at > 29-05-2010, 23:11
Też jestem po maturze. Ja jakoś na początku czerwca będę prawdopodobnie jechać do rodziny koło Zurychu (15 minut autobusem) i też do końca września, myślę że będziemy mogły się kiedyś spotkaćTrochę mam obawy tam jechać. Oni mają 4 dzieci, nie wiem czy nie będzie ciężko. Napiszcie coś o swoich rodzinach, do których jedziecie. -
ziololinka > 09-06-2010, 22:28
Moja rodzina ma dwoje dzieci- dwóch słodkich chłopców w wieku 2 i 4 latka
Jak narazie wydają się baaaardzo w porządku, Au-pair która u nich byla bardzo mi ich chwaliła
Kurczę, faktycznie 4 dzieci to sporo... a w jakim są wieku>? -
izabela_ > 12-06-2010, 20:50
Witam wszystkichcieszę się, że będzie trochę au-pair w Szwajcarii ja wybieram się tam 6 lipca w okolice Zurychu, więc mam nadzieję,że będziemy mogli się tam spotykać od czasu do czasu. Będę się opiekować dwójką dzieci,a jest rodzinka niemieckojęzyczna. Ogólnie jestem zadowolona Moje gg : 2101893. Pozdrawiam -
gosialicious > 20-06-2010, 23:31
Hej! Jestem tutaj calkiem nowa.
Od 19ego sierpnia bede au pair w okolicach Zurychu.
I jestem pozytywnie nastawiona na jakiekolwiek spotkania i poznawanie innych au pair'ek.
Pozdrawiam, Goska. -
Mamba > 22-06-2010, 13:39
Witam wszystkich
Co prawda pisze jeszcze do Was z Polski, ale jestem w trakcie organizowania wyjazdu do
Szwajacarii, dokladnie gdzie- tego nie wiem. Szukam rodziny przez biuro. Czy moglibyscie podzielic
sie wrazeniami, jakie macie rodziny, czy szukaliscie na wlasna reke czy przez biuro - jesli tak to jakie?
I jak z jezykiem? Ja mowie bardzo dobrze po angielsku, ale francuski mam raczej słaby - własnie dlatego ten wyjazd, by pojsc na kurs jakis. Czy na poczatek angielski wystarczy ? ( mam na mysli nie rodzine - bo te z biur sie zgadzaja - chodzi mi o zycie codzienne)
Pozdrawiam serdecznie -
izabela_ > 27-06-2010, 0:05
HejMoje poszukiwania zaczęłam na aupair-world i tam z czasem trafiłam właśnie na rodzinkę ze Szwajcarii (okolice Zurychu) z językiem niemieckim. I wylot mam 6 lipca, boję się troszkę wiadomo, ale liczę,że będzie wszystko jak najlepiej ! Jeśli chodzi o język to ja mimo, że uczyłam się niemieckiego to jestem cienka i rozmawiam z nimi trochę po angielsku( poziom średni) i po niemiecku .. i taka dziwna mieszanka wychodzi Ważne, że człowiek się jakoś dogaduję. Oni oferują mi 400 euro msc plus kurs językowy z niemieckim i wspólne wakacje na Lazurowe Wybrzeże.
Życzę udanych poszukiwań !Pozdrawiam serdecznie -
chloe > 30-06-2010, 23:05
Hej dziewczyny
Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze bedzie Was tyle w Szwajcarii.
Ja jade tam juz drugi raz, rok temu bylam w w okolicach Lugano ( włoski kanton Ticino na samym poludniu Szwajcarii) i nie znalazlam ani jednej au perki z Polski...
Rodzinka byla super, wiec gdy w tym roku zapytali, czy nie chcialabym przyjechac znow, oczywiscie sie zgodzilam.
Do Zurychu mam jakies 2 godziny, ale co to jest ! Chetnie przyjechalabym na jakies spotkanie i oczywiscie zapraszam do "siebie" -
Dulcynea > 04-08-2010, 19:10
cześć, jestem au pair w okolicach Berna od tygodnia
potrzebna mi bratnia dusza do chodzenia po miescie i odkrywania nowych miejsc
au pair z okolic berna pisac! 3484792
justyna -
izabela_ > 18-09-2010, 21:52
hej!!no to jest jakaś au-pair z okolic Zurychu? Chętnie bym sie spotkała
gg: 2101893