• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Święta a Au Pair / rezygnacja

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Święta a Au Pair / rezygnacja

Kama^^ > 24-11-2009, 0:33

Hej dziewczyny;p

Właściwie dopiero zaczynam swoje plany co do operkowania... I już mam pewną wątpliwość - jak narazie wybór padł na prowork, bo nie wyobrażam sobie jechania bez współpracy z agencją, i zastanawiałam się czy będę miała możliwość przyjazdu do Polski na gwiazdkę chociaż na kilka dni? Jeśli jechałabym w ok. września, to czy jest możliwość dogadania się z rodziną i ew. agencją co do bezpłatnego urlopu na te kilka dni grudnia, czy jest to definitywnie niemożliwe? I chciałam zapytać jak jest z rezygnacją lub zmianą rodziny przed upływem tych 12 miesięcy - starałam się przeszukać forum, ale nie mogłam znaleźć nic konkretnego. Więc? Co jeśli mi się nie spodoba rodzina, lub w ogóle program i będę chciała zrezygnować i wrócić do Polski przed terminem lub zmienić rodzinę w czasie trwania programu?

Dzięki.
  • Re: Święta a Au Pair / rezygnacja

marlenao > 24-11-2009, 8:48

na powrot do polski na swieta mozesz przeciez wykorzystac swoje 2 tygodnie platnego urlopu....

jesli zrezygnujesz z programu to wracasz do pl na wlasny koszt...

jesli zrobisz rematch to masz 2 tyg na znalezienie nowej rodziny , jak nie znajdziesz to wracasz do pl rowniez na wlasny koszt.

wszystko przeczytasz w umowie, ktora dostaniesz od proworku .
  • Starszy wątek Nowszy wątek