-
-
Byłam au pair. I co dalej?
lilly03 > 27-08-2009, 12:18
Może byłe au pair wypowiedzą się, jak to jest z tą tęsknotą za hostfamily, za obcym krajem, za pozostawionymi tam znajomymi?
Jak mocno uderzyła Was po powrocie Polska rzeczywistość? -
Re: Byłam au pair. I co dalej?
Yoanna > 27-08-2009, 15:13
pierwszy raz bylam summer au pair przez 3 miesiace. musialam wrocic do pl zeby szkole skonczyc. i bylo strasznie! nijak odnalezc sie nie moglam w kraju, tesknilam za uk, za swoboda jaka tam mialam... wiec po liceum wyjechalam znowu i tak juz ponad 3 lata tu jestem -
dominikan@ > 27-08-2009, 23:27
Ja tęskniłam za niezależnością. Wiekszść znajomości z Uk niestety nie przetrwała bo po jakimś tam czasie już dziwnie jest wysyłać maila do kogoś u kogo przez kilka lat totalnie wszystko się zmieniło. To troche tak jak by pisac z obcą osobą. Teraz mimo iż jestem w USA to i tak troche brakuje mi UK i uprzejmości anglików tych slów ktore niegdyś słyszałam tak czesto i ktroe niegdys działały mi na neryw How are you? How did you sleep? Did you sleep weel? etc -
lilly03 > 28-08-2009, 14:33
hehJa tęsknię za wolnością. I... beztroską, którą miałam tam. -
Ninka Jones > 06-09-2009, 23:02
Ja w klimacie Yoannyteż musiałam wrócić do PL skończyć szkołę. No ale nie wróciłam do UK. Znaczy wróciłam, ale tylko na 2 doby, pod koniec tamtego roku, zobaczyć miłość mojego życia :lol: W domu było strasznie, brak niezależności, brak własnej kasy, rodzice, którzy muszą wiedzieć wszystko. No a dzieci... hmm tęsknię za nimi do tej pory, ale do hostów nie odzywałam się od powrotu. Jej, już 2 lata minęły! :roll: -
Yoanna > 07-09-2009, 21:52
nina w tym roku moze znowu wpadniesz? -
wanilioweniebo > 15-09-2009, 19:56
no wlasnie co dalej...
ja jestem juz ponad 2 lata w londynie i do polski nie chce mi sie wracac, mi sie nawet nie chce na wakacje tam jechac... takze nie wiem co bedzie, przeciez cale zycie nie moge operkowac... -
Yoanna > 15-09-2009, 20:30
to znajdz inna prace moze?
ja w londku juz 3 lata ponad i tez sie do pl nie wybioeram :wink: -
wanilioweniebo > 16-09-2009, 18:53
trudno sie przerzucic na inna prace, ja sie do rodzinki przyzwyczailam, dobrze mi placa do tego za nic innego nie place jak wszystkie operki, jak sama zaczne pracowac na tyle same mi wyjdzie jesli chodzi o kase a zapewne bedzie trudniej i mniej czasu dla siebie...
a Ty Yoanna u tej samej rodzinki przez 3 lata? I gdzie w londynie? -
Yoanna > 17-09-2009, 0:21
wiesz ja bylam au pair pierwsze 2,5 mies. potem przez rok sama mieszkalam i pracowalam w roznych miejscach, a po roku znowu au pair bo zaczelam studia i tak mi bylo wygondniej. z rodzinka jestem juz dwa lata z tym ze od konca maja juz nie pracuje jako au pair bo dzieci sa duze, no ale dalej z nimi mieszkam i staram sie pracowac jak cos gdzies dorwe ale z tym tez nie jest latwo...
rozumiem ze jako operka nie musisz sie o nic martwic, ale jesli o powrocie nie myslisz to moze warto cos zmienic?
a mieszkam w woodford