• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wyjazd do UK bez agencji?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Wyjazd do UK bez agencji?

anngie > 07-10-2009, 18:49

Kurcze mam problem, czytałam na forum że kilka z was wyjeżdżało korzystając ze stron np. aupairworld itp... ale czy to bezpieczne ?, słyszałyście o au perkach które pojechały i nie wróciły lub miały jakieś kłopoty ? ... wyjazdy bez agencji są chyba bardzo niebezpieczne ... macie może jakieś rady jak unikać oszustów i czy jako tacy istnieją ? napiszcie na czym polega tez organizacja takiego wyjazdu ...
  • Re: Wyjazd do UK bez agencji?

Kazik-Zrazik > 07-10-2009, 22:25

ja chciałam jechać do usa jako au pair, ale że już trochę czekam na rodzinę stwierdziłam że pojadę na razie do anglii, a usa przełoże. Zarejestrowałam się na au pair world ale zastanawiam się cały czas czy faktycznie to bezpieczne, bo pewności nigdy nie ma:/

i tak się trochę boję w końcu zdecydować na jakąś rodzinkę i sama nie wiem już co robić i gdzie jechac://

anngie > 08-10-2009, 10:59

no własnie mam identycznie, miałam leciec do US ale jak na razie poszłam na studia które teraz rzucam bo kierunke nie dla mnie kompletnie ... no i trzeba cos ze soba zrobic... kurde ale boje sie troche , wybiore chyba jednak agencję, mimo ze na au pair world odezwało sie kilka juz rodzin... a jakie agencje wybrac? Prowork?

89dzoana89 > 08-10-2009, 13:25

Jesli agencja to tylko ang!!!!

Po co placic polskim agencjom za beznadziejne rodziny!!!!

Ja wyjechalam za pierwszym razem ze stronki auy pair world a tutaj na miejscu napsialam do ang agencji (jest bezplatna dla au pair) i rodzinke nowa mialam w 2 dni

Kasa to gora 70£ ale pracujesz po 25h tygodniowo i masz opieke agencji ktora jest na miejscu!!!

To bezacenne Jesli chce ktoras namiary na agencje to pisac

Aaaa to nie jest reklama zadna haha :mrgreen:

tasia > 09-10-2009, 11:25

Nie wiem po co tyle strachu. Ja pojechalam na wlasna reke i narazie zyje. A to moj pierwszy wyjazd. Ale w sumie jak kto woli. Dziwie sie troche, bo wydaje mi sie ze nie trzeba byc wrozka zeby sie zorientowac jesli cos jest nie tak z rodzina. Wiadomo, jak sie rozmawia przez tel to moza sie wiele dowiedziec i domyslic, a w razie chocby malych watpliwosci po prostu grzecznie podziekowac. Ja moglam spokojnie przebierac i po jakims czasie znalazlam to odpowiednia dla mnie rodzine.

Choc sa lepsze i gorsze chwile, jestem bardzo zadowolona, naprwade, lepiej trafic chyba nie moglam.

Pozdrawiam i zycze powodzenia

NewJerseyGirl > 22-10-2009, 18:20

Hej Mam zamiar wyjechać bez agencji i mam pytanie - czy host rodzinka płaci za dojazd do nich? Wiem, że jak się korzysta z agencji, to rodzina kupuje bilet, a jak jest bez? A jak Wy miałyście? Wyjazd planuje wkrótce, nawet bardzo (tak do 1,5 tyg.), więc to pilne, z góry dzięki za pomoc teraźniejsze i byłe au pairki

Yoanna > 22-10-2009, 20:46

do uk najczesciej sama kupujesz, nawet jesli przez agencje

opka > 01-11-2009, 2:07

Ja polecam Agencje, mialam problem z rodzina i jak tylko zdecydowalam : "ZMIENIAM" , napisalam do Agencji ( w Polsce ) w poniedzialek, w czwartek juz mialam pewnosc ze bede u nowej rodziny (po interview i pozytywnym rozpatrzeniu mojej skromnej osoby ), tak ze placac 700 czy tam 800zl do Agencji za posrednictwo (co jest uciazliwe, bo ja placilam te pieniadze z pierwszej tygodniowki, wiec..przez pierwszy okres - zeby w sciane ;P ) mam pewnosc, ze mnie nie wyrzuca z domu, nic mi nie zrobia, i jestem pod stala kontrola.

co do biletow to ja tez musialam sama zabukowac i zaplacic, nie ma tak fajnie..

orvokki > 20-11-2009, 13:26

mam zamiar wyjechać teraz na wakacje do UK i stwierdzam, że jak mam płacić polskiej agencji 800 zł to dziękuję. Nie zdążę tyle zarobić w ciągu tych 2 miesięcy xD

A Polacy nie mają żadnego problemu żeby np. w Cinderelli być? To trochę dziwne, że ktoś robi to.. "dobroczynnie". Dostanę z tej firmy taką opiekę jak z polskiej (ewentualna zmiana rodziny itp)?

sunkiss > 20-11-2009, 15:33

ja znalazlam swoja rodzinke na greataupair.com. oczywiscie jest zawsze jakies ryzyko, ze to psychicznie ludzie, no ale kto nie ryzykuje ten nie zyje, czy jak to tam szlo...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia