• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Podatek

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Porady prawne

• Podatek

• Podatek
  • Podatek

krolowa_tego_swiata > 29-12-2009, 8:14

Za jakis czas, koncze moja operska przygode. Na ostatnim spotkaniu dla aupair, nasza koordynatorka poinformowala nas ze po ukonczeniu programu, musimy zaplacic podatek w wysokosci ok.600$ :roll: Jak nie zaplacimy tego podatku juz nigdy nie dostaniemy wizy :roll: Czy wy cos takiego placilyscie?! Ostatnio rozmawilam z byla aupair z Peru i ona powiedziala ze mam im nie wierzyc bo ona nic takiego nie placila... ale ona zmienila tutaj wize na studencka.. :? Wiec juz nie wiem..
  • Re: Podatek

agulka > 29-12-2009, 12:39

jaki podatek? wyplata au pair jest za niska zeby odliczyc podatek. to jest tylko kieszonkowe...

dominikan@ > 29-12-2009, 20:40

No więc to jest tak że ten a la pit musisz wypełnić z tym że ani nic za to nie zapłacisz ani zadnego zwrou nie otrzymasz.

cailet > 30-12-2009, 14:05

czy ktoś wie, czy to coś trzeba wypełnić nawet jak się nie skończyło programu tzn. jak się tam było przez miesiąc?

maria99 > 31-01-2010, 21:47

Wedlug urzedu podatkowego w USA, kazdy kto zarobil w kalendarzowym rok 2009 wiecej niz $9350 powinnien wyplenic forme podaktowa; dokladne informacje mozna dostac na stronie internetowej: www.irs.gov

krolowa_tego_swiata > 30-11-2010, 2:11

Cześć...

chciałabym dokończyć ten nurtujący temat o podatku.. Jestem już w Polsce, podatku nie płaciłam ponieważ przed wyjazdem kontaktowałam się tam na miejscu z prawnikiem... Powiedział że to wymysł agencji, ze nie ma takiego czegos ze nie dostaniemy juz nigdy wizy! A podatku nie zapłaciłam bo dla mnie to była chora kwota jak na aupair :lol:

moze komus sie to przyda...

89dzoana89 > 30-11-2010, 12:43

[quote name="krolowa_tego_swiata"]Cześć...

chciałabym dokończyć ten nurtujący temat o podatku.. Jestem już w Polsce, podatku nie płaciłam ponieważ przed wyjazdem kontaktowałam się tam na miejscu z prawnikiem... Powiedział że to wymysł agencji, ze nie ma takiego czegos ze nie dostaniemy juz nigdy wizy! A podatku nie zapłaciłam bo dla mnie to była chora kwota jak na aupair :lol:

moze komus sie to przyda...[/quote]

Nam przyszlym au pair napewno sie to przyda

Mam znajomego radce prawnego wiec moze i on mi cos powie na ten temat

A ty rozmawialas z prawnikiem w Ameryce czy moze jakims z Polski sie kontaktowalas?

Wiec po co nam agencja truje o tym podatku?

Noemi.best > 19-12-2010, 0:56

http://www.irs.gov/businesses/small/int ... 20,00.html

polecam przeczytac.

girlonblack > 21-01-2011, 22:41

dziewczyny ,mama mnie teraz dręczy ;czy po powrocie do Polski płaciliscie podatek od tego ze bylyscie w stanach jako au pair?

aniolek > 18-02-2011, 17:25

ja tylko chcialam napisac ze PODATEK PLACI OSOBA KTORA MA SSN dlatego jestem zla ze go sobie wyrobilam;( i placi sie od TERMINU NA SSN :? no to tyle
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna