-
-
Rodziny homoseksualne
sunkiss > 08-08-2009, 15:56
Hej!
Co myslicie o takich rodzinkach? Zdecydowalybyscie sie pojechac do np. do pary gejow czy tez lesbijek? Ja wlasciwie to nie mialabym nic przeciwko, gdyby wszystko inne mi pasowalo (lokalizacja, dzieci i ogolne zasady). Nie wiem czy w agencjach au pair sa takie rodziny, ale na portalach takich jak aupairworld.com czy easyaupair.com mozna odnalesc takie rodzinki. -
Re: Rodziny homoseksualne
carole > 08-08-2009, 16:10
ja tez bym chetnie pojechala.
juz widze mine moich rodzicow jak im mowie , ze jade opiekowac sie dziecmi pary gejow.
swoja droga to by moglo byc bardzo ciekawe doswiadczenie ; ) -
karolinka > 08-08-2009, 16:32
ja nie mam nic przeciwko parom homoseksualnym, ale moi rodzice powiedzieli by mi NIE, dla mnie pary homoseksualne nie powinny miec dzieci... -
cailet > 08-08-2009, 16:58
Mnie chyba o to nawet pytali przy składaniu aplikacji i powiedziałam, że nie mam z tym problemu. W sumie to całkiem ciekawie mogłoby być. -
PawelAuPair > 08-08-2009, 17:08
A ja zaznaczyłem NIE. Dziewczyna z agencji powiedziała, że tak zaznaczają wszyscy...
Racja - jak wszystko inne byłoby ok to czemu nie pojechać do takiej rodziny? Jestem tak zdeterminowany, że już mi wszystko jedno! -
aaleeksaandraa > 08-08-2009, 17:37
A ja to bym nawet chciała do pary gejów jechać.
nie ma lepszych kumpli niż geje.
Sa towarzyscy, mili, uprzejmi i przede wszystkim - tolerancyjni!
a to chyba najważniejsze no nie? żeby nasze przyszłe host rodzinki tolerowały nasze zachowania.
Tylko ja pewnie nie będę miała tyle szcześcia i pary gejów nie dostanę.... :? -
shante > 08-08-2009, 17:53
Ja niestety miałam okazję poznać parę gejów z grupy 'zakompleksionych'. Z jednej strony otwarcie pokazywali, że się kochają, a z drugiej byli tak wrogo nastawieni do otoczenia (szczególnie kobiet), że robiło się przykro. Wiele dobrego słyszałam na temat homoseksualistów i zdecydowanie popieram ich otwartość oraz odwagę nieukrywania tego, że są 'inni' i mam nadzieję, że moje feralne doświadczenia zastąpią nowe, znacznie sympatyczniejsze :wink:
Choć przyznam, że miałabym ogromny problem ze wyborem między rodziną hetero- a homoseksualną. -
Yoanna > 09-08-2009, 19:49
bodajze 3 lata temu byl na forum chlopak ktory operkowal u pary gejowskiej
ja tez bym sie zdecydowala, czmu nie -
kamildzianka > 09-08-2009, 20:21
W koncu otwarci ludzie, a nie homofoby.
Ostatnio rozmawiam z SAMYMI homofobami, ktorych obrzydzaja geje. Nie wspomne, ze uzywaja okreslenia na "p", przez ktory w tamtym tygodniu jedna pani zaplacila grzywne 15 tys. zl.
Szkoda mi ludzi, ktorzy maja ograniczone horyzonty i ciezko im zrozumiec, ze ci "inni" to tez ludzie, ktorzy maja pragnienia, uczucia i marzenia.
Najlepsze jest to, ze lesbijki toleruja, bo wyglada to sexy, ale gejow juz nie. Wiec jak to jest z tym obrzydzeniem do homoseksualistow? Czuja wybiórcze obrzydzenie? Kobiety sa sexy, ale mezczyzni zaraz kojarza im sie z analem?
Dla mnie tacy plytcy ludzie sa zalosni i szkoda mi ich. Geje nikomu nie wadza, nikogo nie krzydza swoja miloscia.
Jeszcze lepsze jest to, ze ludzie myla pojecia "pedofil" i "gej". Mysla, ze geje gwalca dzieci!
Wstyd, wstyd, ciemnogrod!
Mialam kolege-geja, widzialam, jak sie calowal z innym gejem. Sa bardziej tolerancyjni od hetero, sa milsi, nie maja zahamowan.
Wracajac do tematu - nie mialabym obiekcji przed pracowaniem u rodziny homoseksualnej. -
shante > 09-08-2009, 20:43
Ja pamiętam jak byłam strasznie zawiedziona i oburzona, gdy mój przyjaciel, którego myślałam, że znam, pewnego dnia podczas przypadkowej rozmowy o homoseksualistach wyjechał mi z tekstem 'zakaz pedałowania'... myślałam, że wyjdę z domu, pójdę do niego i go pobiję. Ciężko mi opisać, jaka byłam wściekła. Najgorsza jest ta bezradność wobec zaślepienia i nietolerancji innych ludzi. Strasznie jestem przewrażliwiona na punkcie niesprawiedliwości.