• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Chce zrezygnować. Jakie moga byc konsekwencje?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Chce zrezygnować. Jakie moga byc konsekwencje?

justineee > 01-09-2009, 16:15

Jestem au pair u nowej franuskiej rodziny, ale zle sie tu czuje, czyba nie chce tu zostac... podpisalam kontrakt ale to chyba zadnej mocy prawnej nie ma i rodzina miala mi wykupic ubezpieczenie... chociaz tego jeszcze nie zrobila chyba. A jesli ubezpieczenie ejst wykupione to beda jakies problemy dla mnie? Jak to wyglada? Bo chcialabym pogadac z nimi i byc przygotowana....
  • Re: Chce zrezygnować. Jakie moga byc konsekwencje?

justineee > 01-09-2009, 21:32

Nikt nie chce mi odpowiedziec? Wiem ze kontrakt nie ma zadnej mocy prawnej, ale jak z tym ubezpieczeniem? Oni chyba beda mieli problem poprostu>

agulka > 02-09-2009, 0:02

nawet jesli mieliby miec problem , to co? przeciez nie zostaniesz tam na sile? porozmawiaj na spokojnie i moze uda sie wszysto milo i kulturalnie zalatwic powodzenia!

cailet > 02-09-2009, 2:35

czemu kontrakt nie ma mocy prawnej?? Jak podpisałaś, to znaczy, że się zgodziłaś na te warunki.

kamysia > 02-09-2009, 4:48

.

cailet > 02-09-2009, 4:58

niem, to nie tak,

to zalezy na jak długo jest umowa, ale to według polskiego prawa, a to jest umowa międzynarodowa, więc to bardziej skomplikowane jest.

justineee > 02-09-2009, 15:04

w kontrakcie jest napisane ze jest jakby taki miesiac " proby" to chyba bedzie w porzadku Ten kontrakt to w sumie zadna umowa, bo tylko ja podpisalam i nie wiem awet czy on a ma kopie, a przy moim nazwisku jest blad to nie byla taka umowa jak np z agencji tylko kontrakt, czytalam chyba kiedys ze to w sumie po nic jest. I sie podpisuje miedzy soba. A co z ubezpieczeniem jest, moga kazac zwrocic kase?
  • Starszy wątek Nowszy wątek