• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kilka pytań początkującej

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Kilka pytań początkującej

roxifoxi > 09-01-2010, 17:51

hej W marcu kończę co prawda dopiero 18lat, ale już myślę nad au-pair.

Bardzo się nakręcam i jestem mega podekscytowana! Najpierw chciałabym pojechać do Europy, żeby zobaczyć jak to wygląda, a później do USA. Mam pytanie, przeglądałam forum i były wypowiedzi z roku 2004, więc być może już się coś zmieniło.:

1. Ile razy można jechać do tego samego kraju?

2. Czy muszę jechać na rok? Chciałabym pojechać na początek max. na 4/5miesiecy.

3. Czy mogę być au pair w Polsce? Czy u nas też można w ten sposób spędzać czas? Np. Jeśli ktoś mieszka na północy, to jechać na południe itd? Na dobry początek. Żeby się sprawdzić?

Pozdrawiam wszystkich wytrwałych!
  • Re: Kilka pytań początkującej

tootalna > 09-01-2010, 18:10

do tego samego kraju legalnie chyba raz

wyjazd zazwyczaj od 3 miesięcy do roku

wiadomo im dłużej możesz zostać tym szybciej znajdziesz familie

i więcej będziesz miała do wyboru.

W Polsce ciężko z takim programem, więc raczej nie znajdziesz, chyba, że jako zwykła tania opiekunka

karolinka > 09-01-2010, 18:15

to zalezy.. jak sie skonczylo program w USA to trzeba odczekac 2 lata.. a w Europie to nie wiem..

jesli chcesz jechac na kilka mcy to tylko do Europy albo mozna jechac na wakacje na camp do Stanow..

w PL ciezko znalezc rodzinke, ktora by chciala miec operke.. ale mozna poszukac na greataupair albo na aupair-world..

roxifoxi > 09-01-2010, 18:22

Tania nianie? W Warszawie za opiekę na dzieckiem dostaje się 2500zł, także chyba nie jest tak źle

na czym polega ten cały 'camp w Stanach'? I dlaczego jeśli na np.4miesiące to tylko do Europy?

karolinka > 09-01-2010, 18:26

bo USA nie prowadzi programu au pair na wakcje.. bo rodzina goszczaca kupuje bilet.. i ogolnie dostajesz wize.. za ktora tez musisz zaplacic.. wiec to jest za drigi interes zeby jechac na 3 mce..

tootalna > 09-01-2010, 22:53

w Warszawie tak,ale ja piszę o au-pair a nie o normalnej niani.

widziałaś operke dostającą 3tys?

hehehe
  • Starszy wątek Nowszy wątek