-
-
Język angielski
Ewelina88 > 20-10-2009, 1:19
Witam
Mam do Was pytanie odnośnie języka angielskiego,a raczej jego znajomościJaki był Wasz poziom znajomości języka przed wyjazdem, a jaki po wyjeździe? Szybko nauczyłyście się perfekcyjnie języka? Czy jest taka możliwość, aby wrócić z taką samą znajomością, czyli że nie nauczymy się angielskiego? Wiem, że to kwestia indywidualna, ale... :mrgreen: -
Re: Język angielski
marlenao > 20-10-2009, 3:07
ja zdalam mature podstawowa [pisemna i ustna] na srednio 90 %. nie balam sie wyjazdu i problemow z jezykiem, jak rozmawialam z rodzina na skype przed moim wylotem to hostka powiedziala ze wszystko rozumie i ze moj ang jest bdb. ja tez rozumialam wszystko co ona mowila[pomijajac niektore slowka]. tutaj bardziej nauczylam sie zwrotow...nowych slowek troche tez, co mowic w danych sytuacjach. ja nie widze , zeby moj ang sie poprawil. niektorzy to zauwazyli ale ja nie. ale za to nauczylam sie go swobodniej uzywac, w pl w zyciu bym sie nie odwazyla rozmawiac z kims po ang, tutaj nie mam takiego problemu. -
kamysia > 20-10-2009, 5:58
. -
Ewelina88 > 20-10-2009, 11:15
Oj, a ja myślałam, że z tym ang,wszystko wygląda tak ładnie, fajnie - tzn, że szybko można się nauczyć! W sumie jednym z powodów, dla których chcę wyjechać jest właśnie angielski i muszę się za niego wziąć, bo to dla mnie bardzo ważne. Dlatego wolałabym opiekować się już trochę większymi dziećmi, z którymi mogłabym sobie rozmawiać :mrgreen: -
89dzoana89 > 20-10-2009, 11:25
No wieksze dzieci sa super do nauki ang
Sama opiekowalam sie 8-letnia dziewczyna i po 2 tygodniach kiedy dzien w dzien odprowadzlaam i przyprowadzalam ja do domu potrafilysmy przegadac cala droge (30min w jedna strone). bylam z siebie bardzo dumna ze tak dobrze sobie radzeAle zeby poprawic ang to do szkoly trzeba chodzic!! Gramatyki i poprawnosci jezykowej tam sie nauczysz -
Ewelina88 > 20-10-2009, 11:29
No właśnie dobrze, ze są te kursy, bo chciałabym sobie wziąć język angielski i mieć jakiś papierek, jak się uda zdać oczywiścieBo nie ma takiej możliwości, żeby nie uczęszczać na żaden kurs, prawda? -
89dzoana89 > 20-10-2009, 11:31
W Anglii to nie jest wymagane w USA...bez zaliczonych kredytow nie konczysz poprawnie roku wiec mozesz miec problem z zostaniem na drugi (nie jestem pewna) a i czasem sa jakies bonusy za ukonczenie roku np. kasa;p -
Ewelina88 > 20-10-2009, 11:32
Oo dobrze wiedzieć :mrgreen: O tym nie słyszałam. Jejciu gdyby nie to forum, to normalnie bym zginęła! he he :mrgreen: -
89dzoana89 > 20-10-2009, 11:45
Nooo to prawdziwa skarbnica wiedzyWspolczuje tylko tym ktorzy tutaj nie trafili -
Kajtka > 20-10-2009, 13:58
Ja też myślałam, że pieknie sie naucze jezyka...
jak widać lekko mylne pojęcie miałam, bo sobie wymyślilam ze pójde na inny kurs niz english...
no ale może znajde jakiś za free [ gdzieś na forum ktoś pisał, że też tak można] i na swój jakis `wymarzony 8)
tylko jak zwykle doba musiałaby mieć wiecej niż 24 h
a co do forum to piekna skarbnica, i dobrze ze mam Ewelinke, która mnie wyprzeda z moimi myślami i działa