• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

małe dzieci

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• małe dzieci

• małe dzieci
  • małe dzieci

kamysia > 11-09-2009, 17:32

.
  • Re: małe dzieci

karolinka > 11-09-2009, 18:08

ja mam dosiwadczenie z maluchami tylke ze moje bobasy byly w miare spokojne ;D

takie dzieci lubia jak sie do nich mowi, opowiada..puszczaj im banki mydlane sa zachwycone

dziala tez smoczek lub grzechotka-chociaz ta to nie zawsze

ja nie mialam nigdy doczynienia z blizniamkami ;] ale takie male i juz sie bija?

ila > 11-09-2009, 18:40

Ja się opiekowałam bliźniakami 6-miesięcznymi i nawet mi się to podobało. Co prawda dziwne trochę było, że np nie tolerowały w ogóle smoczków i mama nie karmiła ich piersią (bo stwierdziła, że piersi są do czegoś innego ) ale mimo to było spoko. Nie miałam z nimi większych problemów, marudziły jak był głodne, miały 'coś' w pieluszce lub były zmęczone czyli wszystko w normie . W każdym razie, takie dzieci też się nudzą, więc mów do nich, śpiewaj (na moje śpiewanie działało i to bardzo, miały dużo radości z mojego anty-talentu ), puszczaj muzykę / telewizję jak jesteście w domu, wychodź na spacery etc.

Co masz na myśli mówiąc, że się biją? Bo przecież nie nawalają się już pięściami (chyba!) .

ila > 11-09-2009, 18:43

Aha, to śpiewanie / mówienie to po polsku. Gdzieś czytałam, że już takie małe bobaski wiedzą że mówi się do nich w innym języku więc automatycznie je to ciekawi i Cię słuchają (przynajmniej na początku ).
  • Starszy wątek Nowszy wątek