• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

bank

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• bank

• bank
  • bank

gourmet09 > 05-11-2009, 0:11

Hej !!! Nie znalazlam watku z moim pytaniem ponizej,wiec zaczynam nowy. Od stycznia chce zajac sie przygotowaniami do wyjazdu i mam pyt. dotyczace kont bankowych. Czy au pair w Stanach moze miec wlasne konto w banku zasilane przez hostow kazdego tygodnia, czy moze dostaje sie pieniadze do reki, a nadmiar gotowki trzyma sie w sloiku pod lozkiem ;-)

Mi zalezaloby na posiadaniu owego konta,nie lubie kiedy gotowka wala mi sie po domu.

Wczesniej meszkalam (bylam au pair) w Szwecji i mialam wlasne konto + karte platnicza i nie musialam meczyc sie z monetami.

Czy au pair w usa takze moze dostac karte ??? Mozliwe jest ubieganie sie np. o vise ???
  • Re: bank

aaleeksaandraa > 05-11-2009, 6:48

Au pair powinna miec swoje konto. Przelew dla hostow nie jest problemem - mowie tu o amerykanskim banku.

Jesli au pairka sobie zyczy dostaje albo gotowke, albo czek.

ell > 17-06-2010, 17:52

napiszcie, proszę, w jakim banku w USA macie konto lub który polecacie. Będę wdzięczna 8)

marlenao > 17-06-2010, 23:15

tylko nie TD bank

a jak juz to uwazaj zebys nie zeszla ponizej 0, bo wtedy placi sie mega kase!:[

dorotkaaa > 18-06-2010, 1:19

ja mam sun trust i polecam, choc przyznam ze pilnowalam sie zeby nie zejsc ponizej 0 bo hostka mnie ostrzegla na poczatku ze mi za to policzą ;P

PawelAuPair > 18-06-2010, 9:31

Bank of America - darmowe prowadzenie konta, bankomaty BoA są wszędzie - unikniesz w ten sposób prowizji z obcych ATMs.

ell > 18-06-2010, 10:31

no właśnie myślałam nad Bank of America, bo Deutsche Bank z nimi współpracuje i chciałabym przenieść rachunek z ING do nich, bo w Deutsche Bank można wypłacać kasę na całym świecie bez prowizji. Takie zabezpieczenie na wszelki wypadek

karolcia_20 > 20-08-2010, 16:54

Cześć Mam pytanko odnośnie tego konta w Bank of America... czy jak założe sobie konto w nim w usa.. to jaka jest opłata za przelanie pieniędzy na polskie konto w Deutsche Bank...?

Szukam właśnie jakiegoś konta z którego będzie można przelać kasę na Pl..ale żeby nie zdarli ze mnie dużo kasy..a tego się obawiam...

Dowiadywałam się też o CITI BANK ale to co jest w PL a USA to dwa różne banki...tak mi dziś powiedzieli w Citi w Pl...

Proszę o odpowiedź kogoś kto zna opłaty w USA

Andzia81 > 25-09-2010, 9:35

A nie prościej wysłać kasę do Polski przez Paypala?? tam chyba są najniższe opłaty w porównaniu z przelewami zagranicznymi, które są strasznie drogie. Poza tym Bank of America faktycznie najlepszy wybór, sama miałam tam konto i byłam bardzo zadowolona.

ell > 25-09-2010, 16:27

Bank of America nie ma teraz czegoś takiego jak free checking account (przynajmniej w moim stanie, nie wiem czy to opowiązuje wszędzie), więc ja nie polecam tego banku, bo się płaci za wszystko. Za darmo można mieć konto m.in. w Harrisie (ja tam mam) i Chase. Dlatego każdemu radzę, aby przed założeniem konta popytał operek z clustra gdzie mają konta, co polecają i sprawdzić info samemu online. Ja na początku myślałam o Chasie, ale dziewczyny miały problemy tam, więc zdecydowałam, że nie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna