• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wypadki i konsekwencje.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Porady prawne

• wypadki i konsekwencje.

orvokki > 06-12-2009, 23:54

Witam, w sumie dziwne, że takiego wątku nie widziałam.

Chciałam zapytać jaka jest odpowiedzialność au pair w razie wypadku,np. dziecko wyrwie się i wpadnie pod samochód, spadnie ze schodów, huśtawki, oparzy się, nie wiem, cokolwiek.

W sumie jakby nie patrzeć jest to ryzykowne.
  • Re: wypadki i konsekwencje.

Yoanna > 07-12-2009, 1:12

hmmm wydaje mi sie ze odpowiedzialnosc jest twoja, bo w koncu dziecko jest wtedy pod twoja opieka...

werot > 26-01-2011, 17:34

Witajcie.

Kontynuując temat...

Jaką w takim z jakich firm ubezpieczeniowych korzystacie drogie Aupair i jakie będzie najlepsze ubezpieczenie od takich "nagłych wypadków"?

Strzeżonego...wiadomo

Muparta > 12-10-2011, 12:44

No wlasnie, jakie najlepiej ubezpieczenie wybrac, jaki ubezpieczyciel jest najlepszy (nie musi byc najtanszy - wazne, by nie robil problemow przy wyplacie ew. odszkodowania)? Dodam, że Planeta Młodych, czy EURO<26 mnie nie interesuje!!!

Foxy Lady > 09-04-2013, 12:41

A wiecie jak to jest jeśli ktoś wyjeżdża (w obrębie Europy) jako au pair, ale nie z agencji tylko do rodzinki "z internetu"? Czy obowiązuje wtedy Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego? Czy muszę wykupić jakieś ubezpieczenie?

women > 05-12-2013, 22:39

Dziewczyny!! Przecież to tak ważny wątek a nie za wiele jest tutaj do powiedzenia.
    Jeśli nam jako au pair w Stanach się coś stanie, nawet śmierć. Kto się wszystkim zajmuje?
    Wiem, że część z was popuka się po głowie i powie "ale mi nic się nie stanie, śmierć? zwariowałaś" Otoż dziewczyny, jesteśmy tylko ludźmi i szkoda ze nie każda mówi o takim temacie. Dlatego może wiecie jak to wygląda? Śmierć to jedno, kto się tym zajmuje formalnie i czy nasza host rodzina za nas odpowiada czy też nie?

Druga sprawa, wspomniane było wcześniej że jeśli dziecku się coś stanie pod naszą obecność, wiadome jest że jesteśmy za niego odpowiedzialni Ale! co się wtedy dzieje? Sprawy formalne zdrowotne prawne?dokładnie... 

yamisouls > 05-12-2013, 23:36

Jeżeli au pairce coś się stanie to host rodzina za to nie odpowiada, no chyba, że to będzie bezpośrednio ich wina, wiadomo. Nie wiem jak to jest z krzywdą dziecka. Ale zgadzam się z Tobą, że to bardzo ważna kwestia Myślę, że z takimi pytaniami trzeba zwrócić się do agencji

Divertissante > 06-12-2013, 1:36

Ja podejrzewam, że to wtedy agencja jest za ciebie odpowiedzialna - no ktoś musi! Ale nie jestem pewna, zapytam przy najbliższej rozmowie z kimś z agencji!
    No i wszyscy macie racje, bardzo ważny temat! 
  • Starszy wątek Nowszy wątek