-
-
Prawdziwa historia Sunkiss
sunkiss > 30-10-2009, 18:31
Hej!
Nudzac sie w domu postanowilam opisac i swoja historiea co !. Niektorzy mnie moze pamietaja z tematu o wyjazd do usa. Bo tak planowalam no i teraz zaluje. Ale co sie stalo to sie nieodstanie.
Od poczatku. Jak bylam w 3 klasie liceum nie chcialam isc od razu na studia tylko zrobic sobie tzw. gap year i pojechac na rok do usa jako au pair. Oczywiscie wszyscy odradzali itp, itd. Wiec wkoncu uleglam niestety :/ Pojechalam za to jako summer au pair do Hiszpanii. Oczywiscie nie dostalam sie tam gdzie chcialam na studia, chcialam isc na dietetyke, a dostalam sie na poloznictwo. Nie chcialam tracic roku, bo na usa bylo juz za pozno, wiec stwierdzilam, ze jako polozna tez moge sie spelnic. To byl blad. Nie bylam chyba za bardzo swiadoma czym zajmuje sie polozna po 3 latach studiow :/. Stwierdzilam, ze do d**y z takim czyms i zrezygnowalam. Na dietetyka zaoczna nie udalo mi sie przeniesc i zostalam na lodzie ! Bo ani nie jestem w usa ani na studiach. Tak to jest jak sie slucha rodzicow, ktorzy wiedza wszystko najlepiej. zalamalam sie i jade obecnie na deprimach.
W koncu sie wzielam w garsc i stwierdzilam, ze musze wykorzystac jakos ten rok. Pracy nie moge zadnej znalesc, wiec nie jest za kolorowo. Bo siedze w domu i tylko jem :/ Wszyscy znajomi w okol studiuja, a ja czuje sie jak jakas trendowata. A moglabym byc w usa. Stwierdzilam, ze pojade do uk jako au pair. Zalogowalam sie na aupairworld.com i czekam . Chce wyjechac od stycznia do konca czerwca. Jak czytam Wasze opowiesci z UK to mysle sobie, ze wcale nie bedzie zle (chociaz marzyla mi sie california albo new york ).
Postaram sie na biezaco opisywac moje postepy w szukaniu rodzinki, jak i w dalszym au perowaniu -
Re: Prawdziwa historia Sunkiss
julita883 > 31-10-2009, 22:17
Jasne jedz do UK....ja na poczatku tez tylko USA i USA a do Anglii wogole nie chcialam jechac.A teraz nie zaluje i nie zamienilabym tego na zadna Ameryke. Jestem tutaj od sierpnia i naprawde cudownie spedzam czas oczywiscie czasmi mam kryzys ale to chyba normlane. Za to weekendy sa odlotowe z super londynka ekipaPrawda Joasiu??
Wiec jak najszybciej szukaj rodzinki i moze uda Ci sie jeszcze w listopadzie wyjechac...odrazu odzyjesz i z pewnoscia zostaniesz na dluzej -
carly15 > 31-10-2009, 23:46
Wiem coś o tym ... chcesz cos osiągnąc ale Ci nie wychodzi wiec zaczynasz robic cos innego ale po jakims czasie widzisz ze to co robisz ani Cie nie zadwala ani nic Ci nie daje wiec zaczynasz czuc sie coraz gorzej sama nie wiedzac co chcesz boisz sie wycofac ale tez nie chcesz isc dalej... mysle ze powinnas sprobowac do Uk tak jak ja :-) ja jestem zadwolona to naprawde da Ci obraz tego jak wyglada zycie au pair z UK masz blizej do PL i zawsze mozesz wrocic nie tracac duzej kasy tak jakby to bylo w przypadku USA ja decyzje podjełam w przeciagu kilku dni i wyjechalam w przeciagu dwoch no moze trzech tygodni. Jezeli cos Ci sie nie podoba nie rob tego przeciez to twoje zycie i zrob wszystko by byc szczesliwą :-) ja naprawde tu odżylam choc jestem tu dopiero 2 tyg czuje sie jak w domu nie kazdy tak ma ale moze Tobie sie uda warto probowac szukac szczescia przeciez lepiej zalowac ze cos sie zrobilo niz nie zrobilo teraz z takiego wniosku wychodze, decyzja nalezy do Ciebie ale probuj co Ci szkodzi :-)
NO RISK NO FUN -
sunkiss > 01-11-2009, 23:44
eh dziewczyny nie moge nic znalescznaczy nikt nie interesuje sie mna :/ zero rodzin z uk. z irlandii mam pare, z ktorymi mejluje obecnie. przegladalam tematy o irlandii i za duzo postow tam nie ma. wiadomo, ze uk lepsze pod wzgledem towarzyskim, imprezowym itd, ale irlandia (glownie chodzi mi o cork) to chyba nie jest az taka dziura bo jak sobie przypomne moj horror z hiszpanii, gdzie nie bylo do kogo geby otworzyc to mi ciarki na plecach przechodza -
aaleeksaandraa > 02-11-2009, 6:59
zycze Ci powodzenia! i mocno trzymam kciuki!
Najgorsze jest wlasnie to czekanie...
Ale zobaczysz, w koncu znajda Cie twoi przyszli hosci -
julita883 > 03-11-2009, 17:16
sunkiss sprobuj poszukac jeszcze na gumtree.com tam ostatnio widzialam kilka fajnych ofert. I jak niechcesz wyladowac na totalnym odludziu to proponuje okolice Londynu. Tutaj jest mnostwo au pair i na pewno nudzic sie nie bedziesz. A myslalas moze nad agencja angielska oni za free szukaja....moze sprobuj do nich napisac. -
sunkiss > 04-11-2009, 1:04
dzieki julita883, zajarzalam na gumtree.com. ale na au pair world duzo rodzinek mi juz odpowiedzialo pozytywniena poczatku tylko w panike wpadlam bo ja taka nie cierpliwa jestem hehe
nie wiedzialam ze agencje angielskie za darmo szukaja? musze sie temu blizej przyjrzec
a poki co dalej bede Wam zdawac relacje... -
julita883 > 04-11-2009, 12:22
Nie ma za coWiesz na poczatku tez o tym nie wiedzialam ale gdy mialam nie porozumienia z moja rodzinka i postanowilam ja zmienic kolezanka polecila mi angileska agencje. Wyslalam do niej dokumenty i w 4 dni dostalam 4 propozycje. I teraz jestem au pair przez agencje. Wiec jak cos warto sprobowac.... -
sunkiss > 09-11-2009, 17:08
Hehe. Dzisiaj sie usmialam. Jak kiedys byla tylko na aupairworld to takich akcji nie mialam, ale od kad jestem na greataupair to dostaje chyba same ofety od jakis bogaczy. I jeszcze sie zazwyczaj pytaja czy mam wize do uk, czyli w ogole nie maja pojecia, ze jestem z polski, albo mysla, ze polska jest w azji czy gdziekolwiek. Przesylam Wam jednego, fajnego maila. A co ! Posmiejce sie razem ze mna, hihi...
Hello Au pair,
I Will be pleased to have you work or me as an aupair for my lovely daughter Hannah.I am a single parent(resident in the United Kingdom) as i lost my wife some month back.I have been coping on since then with my only daughter Hannah and she's 5years old,but my job commitment is much,i work as a marine engineer.As for your salary, I will be paying you 1500 Dollars every 4 weeks and a pocket fee of 300 Pounds weekly which I suppose should be Okay by you.
SERVICE DESCRIPTION:
1. Your services would be needed for at least 6months to 12months.
2. I need someone Honest,Caring,Trustworthy,Loving,Affectionate,Concerned,Understanding and Loves Children.
3. Do you have an International Passport for applying for a Visa to UK?
4.Do you have a valid working visa to work in (UK)?
5. A copy of your resume'/CV if you have and your photo
QUESTIONS:
1. How many Yrs of experience do you have as an AU PAIR/Nanny?
2. Do you have a Driver's License?
3. How was the last family with like?
4. Have you ever traveled overseas?
5. Can u speak English?
6. Can u cook?
7. Can u Drive?
(1) Your full name.....
(2) Your contact address..............
(3) Your phone.......
(4) Your age.................
(5) Your country.............
(6) Your previous family name................
(7) Your Previous family E-Mail Address...............
(8) Your identity card please very important
I will appreciate you get back to me to signify your interest and how soon you can make it here in (UK).
Regards.
Kelvin Martins. -
sztruksowa > 09-11-2009, 21:40
Sunkiss... To SPAM. I tylko SPAM. Nie podawaj żadnych danych, bo wtedy zaczną się dopiero problemy...