-
-
KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
nowa123 > 03-07-2009, 20:53
hej dziewczyny, zastanawiam sie jak najlepiej wykorzystac ten rok na nauke jezyka obcego. Co sadzicie o kursach np. jezyk angielski w biznesie? znacie jakies inne godne polecenia?? -
Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
dominikan@ > 03-07-2009, 21:05
Nowa wg mnie to na jaki kurs się zdecydujesz zależy:
1 Od obecnego poziomu znajomości języka (bo do business english to trzeba mieć jakiś certyfikat chyba no nie? a jeśli nawet nie trzeba to trzeba być na jakimś poziomie żeby rozumieć co nie co)
2. Co zamierzasz robić po operowaniu bo jesli ten buisness english nie będzie ci raczej przydatny i nie planujesz go wykorzystać w przyszłości to nie wiem czy jest sens iść na tak kurs. Wiem że czym więcej certyfikatów tym lepiej ale jeśli się tej wiedzy nie będzie wykorzystywało to za jakiś czas sie to wg mnie to nie ma sensu. -
nowa123 > 03-07-2009, 21:22
a mozesz powiedziec jakie certyfikaty z jezyka ang sa cenione i ktore najwazniejsze? -
shante > 03-07-2009, 21:22
Ja mam zamiar podjąć studia w UK, więc idę na kurs przygotowawczy do zdania IELTS exam. Tak jak napisała dominikan@ - ważne jest, jakie masz plany po operowaniu. Do kursów trzeba podejść praktycznie, co bardziej Ci się przyda w najbliższej przyszłości. :wink: -
nowa123 > 03-07-2009, 21:32
jakie plany.. nauka jezykow nie sprawia mi klopoty, idzie mi gladko i sprawia mi przyjemnosc, dlatego chcialabym zwiazac swoja przyszlosc z jezykami. daze do tego aby j. angielski, francuski i niemiecki byl perfekt. zastanawiam sie gdzie mozna znalezc prace z bardzo dobra znajomoscia 3-4 jezykow obcych? jestem swiadoma, ze jezyki musze znac perfekt, dlatego czeka mnie dluga droga.. -
dominikan@ > 03-07-2009, 23:48
Nowa wybierasz się do USA tak? Bo jeśli do USA to przyznaje że jeszcze zbytnio sie nie znam na tych ich certyfikatach. Aga bądź Kamila już zresztą o ile dobrze pamiętam pisały coś o amerykańskich certyfikatach.
Jeśli wybierasz się do UK to tam możesz sobie zrobić Cambridgowski FCE, CAE bądź CPE.
- -
shante > 04-07-2009, 0:03
Polecam stronę o egzaminach Cambridge, tu masz spis wszystkich: http://www.cambridgeesol.org/exams/index.html :wink: -
PawelAuPair > 12-07-2009, 22:03
A czy wiecie może ile kosztuje kurs przygotowawczy do egzaminu TOEFL? -
agulka > 12-07-2009, 22:41
-
kamysia > 13-07-2009, 13:02
.