-
-
doświadczenie w opiecie nad dziećmi
sunkiss > 06-08-2009, 11:45
Hej!
Chcialam sie dowiedziec ile mnie wiecej godzin w opiece nad dziecmi mialyscie jak lecialyscie do USA? I jak wlasciwie oni sprawdzaja, czy jest to prawdziwe doswiadczenie, a nie np formularz wypelniony przez kolezanke? -
Re: doświadczenie w opiecie nad dziećmi
aaleeksaandraa > 06-08-2009, 17:30
Ja składając aplikację mialam ok 13 000 godzin.
A sprawdzają dzwoniąc do czlowieka, od którego masz referencje.
czyli wiadomo - jeśli ktoś chce kombinować - może -
shante > 06-08-2009, 18:08
Polecam przeczytać przynajmniej pierwszą stronę tematu 'wyjazd do USA'; link: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=4433">viewtopic.php?f=36&t=4433</a><!-- l --> :wink: -
sunkiss > 06-08-2009, 19:58
dzieki za wszystkie odpowiedzi. nie chodzi mi o to, zeby oszukac. ale nie ktore biura wymagaja od 3 roznych osob czy tam rodzin doswiadczenie, a ja zajmowalam sie dzieciakami w 2. dlatego tak pytalam z ciekawosci. -
Ewelina88 > 20-10-2009, 11:24
Hmmm, a czy Oni sprawdzają tak dokładnie, czy dana osoba w ogóle posiada dziecko? Bo kurcze ja opiekowałam się dziećmi tylko w 2 rodzinach (spokrewnionych) tzn, te osoby mają to samo nazwisko :/ (w sumie to też moja rodzina he he, ale już mamy inne nazwisko) i tak się zastanawiam... A tak w ogóle to chyba sporo osób ma "lewe" referencje? Z tego co tak mniej więcej słyszałam. O, jeszcze jedno, czy opinia musi być wystawiona w języku polskim, czy angielskim? -
Kajtka > 20-10-2009, 14:04
a jak ktoś opiekował sie dziecmi i nie zapisywał liczby godzin?bo robił to po prostu jako przysługe
skomplikowana sprawa z tymi referencjami, lekko mnie to przeraza : ) -
Ewelina88 > 20-10-2009, 14:58
Ja też nie zapisywałam godzin (bo też to była przysługa) ale nie wydaje mi się, zeby to był jakiś problem z podliczeniem/może z lekkim ubarwieniem he he. Nie sądzę, zeby każda Dziewczyna wyjeżdżająca na au pair miała prawdziwe doświadczenie. Większość chyba sobie coś wymyśla (no chyba, że się mylę, to mnie poprawcie) No ale jak wyjeżdża osoba, która ma 19 lat, to czy Ona ma prawdziwe referencje? Ja sobie chyba coś ubarwię, napiszę większą ilość godzin. Bo w sumie żeby mieć te 200h to wystarczy pracować ok 2 miesiące przez 7-8h dziennie. -
Kajtka > 20-10-2009, 15:00
nooom dokładnie...
hm. a mysle ze referencje, dobre referencje i duza liczba godzin to wieksza szansa na znalezienie rodzinki ; )
moze sie mysle... -
89dzoana89 > 20-10-2009, 15:49
Majac 19 lat mozna miec spore doswiadczenie w opiece nad dziecmi
Ja np akurat przez cale ubiegle wakacje pilnowalam dziecka sasiadow po 8h dziennie;P
I mialam wtedy 19 lat
Inni zalapuja sie na praktyki czy staze w przedszkolach, osrodkach mlodziezowych czy jako opiekunowie na koloniach
Ale ubarwiaja prawie wszyscy hehe -
Ewelina88 > 20-10-2009, 18:57
Tak, masz rację, ale właśnie chodziło mi o to co napisałaś, ze każdy ubarwia. No prawie każdy :mrgreen: