-
-
Wyjazd z chłopakiem?
anek1987 > 09-02-2010, 0:15
Hej,
Zastanawiam się nad pewną kwestią... Czy zdarzyło Wam się słyszeć, że rodzinka poszukuje 2 osób ( 2 Au Pair) i czy np mogłaby być to dziewczyna z chłopakiem? 2 osoby do pomocy, np jak jest więcej dzieci, duzy dom, wiecej obowiazkow.
Bardzo chciałabym znowu wyjechać, ale nie chcę zostawiać chłopaka i bycie Au Pair to dobry punkt zaczepienia ( wiadomo, nie trzeba sie martwic o mieszkanie). Słyszałyście o czymś takim może? Myślicie, że jest szansa na znalezienie takiej rodzinki? ( chodzi mi o kraje anglojęzyczne). -
Re: Wyjazd z chłopakiem?
karolinka > 09-02-2010, 0:26
musisz szukac rodzin, ktroe beda chcialy au pair couple..i ja widzialam na easyaupair.com kilka ofert dla takich par.. wiec jak bedziesz szukac, to moze cos znajdziesz -
anek1987 > 09-02-2010, 1:13
O super! Dziękuję za wskazówkę! Będę wiedziała już czego szukać:* -
beagot > 15-09-2012, 10:40
Cześć.
Ze znalezieniem rodziny wcale nie ma takiego problemu. Zebranie dokumentacji też nie jest kłopotliwe . Zajmuje jakiś tydzień. Po złożeniu dokumentów au au pair couple rodzinę mieliśmy na drugi dzień - tak się trafiło (niestety termin wyjazdu nam nie pasował więc daliśmy sobie spokój, po trzech tygodniach znów dostaliśmy ofertę od bardzo, bardzo fajnej rodziny , ale w międzyczasie znaleźliśmy sobie super pracę w Polsce więc wyjazd nie doszedł do skutku.
Wyjazd jest możliwy i wcale nie ma z nim jakiś problemów. Wynagrodzenie jest takie jak za mother's help czyli ok 130/2 więc wychodzi około 65 funtów na osobę. Rodziny , czasami zamiast mother's help wolą wziąć parę.
Jeśli jedziecie tam żeby zarobić, albo żeby praca au pair była przystankiem dla znalezienia sobie lepszej pracy lub co gorsza dla pomieszkania sobie razem ponieważ w Polsce nie możecie - DAJCIE SOBIE SPOKÓJ !Trzeba bardzo dobrze dysponować tak małą kwotą pieniędzy żeby na powrót do domu wystarczyło - ponieważ rodziny nie finansują dojazdu dla au pair couple (no chyba, że jakoś to ustalicie ) . Rodziny chcą naprawdę uczciwych ludzi jako au pair couple, żeby za dwa miesiące te osoby nie uciekły ponieważ jeżeli tak się dzieje rodziny mają problem gdyż muszą szukać nowej pary = brać wolne z pracy , wpłacić na nowo pieniądze do agencji au pair - a kwota nie jest mała.
Warto jechać jeżeli : chcecie pomieszkać w UK przez rok , zdać jakiś certyfikat FCE , CAE , CPE osoby które są mówią bezokolicznikami nie bardzo was widzę jako mother's help albo au pair couple - rodziny które do nas dzwoniły wymagały bardzo dobrej znajomości języka) -
angelaa > 15-09-2012, 16:35
[quote name="beagot"]dojaazd z lotniska LUTON np. na inne lotnisko kosztuje około 100$ )[/quote]
a to ciekawe, zawsze myślałam, że w UK są funty....;-) -
kajtuś > 16-09-2012, 17:17
ANGELAA hahahahah rzadzisz! :lol: -
marvellous > 20-09-2012, 0:22
pamietam jak swego czasu na poczatku jeszcze kiedy szukalam info o au pair rowneiz chcialam wyjechac z chlopakiem. Teraz chlopaka juz nie ma a ja sie ciesze ze nie podjelam tej decyzji ;p ale z tego co sie orientowalam to dosc spoto jest ofert