-
-
Re: Możliwość wyjazdu na 3 miesiące poza okresem wakacyjnym?
Ciekawska > 27-08-2010, 10:36
Złożyłam ten wątek, więc postanowiłam go dokończyć, jeśli ktoś wpadłby na podobny pomysł jak ja.
Otóż zdecydowanie odradzam!!
Tak już na poważnie rodziny zaczęłam szukać pod koniec czerwca, złożyłam papiery do agencji bo obiecywali, że zdarzają się oferty na wyjazdy 3-4 miesięczne na okres jesienno zimowy. Jak na razie nie zdarzyła się ani jedna.
Po trzech tygodniach od złożenia dokumentów, postanowiłam poszukać czegoś na własną rękę i założyłam profile na kilku stronach. Owszem, od miesiąca dostaje oferty, ale od osób szukających sprzątaczki, lub pełnoetatowej niani na 12 godzin dziennie z zarobkami w granicach 80Ł, ewentualnie od rodzin ze wsi lub malutkich miasteczek, lub po prostu od oszustów. Do tej pory trafiła się jedynie jedna super rodzina, która była mną zainteresowana i vice versa, ale w rezultacie zdecydowali się na kogoś innego kto był już na miejscu.
Podsumowując. Nie polecam wyjazdów na 3-4 miesiące poza wakacjami, tym bardziej jeśli uparłyście się tylko na jakieś konkretne miejsce, tak jak ja na Londyn. Szkoda czasu i nerwów. Jeśli już, to minimum pół roku, wtedy myślę że jest zdecydowanie łatwiej. Rozumiem też stanowisko rodzin, komu chciało by się szukać nowej au pair co kwartał, ale wydawało mi się, że może znajdą się jacyś "ambitni". :lol:
Mam nadzieję, że komuś przydadzą się te moje przydługawe dywagacje :wink: