-
-
Jak zaprosićAu pairkę doPolski
malagosiak.p > 03-10-2009, 9:15
Witam wszystkie Aupairki,
Mieszkamy pod Warszawą i chcielibyśmy zaprosić Au pair do nas do domu. Jesteśmy w stanie zapewnić Aupairce dogodne warunki. Problem polega na tym, że nie wiemy jak to zrobić, przez jakie biuro szukać kandydatki, czy samemu przez internet? Wolelibyśmy przez biuro ale większość polskich biur posiada ofertę tylko dla polskich kandydatek na Au pair a nie dla rodzin.
W związku z tym moje pytanie, czy wy drogie Au pair mogłybyście polecić jakieś biuro, bądź inną drogę która umożliwi nam zaproszenie Au pair z innegokraju do nas do domu.
Pozdrawiam serdecznie -
Re: Jak zaprosićAu pairkę doPolski
Yoanna > 03-10-2009, 19:54
moja kolezanka z niemiec byla operka pod warszawa
rodzine znalazla przez internet, takze polecam ten sposob -
satelitarna > 05-10-2009, 17:00
Polska nie slynie z programu au pair od storny rodzin, tak więc wydaje mi się, że z tej racji biura nie organizuja naboru dla rodzin. Sprobujcie w agencji prowork, oni maja tez wlasnie oferty z rodzinami polskimi ( na stronce widzialam kilka ofert niania Warszawa etc) ale nie wiem jak z osobami z zagranicy. Wydaje mi sie,ze jedyna droga to przez internet.... -
malagosiak.p > 06-10-2009, 11:24
Dziękuję wam wszystkim za pomoc,
Znam te strony internetowe i chyba faktycznie jedyną drogą jest internet- ewentualnie zagraniczne biura.
A agencja prowork organizuje au pairki w polsce ale z tego co się zorientowałam dla zagranicznych rodzin- czyli jest to również skierowane do Polek...
Myślałam że jest to możliwe przez którąś z agencji ale niestety-jedyną stronę Polską którą znalazłam- o zapraszaniu au pair ze wschodu - jest chyba baaaardzo stara bo stawki dla Au pairek są DM 8O :| I nie ma w ogóle telefonów kontaktowych tylko strona....
Zostaje mi tylko portal. -
nina15 > 06-10-2009, 12:16
zaprosić aupair do Polski to nie jest chyba taka łatwa sprawa, bo Polska nie jest az tak atrakcyjna ani krajoznawczo ani finansowo. Musi się Pani liczyć z tym że takiej aupair trzeba bedzie zaproponowacx atrakcyjna stawkę bo po co ma przyjechac do Polski za smutna stawke jesli może sobie pojechac do stanów czy zachodniej Europy za kwotę wyższą w stosunku do tej którą jest w stanie zaproponować rodzina polska. -
Yoanna > 06-10-2009, 21:20
moja kolezanka w polsce dostawala prawie tyle samo co w anglii. wiec wcale nie jest powiedziane ze w zachodniej europie mozna zarobic wiecej, a ceny sa tam zazwyczaj wyzsze -
satelitarna > 07-10-2009, 16:23
Wydaje mi się, że Twoja koleżanka Yoanna to była wyjątkiem. Ninie chodziło raczej o to ,ze nasz kraj zaliczany jest do biednych i tutaj nie ma po co przyjeżdzac operką skoro mogą jechac do Niemiec, Anglii czy już w ogole do USA. Zwiedzą i nauczą się jezyków a polski język to nie jest international, po polsku mówi się tylko u Nas. Nina ogólniła, oczywiście jeśli rodzine stać to może zapłacić nawet 5 razy tyle co w Anglii. Ale takie przypadki są sporadyczne praktycznie igła w stosie siana. Takie jest moje zdanie, oczywiście ktoś może mieć inne. -
Yoanna > 07-10-2009, 17:39
no ona to w ogole wyjatkowa bo i polskkiego chciala sie nauczyc. uczyla sie bardzo intensywnie, na kurs chodzila, w domu sie codziennie uczyla i jak bylam w pl na swieta to przyjechala do mnie (bylo to jakos hmm po jej polrocznym pobycie) i mowila po polsku naprawde dobrze, w szoku bylam jak szybko sie nauczyla!