• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

doświadczenie w opiece nad dziećmi

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• doświadczenie w opiece nad dziećmi

• doświadczenie w opiece nad dziećmi
  • Re: doświadczenie w opiece nad dziećmi

Laura00 > 07-06-2010, 21:52

witam,

a czy myslicie, ze mogą byc praktyki odbywane w gimnazjum? tzn napisze tez ze w podstawowce, bo w gimnazjum to juz toszke za duze te dzieci by były a poza tym to nie bardzo mam skad uzyskac referencje, chyba tez przejde sie po przedszkolach, moze gdzies mnie przyjmą do pomocy czy moge prosic rowniez o info na priv o prowork'u, bo rozwazam taka opcje, z gory dziekuje

Sake > 08-06-2010, 11:30

Laura00 Ja miałam praktyki w podstawówce, gimnazjum i liceum. Pytałam Ani z Krakowa (CC) i powiedziała że jak najbardziej mogą być. Referencje podpisała mi Opiekunka Praktyk.

Jeśli jesteście z Krakowa to "Przyjaciel Konika" http://przyjacielkonika.republika.pl/hipoterapia.htm bardzo potrzebuje wolontariuszy do asekuracji dzieci niepełnosprawnych podczas hipoterapii. Zajęcia zaliczają się do opieki nad dziećmi, a w ośrodku bardzo potrzebują wolontariuszy.

sztachi > 19-06-2010, 0:24

Witam

Mam nadzieje że ktoś mi poradzić co mam zrobić

Kiedyś opiekowałam się młodszymi siostrami ciotecznymi wraz z moja siostra i czy moja siostra może mi poświadczyć ze tak było?

Operowałam przez pół roku w Szwajcarii ale już nie mam z ta rodziną kontaktu. Czy napisanie co tam robiłam i dołączenie biletu i papierów z kursów francuskiego zdjęcie małego wystarczy? <opiekowałam się małym i chodziłam na francuski bo pojechałam tylko z angielskim >

Trochę czasu przebywałam z dziećmi brata mojego byłego chłopaka. czy jak podam numer mojego byłego to będzie ok?

kamyk > 19-06-2010, 1:38

Praktyki jak najbardziej się wliczają. Też miałam w podstawówce i gimnazjum, wpisałam i wszystko ok. A referencję miałam również od opiekuna praktyk.

A jeśli ktoś jest z Krakowa, to naprawdę serdecznie polecam zajęcia hipoterapii - Przyjaciel Konika. Tak jak Sake napisała, potrzebują wolontariuszy, atmosfera jest bardzo rodzinna. Nie trzeba się bać (ani koni, ani dzieci ), wszystko wytłumaczą i pokażą. Ja nie miałam wcześniej żadnego doświadczenia z końmi . A pan Bogumił, który tam za wszystko odpowiada i pisał referencje, ponoć nie może się nachwalić wszystkich wolontariuszy. Także naprawdę bardzo zachęcam.

Więc Sake... ty z Krakowa? Bo ja chwilowo jeszcze też... Jakby co moje gg: 6482896.

A jeśli chodzi o doświadczenie w opiece nad dziećmi, to warto popytać w domach dziecka, przedszkolach, domach kultury, latem także przy akcjach typu "lato w mieście", przy parafiach, po znajomych. Dzieci jest całkiem sporo , więc na pewno znajdą się jakieś potrzebujące opieki.

karolinka > 19-06-2010, 12:09

co do referencji to chyba musisz podac tez adres zamieszkania, ale nie jestem pewna! jesli twoja siotra ma inne nazwisko niz Ty, to moze Ci napisac, tylko uprzedz ja, zeby nie pisala, ze jest Twoja rodzina, bo to sie liczyc nie bedzie! wydaje mi sie, ze to ze bylas w Szwajcarii jako au pair bedzie sie liczylo wtedy kiedy bedziesz miala referencje.. ale moge sie mylic..na forumalarz, jakie dostaniesz z agencji pojawi si eprawdopodobnie pytanie, czy bylas poza domem dluzej niz 2mce..to mozesz napisac, ze byla operka.. ale chyba bedziesz musiala to udokumentowac!

dosiunia > 19-06-2010, 14:25

No ale jak bede wyjedzac juz do Polski to warto poprosic o jakies referencje na papierze od rodzinki czy cos? Bo nie wiem jak sie zachowac, a przydadza mi sie w Polsce na pewno

karolinka > 19-06-2010, 14:40

mozesz ich porposci, a jesli bedziesz miala z nimi pozniej kontakt, to napiszesz do nich i wrazie co moga Ci jeszcze raz napisac lub potwierdzic

mloda > 19-06-2010, 15:48

[quote name="dosiunia"]No ale jak bede wyjedzac juz do Polski to warto poprosic o jakies referencje na papierze od rodzinki czy cos? Bo nie wiem jak sie zachowac, a przydadza mi sie w Polsce na pewno [/quote]

Pewnie, ze brac! Ja tez od razu prosilam Przynajmniej teraz nie mialam zadnych problemow jak szukalam rodzinki.

sztachi > 19-06-2010, 16:31

Bardzo dziękuję za odpowiedz. Racja trzeba brać zawsze referencje bo nie wiadomo kiedy się znowu przydadzą.
  • Starszy wątek Nowszy wątek