• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jak zrezygnowac...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Jak zrezygnowac...

• Jak zrezygnowac...
  • Jak zrezygnowac...

gosias83 > 24-06-2009, 10:19

Witam,

od polowy kwietnia jestem au pair w UK. Ogolnie.... niby jest ok.

Ale jest wiele ale i wiem,ze mi to nie odpowiada. Znalazlam rodzine przez net. Nie mam umowy, teoretycznie mialam byc na rok... Jestem ponad 2 miesiace.

Dostaje 85funtow tyg, za opieke nad 3ma chlopcami plus house keeping.

od 6:45-18...

Matka, coraz czesciej sie spoznia, ogolnie duzo pracuje, plus nagle wymysla sobie wyjscia wieczorami, notoryczne spoznienia itd.

Dodam, ze mialo to wygladac inaczej, miasto mile, ale za male....

Jak zrezygnowac, jak zaczac rozmowe? Jakies porady?
  • Re: Jak zrezygnowac...

agulka > 24-06-2009, 11:19

Popros o rozmowe i powiedz prawde - ze przeszkadza Ci jej notoryczne spoznianie, ze Ci sie tam nie podoba. Wszystko , co przemawia za tym, ze chcesz odejsc. Nie ma sensu sie meczyc, przeciez nie musisz tam byc na sile. Powodzenia !

gosias83 > 24-06-2009, 11:55

Wiem, ale wyobrasz sobie atmosfere, jak powiem,ze rezygnuje?

Ogolnie ona juz nawet zaplanowala wakacje na sierpien na 2 tygodnie z dziecmi, kiedy to ja powinnam zostac z psem/ psami (i opiekowac sie szczeniakiem.... ktorego kupi 2 tygodnie przed wyjazdem).

Ogolnie, jaki okres czasu powinnam dac mojej rodzinie na szukanie au pair?

kamysia > 24-06-2009, 11:56

.

gosias83 > 24-06-2009, 12:21

ja chce byc juz super fair i dac czas do konca sierpnia, tylko ogolnie wyobrazam sobie atmosfere w domu...

kamysia > 24-06-2009, 12:24

.

gosias83 > 24-06-2009, 12:30

A ogolnie w UK chce zostac, tylko raczej nie jako Au pair... Trochę sie zraziłam ta rodzina, mimo,ze na pierwszy rzut oka wyglada wszystko super... Tylko ogolnie, jakbym chciala pracowac po 12h dziennie, wyjechalabym do normalnej pracy a nie jako au pair..

kamysia > 24-06-2009, 12:31

.

gosias83 > 24-06-2009, 12:34

Ogolnie, ja tutaj przyjechalam z zamiarem nauki/ studiow/ kursow... I jak narazie zrobilam 2, w nastepnym tygodniu czeka mnie jeszcze jeden (NVQ jezykowe). I potem myslalam o collegu i kursach dla doroslych. Wiec ogolnie pewnie musialabym znalezc prace + mieszkanie.

Nie mam wiekszego pomyslu od czego zaczac, plus jeszcze nie mam pojecia jak/kiedy itd powiedziec rodzince.. Tym bardziej,ze jak narazie sa ode mnie w 100% uzaleznieni...

monita > 24-06-2009, 15:25

mam tak jakby znajoma rodzinę w Wielkiej Brytanii...ich operka (nie polka) pojechała na urlop do domu, zostawiła wszystkie rzeczy...po czym postanowiła iż jednak nie wróci...bez słowa po prostu nie pojawiła sie na lotnisku jak ta rodzina czekała na na nią po powrocie...a generalnie wszystko było ok tylko ona stwierdziła, ze facet jest dla niej ważniejszy....rzeczy wszystkie zostawiła i stwierdziła, że mogą je nawet wyrzucić bo dla niej to nie ważne..tyle, że ta hostka zachowała się ok i odesłała je jej mimo iż była mega na nią wściekła....kiedy moja koleżanka była na au pair w Niemczech jedna z jej koleżanek(au pair tym razem polka) nawiała z domu i nie wróciła a hostka jej po całych Niemczech szukała...też nie za fajnie:] więc niektóre operki załatwiają takie sprawy BARDZO drastycznie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna