-
-
"Tanie" linie lotnicze
ell > 03-08-2009, 14:38
Mam pytanie właśnie na temat tych "tanich" :| linii - tak naprawdę to do ceny początkowej należy jeszcze sporo dopłacić, żeby ten bilet dało jakoś się użyć. Tylko, ze ja nie mam zbytnio wyboru, bo interesuje mnie lot na Luton. Sprawdzałam Wizzair i tam trzeba nawet dopłacić za autobus z samolotu na lotnisko! Czy ktoś z Was (lub może znajomych) korzystał z tych linii i wie, które opcje "dodatkowe" (choć powinni napisać OBOWIĄZKOWE) lepiej dla własnego dobra opłacić? No i ten bagaż... 1 szt/15 kg. Moja walizka waży chyba z 4 8) . Kurczę, wkurzające to... Wcześniej latałam tylko Lufthansą albo Deltą, i nawet nie miałam pojęcia, że to tak wygląda. Ech... -
Re: "Tanie" linie lotnicze
shante > 03-08-2009, 14:46
Ja lecę easyJetem, również do Luton i nie ma raczej wielu udziwnień, więc może spróbuj z tą linią? :wink: Ceny są naprawdę znośne, limit bagażu rejestrowanego wynosi 20kg, a podręczny ma limit wymiarowy (55x40x20cm), ale nie ma limitu wagowegoMnie bilet wyniósł 357zł z czego 240zł to cena wstępna + 50zł bagaż + 37zł ubezpieczenie + 30zł pierwszeństwo wsiadania i uważam, że nie jest tak tragicznie. Pierwszeństwo wsiadania możesz sobie odpuścić, ja np chcę koniecznie przy oknie siedzieć, więc wolałam się zabezpieczyć, a 30zł nie jest majątkiem -
ell > 03-08-2009, 15:52
Właśnie ich sprawdziłam, ale oni nie latają z Katowic niestety. ale dziękuję! -
Yoanna > 03-08-2009, 20:59
[quote name="ell"] Sprawdzałam Wizzair i tam trzeba nawet dopłacić za autobus z samolotu na lotnisko! [/quote]
ze co? lecialam do luton wizzairem ostatnio w polowie lipca i niczego takiego nie bylo. poza tym to by bylo nielogiczne. masz jakies info o tym? -
karolinka > 03-08-2009, 21:17
a ile placilas za bilet, jesli mozna wiedziec? -
EWE > 04-08-2009, 8:08
[quote name="Yoanna"]
[quote name="ell"] Sprawdzałam Wizzair i tam trzeba nawet dopłacić za autobus z samolotu na lotnisko! [/quote]
ze co? lecialam do luton wizzairem ostatnio w polowie lipca i niczego takiego nie bylo. poza tym to by bylo nielogiczne. masz jakies info o tym?[/quote]
pozwole sobie i wtrace sie
moim zdaniem chodzi tu o autobus dowozacy z miasta na lotnisko (mozna taka usluge zamowic, jesli nie ma sie czym dojechac)
Pozdrawiam
Ewelina -
ell > 04-08-2009, 8:54
Dzięki Ewelina!Bo ja to już sobie wyobrażałam, że po wylądowaniu samolotu na lotnisku, autobus zabiera na portal tych "bogaczy" co opłacili sobie ten luksus, a skąpiradła musiałyby maszerować z podręcznym :lol: Ale to byłby widok 8O -
Yoanna > 04-08-2009, 13:43
ja placilam 110 funtow w dwie strony ale w wakacje bilety sa zazwyczaj drozsze wiec na pewno da sie cos taniej znalezc.
a dojazd z luton do centrum londynu to hmm ostatnio za pociag placilam chyba 12,50f. autobus tez w podobnej cenie.. ale chyba cie hosci odbiora? -
Lunax > 08-10-2009, 14:13
WizzAir takich dziwnych autobusowych oplat nie ma, ale to juz dziewczyny wytlumaczyly, ale najgorsze jest to, ze taki maly bagaz moze byc :/:/
Moja walizka tez wazyla ok 4 kg i jak na lotnisku okazalo sie, ze tylko 15 kg, a na stronie jeszcze pisalo 20 kg to musialam duzo do podrecznego wladowac i niestety kilka sloikow moich ulubionych buraczkow poszlo sie rypac :/:/
Zas z drugiej strony bilety nie sa az takie drogie, jesli kupujesz np miesiac or dwa wczesniej -
EWE > 13-10-2009, 1:08
[quote name="Lunax"]WizzAir takich dziwnych autobusowych oplat nie ma, ale to juz dziewczyny wytlumaczyly, ale najgorsze jest to, ze taki maly bagaz moze byc :/:/
Moja walizka tez wazyla ok 4 kg i jak na lotnisku okazalo sie, ze tylko 15 kg, a na stronie jeszcze pisalo 20 kg to musialam duzo do podrecznego wladowac i niestety kilka sloikow moich ulubionych buraczkow poszlo sie rypac :/:/
Zas z drugiej strony bilety nie sa az takie drogie, jesli kupujesz np miesiac or dwa wczesniej[/quote]
A kiedy rezerwowałaś bilety ?
Z tego co pamiętam to 20 kg obejmuje tylko osoby które zakupiły bilety przed 22 maja.