-
-
Czy warto rezygnować ?
Aneta90 > 13-12-2009, 12:58
Czy waszym zdaniem warto rzucac studia (językowe) aby pojechac na pol roku jaki Au-pair ?
Nie daje DOSC na nich rady. Czy jednak warto zostac w PL? -
Re: Czy warto rezygnować ?
tootalna > 13-12-2009, 22:52
jeżeli nie dajesz rady to zrób przerwe, wyjazd jako au-pair na pewno Ci wiele pomoże.
Kwestia znalezienia dobrej rodzinki, która Ci to ułatwi.
i polecam wyjazd na rok.
na studia możesz iść w każdym wieku- do bycia au-pair wiek już nie jest taki dogodny;-) (zazwyczaj do 30 r.ż.) -
papilon3 > 14-12-2009, 1:11
bylam w podobnej sytuacji.. po 3 latach nauki jezyka w liceum poszlam na filologie i bylo strasznie ciezko.. jakos przesliznelam sie przez pierwszy rok i wyjechalam na wakacja jako au pair, na drugim roku bylo ciut latwiej ale mialam juz dosyc tych ciezkich studiow i na 3 roku wzielam urlop dziekanski i jestem teraz w Paryzu jako aupair...Na Twoim miejscu przemeczylabym sie do konca pierwszego roku a potem wziela urlop i wyjechala, a jesli nie chce sie meczyc to rzuc to teraz, wyjedz jak najszybcij i wroc na studia we wrzesniu Moim zdaniem nawet najlepsza filologia nie da Ci tego co daje pobyt za granica -
Aneta90 > 14-12-2009, 16:46
Tylko tutaj na uczelni jest ciezko przejsc ten 1 rok.. -
Tesorino0208 > 15-12-2009, 0:11
Ja tak też właśnie uczyniłamDo końca listopada byłam na 1wszym roku lingwistyki stosowanej ang-ros. Też poszłam od razu po liceum, po 3 latach nauki. Chyba przeceniłam swoje możliwości. Nie dawałam rady,zrezygnowałam. W tym tygodniu podpisuję umowę i potem pozostaje mi już tylko czekać na rodzinkę. Od przyszłego roku planuję zacząć fil.angielską. Lingwistyki nie życzę najgorszemu wrogowi;p
Czy żałuję decyzji? To się dopiero okaże
powodzenia! -
89dzoana89 > 16-12-2009, 21:16
Troszke zmienie temat ale dostalam pewna propozycje a mam mase watpliwosci i chcialabym sie poradzic...
Jak co niektorzy wiedza bylam w UK 2 miesiace jako au pair i mialam rozne perypetie (nie bede opisywac po raz drugi) no i dostalam 2 dni temu propozycje ponownego wyjazdu jako au pair do UK. Jest to Polka samotnie wychowujaca 5-letnia coreczke. Wiem ze rozne sa opinie co do wyjazdu do polskich rodzin za granice ale babka wydaje sie naprawde w porzadku. Praca to niecale 25h tygodniowo, placi 60f tygodniowo + oplaci czesc szkoly. Rozmawialam z nia juz i wydaje sie naprawde w porzadku, wesola, malo wymagajaca i przyjazna...wiem ze ludzie przez tel czasem wydaja sie mili itp a potem wychodzi jacy sa naprawde no ale...warto sprobowac? Jak wy myslicie? Mialabym zaczac 5 stycznia i zostac pol roku.
Ajjjj.....help!!!!!!!!!!!!!!! -
Yoanna > 17-12-2009, 17:40
a gdzie ona mieszka? jesli gdzies kolo woodford to bierz w ciemno :lol: -
Johnson > 18-12-2009, 16:19
Ja mam taki sam dylemat jak autorka tematu,
ale chyba zostanę do końca roku, i o ile jak go zaliczę, to chce lecieć do USA,
życie studenta w polsce jakieś takie średnie....
a w ogole kierunek chyba nie do konca trafiony ( prawo) -
Yoanna > 18-12-2009, 19:23
mlody na lewo trzeba bylo isc, bardziej by ci pewnie podpasowalo :lol: -
Johnson > 18-12-2009, 20:01
Ty i te Twoje rady
chyba się przeniose na ratownictwo medyczne zaoczne, tylko musze sie dowiedziec czy dziekanke dostane...
omg
rzygam tymi studiami ;d