• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

vel Marina leci do Cork ;-)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• vel Marina leci do Cork ;-)

tootalna > 12-12-2009, 22:25

…i przyszedł czas na Marzenkę vel Marinę ;-)

Tak więc…(wiem wiem, nie zaczyna się zdania od „tak więc, a więc etc”)

Marina, osoba o skomplikowanej osobowości, wybujałej wyobraźni, mająca 100 pomysłów na sekundę. Mało tego-w gorącej wodzie kąpana. Lubi realizować plany(nawet gdy są skazane na klęskę), ponosić ryzyko, dążyć do celu (nawet gdy cel nie uświęca środków ), iść do przodu nie oglądając się za siebie oraz nie bacząc na to co pomyślą inni.

Marzena marzy, ale czasami woli by marzenia zostały tylko marzeniami, ponieważ gdy marzymy wiemy co chcielibyśmy osiągnąć, zaś gdy osiągamy ów cel następuje spełnienie marzenia. Tak, to akurat rzecz oczywista.

Ja chyba wolę by marzenie było nieosiągalne i tak idealnie piękne

By wiedzieć, że warto do tego dążyć.

Czuć smak czegoś nadzwyczajnego zaznając tylko szczypty pozytywnych emocji

Bo dostać całość czasami może zaszkodzić

Marzena skończyła studia, pedagogika. W międzyczasie zrobiła sobie papiery instruktora rekreacji ruchowej ze spec.jazda konna. ( o tak zapalona hobbystycznie koniara).

Po studiach wyjechała (tylko zmieniła województwo) na 4 miesiące do pracy jako trener kłusaków amerykańskich w sulkach.

Po powrocie znalazła pracę jako instruktor plus opieka nad dziećmi jako dopełnienie etatu.

Jednak to nie było to, czuła się nie swojo w zbyt pięknym świecie.

Postanowiła wyjechać jako Au-pair. Lubi dzieci, chciałaby podszkolić swój naprawdę słaby język i zaoszczędzić pieniążki przy okazji poznać kulturę innego kraju.

Od miesiąca szukała rodziny, przewinęło się ich sporo, ale zawsze było coś nie tak.

W międzyczasie kogoś poznała…..osoba, która wiecznie uciekałą od miłości, chciała być „niezależną, wolnąâ€

Została przełamana….

Ale fakt ten nie zmienia wcześniej podjętych decyzji….i mój wyjazd wbrew oczekiwaniom innych nie zostanie odłożony.

A czas, w którym będziemy daleko od siebie pokaże czy „jesteśmy dla siebie” więc

Dalej trwam w „nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło”

16.12.09 odlatuje w stronę Cork. Do sympatycznej rodziny z 12 miesięczną córeczką, gdzie opiekować się

Nią będę od poniedziałku do czwartku, zaś jeden dzień w tygodniu ojciec dziecka będzie mnie uczył języka(Paul jest nauczycielem, ponoć dobrym)

Mam zamiar spędzać z tą rodzina dużo czasu, nie ograniczając się tylko do wyznaczonego czasu pracy.

Chcę się z moja przyszłą rodzinką zaprzyjaźnić i czuć się jak członek rodziny;-)

p.s.mam tylko nadzieję, że mój samolot jako 1/10000 nie wyląduje na dachu jakiegoś wieżowca.

Że nie wsiądę na lot do Afganistanu

Oraz nie zginę w szarej psychologii tłumu w obcym mieście;-)
  • Re: vel Marina leci do Cork ;-)

sunkiss > 13-12-2009, 13:37

Zycze powodzenia i na pewno wszystko bedzie dobrze Napisz jak juz dolecisz i jakie masz pierwsze wrazenia

marlenao > 14-12-2009, 1:07

czemu napisalas to w 3 osobie ;P?

tootalna > 14-12-2009, 1:16

po prostu lubię;-)

orvokki > 15-12-2009, 19:49

hahaha oszczałam się z tym samolotem xD

Co prawda mi jeszcze daleko do wyjazdu ale jak pomyślę o samolocie to aż mi się flaki skręcają xD

Już jutro wylatujesz DUŻO SZCZĄŚCIA! I oby rodzinka faktycznie była taka fajna

tootalna > 17-12-2009, 13:37

powiem tak:

LEPIEJ NIE MOGŁaM TRAFIĆ!

89dzoana89 > 17-12-2009, 15:05

Opowiadaj wiec!!!!

Wiecej szczegolow prosze!!!

sunkiss > 17-12-2009, 16:50

no wlasnie szczegoly prosimy !