• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Baardzo proszę o pomoc i porady ...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Baardzo proszę o pomoc i porady ...

anngie > 06-10-2009, 19:15

Drodzy au pairowicze, udzielam się wczesniej na tym forum bo na początku tego roku byłam pewna ze po maturze chce wyjechać na rok do USA jako au pair .... wysłałam aplikacje do CUltural care w maju, lecz w miedzy czasie rodzice i przyjaciele namówili mnie na studia ... aha i to byl moj bląd, jestem na Filologi germańskiej z dziennikarstwem (zachęciło mnie dwukierunkowość studiów) ale to nie dla mnie niby dostałam się za pierwszym razem ale nie dam rady i chcę zrezygnować... wyjazd do USa jest na razie nie możliwy bo CC zablokowało na razie moja aplikacje bo... nie mam prawka poza tym długo by tu trwało.... i tu dochodzę do sedna sprawy szkoda mi tego roku na siedzenie w domu lub jakąś denna pracę, w wakacje jeździłam z dziećmi na kolonie i zdobyłam dodatkowe kwalifikacje wiec wpadł mi do głowy pomysł wyjazdu do UK bo bliżej i szybciej można wyjechać... proszę was o pomoc NAPISZCIE CZY POLECACIE WYJAZDY DO UK? NA CO UWAŻAĆ? NA CZYM SIĄ SKUPIĆ ? Z JAKA AGENCJĄ WYJECHAĆ ? JAKIEŚ PRZETSROGI ALBO RADY? ... wiece może jak długo trwałoby zorganizowanie takiego wyjazdu ? ... proszę o odpowiedzi muszę zdecydować co chce ze sobą robić, a naprawdę nie dam rady na tych studiach albo nabawię się nerwicy i depresji na raz, dlatego tez opcja wyjazdu jest dla mnie najlepsza...

z góry dziękuje za odpowiedzi

Anna
  • Re: Baardzo proszę o pomoc i porady ...

anngie > 06-10-2009, 19:16

dodam jeszcze ze nie najważniejsza jest dla mnie kasa bo wiem ze nie wiele zarabia au pairka z agencji , ale spędzenie tego roku w jakimś ciekawszym niż polska miejscu, doszlifowanie języka, usamodzielnienie się itp
  • Re: Baardzo proszę o pomoc i porady ...

Lunax > 07-10-2009, 0:30

Hmm ja bym ci radzila wejsc na jakies stronki z ofertami, tego jest naprawde duzo w internecie, ale poczytaj uprzednio komntarze, lub tu cos napisz, jest taki dzial...

Hmm jesli chcesz podszkolic jezyk to wybierz rodzine angielska i jeszcze dowiedz sie czy zapisza cie na kurs, to bardzo pomaga...

Hmm co jeszcze ja moge Ci polecic badz podpowiedziec.. W UK jest bardzo fajnie, ale duzo polakow, drogi transport (metro i busy).. Jk cos mi wpadnie znow do glowy napisze

Pozdrawiam.
  • Starszy wątek Nowszy wątek