-
-
Au pair Francja/Paryż
justineee > 14-08-2009, 23:46
Dokładnie za 2 tygodnie zaczynam operska przygode w Paryzu ( tzn w Colombes, ale to bardzo blisko ), sa jakies au pair w Paryzu lub okolicach? Na forum jest mnostwo osob z USA lub Wielkiej Brytani niestety chyba mało osob wybralo Francje.... :roll: No ale mam nadzieje, ze ktos sie jednak wybiera w te okolice :lol: -
Re: Au pair Francja/Paryż
carole > 15-08-2009, 17:29
Ja jestem we Francji, ale za 2 tyg to ja wracam do domu niestety. Zazdroszcze tego Paryza!!! -
justineee > 15-08-2009, 19:03
Ah to szkoda :| Ciesze sie z Paryza, chociaz bardziej chcialam wyjechac do Nicei... niestety nie udalo sie. Chyba Paryz nie jest oblegany w tym roku przez au pair -
justineee > 31-05-2010, 22:25
Sorry, że tak póżno odpisuje ale nie zagladalam tutaj od dawnaa. Niestety moja przygoda w Paryzu nie byla udana. Trafilam na nieodpowiednia rodzine, kilka rzeczy nie zgadzalo sie z obowiazkami jakie mialam wykonywac. Ale najgorsze bylo to, ze hostka traktowala mnie jak tania sile robocza i uwazala sie za lepsza.... byla wielce zdziwiona, ze mam swoj telefon, czy komputer :? Wszystko robilam zle i nie po jej mysli. Strasznie sie tam czulam, pokoj byl w piwnicy ( malo przyjemne ) lazienka praktycznie nie nadawala sie do uzytku, bylo to polaczenie pralni i spizarni a prysznic i tak tam nie dzialal. Wrocilam po około 2 tygodniach :| Ale ogolnie Paryż to fajne miasto, rozrywkowe. Poznalam inna polska au pair, ktora jest tam juz od wielu miesiecy i chwali sobie ten wyjazd. Takze to raczej indywidualnie od rodziny zalezy, nie od miasta. Zreszta w Paryzu zawsze gdzies wyjdziesz i kogos poznasz.
A co oprocz Paryza bierzesz pod uwage? -
bossowsky > 13-12-2010, 0:43
biorę pod uwage USA , najbardziej NY podobnie jak większość. jak pisalam tamtego posta to dopiero myślałam o ty wszystkim. a teraz mam juz swoj au pair room, jedna rodzina sie odezwala na ten miesiac i nic nie slychaca Ty wyruszyłaś gdzies po powrocie z Paryża? -
Olesya94 > 23-08-2013, 21:01
Witajcie! wyjeżdża ktoś do Francji jako au pair? z tego co zauważyłam to mało dziewczyn wybiera ten kraj.:-) -
Klarasek > 28-08-2013, 21:24
Hej,
ja jestem w Paryżuwprawdzie nie jako au pair ale jako niania.
No i mogę okazać się dla Ciebie "dinozaurem" ale jakby co to pisz -
Olesya94 > 29-08-2013, 14:06
ja będę w regionie Burgundii a dokładnie w Dijon więc do Paryża troszkę daleko, ale napewno odwiedzę to miasto...;-) -
gresja > 31-08-2013, 16:16
Ja wczoraj zaczełam au pairować koło Wersalu i zostaje do lipca, więc weekendy chętnie mogę się spotkać w Paryżu. -
Olesya94 > 04-09-2013, 12:32
mam takie pytanie: czy po przyjeździe do Francji wyrabiałyście sobie taką kartę 12-25(la carte 12-25 years)? podobno kosztuje 49euro za rok i dzięki niej można uzyskać do 60% zniżek na pociągi,koleje ;-) Czy któraś ma taką kartę? Albo planuje wyrobić?