-
-
tylko na wakacje?
madeleine > 03-01-2010, 22:38
Hej. Mam zamiar się wybrać jako au pair do UK albo Irlandii ale tylko na wakacje (3 miesiące). Tak myślałam o wyjeździe bez agencji, czytałam na forum o tych stronkach co podawałyście, ale jeszcze się nie zarejestrowałam na żadnej.
W ogóle nie wiem od czego zacząć (bo ja tak jeszcze nie do końca w temacie, i nie wiem jak to jest, że ja się rejestruję na jakiejś stronie i jakaś rodzina mnie wybiera czy jak? jak to z tą rejestracją)
A poza tym są jakieś stronki gdzie szukają tylko na wakacje, czy się poprostu zaznacza na tych 'normalnych' że tylko na 3 miesiące chcę jechać. A może jakaś au pairka chce wrócić na wakacje do Polski i szuka zastępstwa? :) Bo ogółnie słyszałam, że na wakacje to ciężko coś znaleźć, raczej chcą na dłużej. Na prawdę tak jest?
Please, help me! ;) -
Re: tylko na wakacje?
karolinka > 03-01-2010, 23:02
na aupair world zaznaczasz na ile max mozesz pojechac.. i w profilu tez mozesz napisac, ze szukasz rodzny tylko na okres wakacji.. co do wybierania rodzin, to oni moga wyslac Tobie informacje, ze sa zainteresowani lub Ty mozesz im wyslac.. i rodzinki jak i Ty macie mozliwosc wyboru, czy chcesz z nimi pogadac (tam jest email i nr tel) czy ich odrzucasz.. -
Re: tylko na wakacje?
ila > 04-01-2010, 1:46
Jechałam dwa razy jako summer au pair i obie rodzinki znalazłam na aupair world bez większych problemów. Trzeba tylko dobrze szukać.