-
-
Kilka pytań początkującej
roxifoxi > 09-01-2010, 17:51
hejW marcu kończę co prawda dopiero 18lat, ale już myślę nad au-pair.
Bardzo się nakręcam i jestem mega podekscytowana! Najpierw chciałabym pojechać do Europy, żeby zobaczyć jak to wygląda, a później do USA. Mam pytanie, przeglądałam forum i były wypowiedzi z roku 2004, więc być może już się coś zmieniło.:
1. Ile razy można jechać do tego samego kraju?
2. Czy muszę jechać na rok? Chciałabym pojechać na początek max. na 4/5miesiecy.
3. Czy mogę być au pair w Polsce? Czy u nas też można w ten sposób spędzać czas? Np. Jeśli ktoś mieszka na północy, to jechać na południe itd? Na dobry początek. Żeby się sprawdzić?
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych! -
Re: Kilka pytań początkującej
tootalna > 09-01-2010, 18:10
do tego samego kraju legalnie chyba raz
wyjazd zazwyczaj od 3 miesięcy do roku
wiadomo im dłużej możesz zostać tym szybciej znajdziesz familie
i więcej będziesz miała do wyboru.
W Polsce ciężko z takim programem, więc raczej nie znajdziesz, chyba, że jako zwykła tania opiekunka -
karolinka > 09-01-2010, 18:15
to zalezy.. jak sie skonczylo program w USA to trzeba odczekac 2 lata.. a w Europie to nie wiem..
jesli chcesz jechac na kilka mcy to tylko do Europy albo mozna jechac na wakacje na camp do Stanow..
w PL ciezko znalezc rodzinke, ktora by chciala miec operke.. ale mozna poszukac na greataupair albo na aupair-world.. -
roxifoxi > 09-01-2010, 18:22
Tania nianie? W Warszawie za opiekę na dzieckiem dostaje się 2500zł, także chyba nie jest tak źle
na czym polega ten cały 'camp w Stanach'? I dlaczego jeśli na np.4miesiące to tylko do Europy? -
karolinka > 09-01-2010, 18:26
bo USA nie prowadzi programu au pair na wakcje.. bo rodzina goszczaca kupuje bilet.. i ogolnie dostajesz wize.. za ktora tez musisz zaplacic.. wiec to jest za drigi interes zeby jechac na 3 mce.. -
tootalna > 09-01-2010, 22:53
w Warszawie tak,ale ja piszę o au-pair a nie o normalnej niani.
widziałaś operke dostającą 3tys?
hehehe