• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Global Travel International Agency - słyszał ktoś?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Global Travel International Agency - słyszał ktoś?

sowa.k > 23-07-2009, 17:54

Witam!

Sprawa wygląda tak, że chciałabym się dowiedzieć, czy słyszał ktoś o takiej agencji. Rodzinka, która do mnie napisała (jestem zarejestrowana na Easy au pair i Au pair world) NIBY dostała mój mail z serwisu (nie sprecyzowali, którego), ale nie dostałam systemowej wiadomości o mailu, jak to miało miejsce przy kontakcie z inną rodziną. W mailu podali mi wszystkie wymagania, sytuację rodzinną, wynagrodzenie (takie, że i wyżyję i odłożę) i podali maila do tej agencji. Napisałam do agencji, nie mówiąc, kto mi polecił, bez tego sami wiedzieli (co mnie zdziwiło), jednak pisali o opłatach za (wiadomo) bilety, koszty manipulacyjne i WIZĄ, której, wiadomo, nie potrzebuję. Wszystko w ramach UK, więc się zdziwiłam, o co im chodzi z tą wizą, a funty do tanich nie należą, więc średnio mi się taki wydatek podobał... Napisałam z zapytaniem, jak wyglądać będą opłaty, skoro wizy nie potrzebuję i odpisali mi :

Hello Aupair,

We recieved your mail.

You are required to pay 420GBP as your Total Fees.

The Fees for the processing of your Documents includes United Kingdom Work-Permit which is valid for a year and which will allow you as Immigrants into the United Kingdom and also the permission to begin work as an Aupair.

United Kingdom has pronounced various policies on different Immigrants into the United Kingdom on various purposes and the United Kingdom Work-Permit permits you on a Legal Prospect,Which means you are a Legal Immigrant and you have fulfilled all requirements.

The Fees also includes the Agency Fees which is the Company's Commission on the Transaction,the processing of the Documents and also the Traveling Ticket.

The Processing of the Documents will take 5 working days for its completion pending the confirmation of Fees.

As soon as we have the requirements we requested from you,we will send you a form to be filled out and scanned back to us.

Please feel free to make any other inquiries

Thanks for your anticipated patronage and co-operation.

GLOBAL TRAVEL AGENTS

Szkolenie? Ok, tylko jak oni chcą to zorganizować, skoro szkolenie w Londynie, a ja się wybieram do Manchester? Sama nie wiem...

Powiedzcie, czy znacie taką agencję i czy powinnam dalej w to brnąć, bo mimo wszelkich chęci, pozostaję sceptyczna...

Pozdrawiam wszystkich
  • Re: Global Travel International Agency - słyszał ktoś?

magds > 23-07-2009, 19:07

moim zdaniem jedno wielkie kłamstwo, oszustwo i bujda na resorach. Wyślesz pieniądze do agencji i więcej o nich nie usłyszysz, także radzę nie brnąć.

Pozdrawiam :)

sowa.k > 23-07-2009, 19:22

Nawet na procedurach się nie znam, więc nie wiem, czy wszystko wygląda w porządku ... :/ Dzięki za opinię

agulka > 23-07-2009, 19:42

sciema, nawet sobie nie zawracaj glowy a tymbardziej nie wysylaj zadnej kasy!

sowa.k > 23-07-2009, 20:02

Oczywiście, w ciemno nic nie zrobię, to pewne

Ale powiedzcie mi w takim razie, jak wyglądają procedury i przez jakie biura? Bo UK wyszło samo z siebie, zamierzałam się dalej na północ, brałam pod uwagę właściwie jedynie Skandynawię, z Islandią włącznie
  • Starszy wątek Nowszy wątek