• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

możliwe że wyląduję w UK HELP

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• możliwe że wyląduję w UK HELP

kamysia > 02-10-2009, 3:14

.
  • Re: możliwe że wyląduję w UK HELP

julita883 > 02-10-2009, 10:07

Kamysia w UK sie nie oplaca jestes tutaj tania sila robacza i zarabiasz naprwde marne pieniadze. Idealnym przykladem jestem ja , dzoana i shante. Przecietne kieszonkowe to 60-70£ jezeli jedziesz z agencji a jezeli szukasz przez neta jest mozliwosc nawet zarobienia 150£ na tydzien ale to istnba harowka.

Ja moja druga rodzinke znalazlam przez agencje angielska nie placilam zadnych oplat ale tez wesolo nie jest. A z pierwszej ucieklam po 2 tygodniach a byla ona z aupair world.Nie poddawaj sie i zostan w USA!!!!Wierze ze znajdziesz tam normalna rodzinke....Ja w syczniu tez planuje do Ciebie dolaczyc i do innych dziewczyn w USA. Wiec trzymam za Ciebie kciki i zapomnij o UK!!!!!

tasia > 02-10-2009, 13:52

Hej!

Jestem w UK 6dzien. Moze to nie za dlugo zeby cos powiedziec, ale osmiele sie.

Ok, napierw do julity. Sorki, ze sie nienodzywam ale narazie nie mam wlasnego neta, jednak postaram sie to zmienic jak najszybciej. U mnie swietnie, rodzina jest w pozadku. Pracy nie jest zbyt wiele, ale to dopiero pierwszy tydz, dlatego jak sie zorganizuje to napewno bedzie jeszcze lepiej. Potrzebuje tez troche czasu zeby zarobic na szkole i moze dopiero wtedy rusze szturmem na Londyn, coz, kasy brak. :roll:

Chce przypomniec, ze operowanie nie jest programem zarobkowym i nie ma co sie napalac na duza kase. Jak chcesz zarobic to radze normalnie sie gdzies zatrudnic. Ale nie mozna tez pozwolic sie wykozystywac. Dobrze jest znalezc wspolny kompromis i dzialac. Poza tym sa jeszcze mozliwosci dodatkowego zarobku u sasiadow czy cos. Ale to zalezy od checi danej osoby. Wiadomo ze z siedzenia nie bedzie kasy. A jak chcesz miec wakacje to sorki, trzeba troche wyrzeczen, cos za cos.

Ja mam kieszonkowego £85 i jak tu dluzej posiedze to napewno cos jeszcze znajde. I mysle ze jak zaczne swietnie mowic w koncu to pewnie po prostu znajde normala prace. Z reszta ja tu przyjechalam nauczyc sie jezyka jak najlepiej a nie zarabiac kokosy, to potem :lol: Narazie jest docieranie sie, hehe.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne i przyszle operki

julita883 > 03-10-2009, 11:50

Tasia ciesz sie ze u Ciebie jest wszystko wporzadku.Tak sie wlasnie zastanawilam co sie dzieje i dlaczego sie nie odzywasz. Mam nadzieje ze juz niedlugo bedziesz miec dostep do neta i spokojnie popiszemy na gg. Pozdrwaiam i trzymaj sie tam

kamysia > 17-10-2009, 20:47

.

gosiakmm > 17-10-2009, 21:59

Ja wybrałam Prowork i póki co jestem zadowolona

kamysia > 19-10-2009, 4:35

.

julita883 > 19-10-2009, 14:37

Kamysia jezeli juz zdecydujesz sie na Anglie too ja Ci polecam angielska agencje Cinderlla oni nie pobiebieraja kasy za znlezienie rodzinki. Ja obecnie jestem w Bromley u prze sympatycznej rodzinki. Nic nie placilam za posrednictwo placa mi 70£ za niecale 20godz tygodniowo. Wiec jak cos polecam

kamysia > 20-10-2009, 6:11

.

julita883 > 20-10-2009, 9:36

Wiesz ja akurat jestem w Bromley to jest 15 min pociagiem do Londynu, z tego co sie orientuje ta agencja Cinderlla ma rodziny wlasnie z tych okolic wiec do Londynu masz super polacznia.

Co do pracy dodatkowej to zalezy.Owszem jest mozliwosc pracowania w jakichs restauracjach, kawairniach czy dodatkowe babysitingi.Np u mnie Andy sam to proponuje tylko ze ja nie mam czasu zbytnio bo w tygodniu chodze do szkoly a potem zajmuje sie dzieckiem.Ale np sprzatam dodatkowo u tej rodzinki i placa mi extra.Wiec z ta dodatkowa praca w UK chyba nie bedzie problemu.Musiaabys sie z rodzinka dogadac.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna