• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

aupair a prezent dla dziecka

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• aupair a prezent dla dziecka

carole > 06-08-2009, 23:39

Witam,

Mam pytanie, niedlugo moj host synek ma urodziny, konczy 6 lat. Czy Wy dajecie cos swoim podopiecznym na takie okazje?

Planuje upiec tort/ciasto, taka tutaj tradycja aupairek podobno.
  • Re: aupair a prezent dla dziecka

kamildzianka > 06-08-2009, 23:42

Nie dosc, ze bedziesz sprzatac po urodzinach, usmiechac sie do biegajacych gosci, nosic jedzenie, to jeszcze masz piec ciasto? Prezent dac i siedziec na dupie, jesc i odpoczywac. Nalezy ci sie.

carole > 06-08-2009, 23:59

takie jest zycie biednej aupairki ;D

Poza tym wlasnie z prezentem jest problem, bo umowilam sie z nimi na kase dopiero na koniec mojego pobytu, po pierwsze nie mam kiedy jej wydac po drugie nie mialam gdzie bo miszkam na wiosce, a nawet jakbym ja miala to wlasnie sprawa wioki sprawia , ze nie mialabym gdzie kupic.

Pracuje prawie 24h na dobe (rodzice sa tylko 2h w ciagu dnia w domu, jak racaj wszyscy ju spimy) za marne 300 euro miesiecznie, wiec te urodziny nijak mi nie pasuja.

kamildzianka > 07-08-2009, 0:03

Ha! To tym bardziej nie wyskakuj z ciastem! Rodzicom sie w glowach poprzewracalo, zeby z operki robic matke i ojca w jednym. Nie powinnas sie byla godzic na takie warunki, no chyba, ze na poczatku tak mialas zapisane w kontrakcie i to ci odpowiadalo.

Pogadaj z hostami o prezencie - moze zabiora cie na weekend do sklepu, cos wybierzesz. Jesli nie, to zostaje co zakup online, jesli masz karte kredytowa.

carole > 07-08-2009, 0:08

To byl moj pierwszy wyjazd i szczerze mowiac myslalam , ze to norma. Glupia, nie chcialo mi sie szukac czegos na ten temat przed wyjazdem o teraz mam zaswoje Nauczka na przyszly rok, juz nigdy wiecej nie popelnietego bledu.

kamildzianka > 07-08-2009, 0:10

A kiedy konczysz u nich prace?

carole > 07-08-2009, 0:11

2 wrzesnia wracam do domu Niby rodzina swietna , ale wymagania za ta kase maja nieziemskie;

kamildzianka > 07-08-2009, 0:14

Wytrzymasz do wrzesnia. Nie piecz ciasta, pierdol ich.

carole > 07-08-2009, 0:30

Chyba tak tez zrobie dzieki :wink:

carole > 09-08-2009, 21:44

a Wy zawsze kupujecie prezenty 'swoim' dzieciakom na urodziny?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna