-
-
Nie wiem czy zaufac rodzinie?
karolcia133 > 03-09-2009, 15:10
Witam
Szukam rodziny w holandii prze strony int. Dostalam propozycje pracy od jednej z rodzin, tyle ze wynagrodzenie wydaje sie zbyt wysokie bo az 800euro. Nie wiem czy powinnam im zaufac?Oto co napisali na stronie:
Our daughter is in school 5 days a week and finishes school at 14:00 every day.
In the day whilst she is at school, you will take care of our 18 month old son whilst I work from home. As well as playing with the kids, you will do the normal mothers help / au pair duties such as cooking for the kids, tidying up after them, doing ironing (normal big sister / mothers help living at home stuff !), sewing on a button, etc. The rest of the time our daughter will be keeping you entertained at home, or swimming, doing ballet, horse riding, cycling, or running around with friends!
5 days per week
Hours 10:00 20:00
2 to 3 evening babysitting per week
€800 per month
Babysitting will usually be weekday evenings. If we need you to babysit at the weekend, we will give you as much notice as possible (but babysitting at weekends will be rare.
Rozmawiam z kobitka przez telefon mamy jeszcze pogadac ale jakos podejrzana wydaje mi sie kwota...
Owszem obydwoje pracuja w IT i mieszkaja w niezlej dzielnicy ale 800 euro. Czy ktos slyszal o takim wynagrodzeniu? -
Re: Nie wiem czy zaufac rodzinie?
agulka > 03-09-2009, 17:41
nie wiem jak jets w tym przypadku...ale faktycznie isntieja rodziny, ktore placa normalnie a nie te operskie grosze.
probowalas ich jakos sprawdzic? czy oni mieli nianie wczesniej? -
cailet > 03-09-2009, 18:11
albo wrzuć maila w google, może coś znajdziesz na ich temat -
Yoanna > 03-09-2009, 22:19
w sumie masz pracowac 50 godz plus 2-3 bsity wiec moze temu tyle placa? -
karolcia133 > 04-09-2009, 19:05
Dzieki
Moze rzeczywiscie to przez liczbe godzin, postanowilam zaryzykowac. -
karolinka > 04-09-2009, 19:09
wow troche duzo godzin.. -
Agata89 > 06-09-2009, 0:03
W Holandii w ogóle dużo płacą. Nawet z agencji można dostać taką kasę. Także zaryzykuj, bo biorąc pod uwagę liczbę godzin to wydaje mi się, że oferta powinna być uczciwa. No i jeszcze tak wprost napisała, jakiej pomocy oczekuje. Także, jak na moje oko możesz zaufać tej rodzinie :wink:
Good luck! -
Klaraaa > 06-09-2009, 14:15
Witam wszystkie operki i operówJestem tu nowa. Mam problem i sama już nie wiem jak to wszystko ogarnąć więc proszę o pomoc... A więc moja sytuacja wygląda tak - jestem w tej chwili na piątym roku studiów. Długi czas chodzi mi po głowie wyjazd do Anglii. I właśnie w roli operki. Jakieś 4 miesiące temu zdecydowałam się zalogować na międzynarodowy chat, myślę sobie, pogadam przez rok, do ukończenia studiów po angielsku to mi się język podszkoli No i wyjadę po obronie.Trochę powiem Wam że "obywam" się powoli z tym językiem, tak pół godziny dziennie.... (pomijając fakt że na takich chatach to większość zboczeluchów jakichś) Ale nie ważne, do rzeczy. Więc poznałam tam Anglika. I no powiem Wam że spoko facet mi się wydaje. Przedstawił mi się normalnie, ma żonę, dwie córki. I nawet miesiąc temu podałam mu mój tymczasowy numer, dzwoni od czasu do czasu. Powiedziałam mu o moich planach wyjazdu. No i teraz jaki jest problem? Więc.... powiedział mi ze dwa miesiące temu że z żoną też się zastanawiali nad jakąs opiekunką. No i może że ja bym chciała?? No to se myśle ooo spoko! Tylko że ostatnio coś mi tam truje że nie układa im się i takie tam bla bla bla.... No i kurde problem jest w tym że tak jakby do mnie zarywał!!! :/ Ze tam fajna jestem i takie tam.... Wiecie jak to jest.Powiedzcie mi co mam zrobić-z jednej strony to bym tam pojechała, bo gość "sprawdzony", dużo lepiej niż w ciemno. Wiem gdzie pracuje, sprawdzałam w internecie czy rzeczywiście jest w tym biurze, przesyłał mi swoje prace które wykonuje ( ma pojęcie, czyli nie bajeruje o pracy), widziałam zdjęcia jego i jego rodziny. A nawet raz słyszałam jego gaworzącą 8-miesięczną córkę jak mu się telefon przez przypadek włączył jak się z nią bawił A z drugiej strony - mam wrażenie że mnie podrywa! Ehhh.... Ja mu powiedziałam że mogę być jego friend only. Co mam zrobić??? Jechać tam do nich???? Dziwnie to zabrzmi ale....... nie chcę być powodem do... wiecie. Ja wiem, że chcę jechać tam po prostu do pracy ale on nie wiem co sobie myśli....... Tylko żeby źle nie wyszło. Pomóżcieeeeee plisssssssssssssssss........ Dzięki z góry -
ell > 06-09-2009, 14:50
no coś Ty, chcesz tam jechać??? 8O piszesz, że facet jest sprawdzony, ale to wcale nieprawda - wiesz o nim tylko tyle ile Ci napisał, w dodatku jego intencje są oczywiste. Naprawdę chcesz sie wplątać w trójkąt? skoro chcesz być au pair i to jest też coś co oni szukają, to jemu NIE WOLNO pisać, że mu się z żoną nie układa. To jakieś chore! Może chłop się za dużo filmów naoglądał i stąd ta wybujała fantazja :roll: , ale moim zdaniem jeśli chcesz mieć udany czas jako au pair to poszukaj sobie innej rodziny, na czystych zasadach i bez podtekstów. Wykorzystaj choćby aupair-world, tam jest mnóstwo normalnych host rodzin, którym układa się z żonami/mężami. Nie daj się wkręcić obleśnemu dziadowi! -
Yoanna > 06-09-2009, 16:37
dokladnie, w uk jest tyle rodzin, ze znajdziesz jakas bez problemu!