-
-
Podatek
krolowa_tego_swiata > 29-12-2009, 8:14
Za jakis czas, koncze moja operska przygode. Na ostatnim spotkaniu dla aupair, nasza koordynatorka poinformowala nas ze po ukonczeniu programu, musimy zaplacic podatek w wysokosci ok.600$ :roll: Jak nie zaplacimy tego podatku juz nigdy nie dostaniemy wizy :roll: Czy wy cos takiego placilyscie?! Ostatnio rozmawilam z byla aupair z Peru i ona powiedziala ze mam im nie wierzyc bo ona nic takiego nie placila... ale ona zmienila tutaj wize na studencka.. :? Wiec juz nie wiem.. -
Re: Podatek
agulka > 29-12-2009, 12:39
jaki podatek? wyplata au pair jest za niska zeby odliczyc podatek. to jest tylko kieszonkowe... -
dominikan@ > 29-12-2009, 20:40
No więc to jest tak że ten a la pit musisz wypełnić z tym że ani nic za to nie zapłacisz ani zadnego zwrou nie otrzymasz. -
cailet > 30-12-2009, 14:05
czy ktoś wie, czy to coś trzeba wypełnić nawet jak się nie skończyło programu tzn. jak się tam było przez miesiąc? -
maria99 > 31-01-2010, 21:47
Wedlug urzedu podatkowego w USA, kazdy kto zarobil w kalendarzowym rok 2009 wiecej niz $9350 powinnien wyplenic forme podaktowa; dokladne informacje mozna dostac na stronie internetowej: www.irs.gov -
krolowa_tego_swiata > 30-11-2010, 2:11
Cześć...
chciałabym dokończyć ten nurtujący temat o podatku.. Jestem już w Polsce, podatku nie płaciłam ponieważ przed wyjazdem kontaktowałam się tam na miejscu z prawnikiem... Powiedział że to wymysł agencji, ze nie ma takiego czegos ze nie dostaniemy juz nigdy wizy! A podatku nie zapłaciłam bo dla mnie to była chora kwota jak na aupair :lol:
moze komus sie to przyda... -
89dzoana89 > 30-11-2010, 12:43
[quote name="krolowa_tego_swiata"]Cześć...
chciałabym dokończyć ten nurtujący temat o podatku.. Jestem już w Polsce, podatku nie płaciłam ponieważ przed wyjazdem kontaktowałam się tam na miejscu z prawnikiem... Powiedział że to wymysł agencji, ze nie ma takiego czegos ze nie dostaniemy juz nigdy wizy! A podatku nie zapłaciłam bo dla mnie to była chora kwota jak na aupair :lol:
moze komus sie to przyda...[/quote]
Nam przyszlym au pair napewno sie to przyda
Mam znajomego radce prawnego wiec moze i on mi cos powie na ten temat
A ty rozmawialas z prawnikiem w Ameryce czy moze jakims z Polski sie kontaktowalas?
Wiec po co nam agencja truje o tym podatku? -
Noemi.best > 19-12-2010, 0:56
-
girlonblack > 21-01-2011, 22:41
dziewczyny ,mama mnie teraz dręczy ;czy po powrocie do Polski płaciliscie podatek od tego ze bylyscie w stanach jako au pair? -
aniolek > 18-02-2011, 17:25
ja tylko chcialam napisac ze PODATEK PLACI OSOBA KTORA MA SSN dlatego jestem zla ze go sobie wyrobilam;( i placi sie od TERMINU NA SSN :? no to tyle