• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair in America

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Au Pair in America

• Au Pair in America
  • Au Pair in America

kamyk > 07-12-2009, 3:09

Jeśli taki temat już gdzieś się pojawił, to proszę mi wskazać i bez żalu usunę ten post.

Słyszał ktoś coś złego/dobrego o tej agencji? A może ktoś wyjechał do USA za jej pośrednictwem? Wydają się w porządku, ale chciałabym zasięgnąć opinii kogoś zorientowanego. Może ma ktoś porównanie między CC/Prowork/Au Pair in America? Wydaje mi się, że APiN jest tu najmniej popularne. Dość drogie (400 euro na ulicy nie leży niestety), ale może mają jakieś promocje?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
  • Re: Au Pair in America

marlenao > 10-12-2009, 7:49

haha siedzialam w samolocie kolo dziewczyny ktora leciala z tej agencji, mowila ze agencja jest dobra, ze maja duzo rodzin z usa i ze wszystko szybko zalatwila. niestety nie moge nic wiecej powiedziec. No i ..rozdaja koszulki "au pair in america"

efffce > 14-12-2009, 5:30

Ja jade z ta firma slyszalam, ze wszystkie pozostale agencje jak CC czy Prowork sa tylko posrednikami miedzy Au pair in America, wiec wychodzi na jedno. Co moge powiedziec o tej agencji? hmmm... na razie niewiele, bo wybieram sie do USA dopiero pod koniec lutego 2010. Na pierwsza oferte od rodziny czekalam jakies 1,5 tyg od pelnego zaakceptowania mojej aplikacji. Pozniej byl ponad tygodniowy zastoj, po czym dostalam dwie nastepne oferty. Zdecydowalam sie na trzecia i juz bede zalatwiac formalnosci co do promocji to sama nie jestem przekonana jak to wyglada. kiedy pierwszy raz rozmawialam z przedstawicielka biura Au pair in America w moim rejonie (jestem z trojmiasta), powiedziala mi, ze teraz jest wlasnie taki okres (to bylo we wrzesniu), ze jedna promocja sie konczy i nie wiadomo czy pojawi sie nastepna czy nie.... tak wiec bede dzwonic jutro do biura (promocja podobno polegala na tym, ze za program w ogole nie placisz).

marlenao > 14-12-2009, 7:40

gdzie bedziesz w usa ?

nina15 > 14-12-2009, 13:28

ale to jest tak że obowiązuje Cie opłata za program ta która była w chwili podpisywania umowy czy ta kiedy już zaakceptujesz się z rodzinką? napisz jak dowiesz się o promocji :wink:

efffce > 14-12-2009, 15:55

Dzisiaj dzwonilam do biura w wawie. niestety promocji juz nie ma.... ja umowe podpisywalam we wrzesniu i wtedy jeszcze nie bylo wiadomo czy bedzie nastepna promocja czy nie. dzisiaj sie dowiedzialam, ze nie bedzie i za program musze zaplacic.

nina15 > 01-01-2010, 19:10

mam pytanie odnośnie tej agencji. Czy oni dzwonią do wszytskich wystawiających referencje? i jak to jest z wypełanieniem aplikacji online? czy po prostu skanuje wszystkie dokumenty i wczytuje je na swoj profil czy pozniej musze oryginaly jeszcze dostraczyc do agencji? a i jeszcze jedno czy obowiazuje mnie cena podczas zaweirania umowy czy juz po znalezieniu rodzinki?

bardzo bede wdzięczna za info.

Szczecin > 20-11-2011, 13:16

Witaj w Au Pair in America!

Program Au Pair in America

to Twoja wielka szansa

na osobiste odkrycie USA.

Może to być najpiękniejszy rok

Twojego życia!

"Au Pair" oznacza "równy",

"na równych prawach" - podczas

pobytu w USA stajesz się

równoprawnym członkiem

amerykańskiej rodziny,

której pomagasz przy

opiece nad dziećmi, otrzymując

cotygodniowe kieszonkowe, bezpłatne wyżywienie

i zakwaterowanie oraz sporo czasu wolnego -

- w tym również płatny urlop.

Program Au Pair umożliwia Ci ponadto podjęcie nauki w USA, doskonalenie angielskiego, poznanie ludzi z wielu krajów świata i odwiedzenie miejsc, o których zawsze marzyłaś. W trakcie pracy i pobytu jesteś pod stałą opieką Regional Counsellors.

Jeżeli chcesz przeżyć rok w niezwykłym kraju, zwiedzić, zarobić ponad 10 000 $ i poszerzyć swoje horyzonty, ten program jest wprost stworzony dla Ciebie. Au Pair in America jest zaś najstarszym i najbardziej prestiżowym programem Au Pair na świecie. Nie wahaj się więc

i dołącz do nas!

KONTAKT: <a href="mailto:wojciech.lyszkowicz@campamerica.pl">wojciech.lyszkowicz@campamerica.pl</a> http://www.aupair.aifs.pl/ w najbliższym czasie w Szczecinie jest organizowane kilka punktów informacyjnych- zapraszam do kontaktu...

blonde > 14-06-2012, 23:06

Dziewczyny (i chłopaki)! Czy ktoś, kto składał aplikację w APIA może mi odpowiedzieć na pewne pytanie?

Otóż przy internetowej rejestracji pojawia się już na pierwszej stronie pytanie o ilość godzin opieki nad dziećmi. Czy wliczać w to opiekę nad dziećmi spokrewnionymi? Bo czytałam, że referencje mają być tylko od niespokrewnionych, ale w CC opisywałam też doświadczenie z dziećmi z rodziny. Chciałam się zarejestrować, ale nie wiem jak

Baskah > 20-06-2012, 16:55

Hej!

Ja się własnie rejestruje. Licz razem z osobami spokrewnionymi, a najlepiej zadzwon do niech.

Pracuje tam przemiła pani Aleksandra. Mi odpowiedziała na wszystkie pytania. Juz od 3 dni dzwonię do niej z każdą mała drobnostką
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia