• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kent

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Spotkania

• Kent

• Kent
  • Kent

hucker1 > 19-06-2009, 22:29

ja sie wybieram do - Folkestone -- KENT . 4 LIPCA 2009. ktos jeszcze??
  • Re: Kent

jadlasiebie > 20-06-2009, 10:22

ja! bede w beckenham) od 28 czerwca do 19 wrzesnia

julita883 > 21-06-2009, 0:21

Ja też będe tylko że w Orpington od 12 sierpnia

89dzoana89 > 12-07-2009, 17:32

A ja od 13 sierpnia bede w Romford, Kent :mrgreen:

gosiakmm > 16-10-2009, 16:12

Witajcie

Za niedługo dokładnie za kilka dnia zjawiam się w Deal.Spędzę tam ok 12 miesiecy jako Au Pair.Jesli ktoś jest z okolic pozdrawiam <a href="mailto:gosiakmm@wp.pl">gosiakmm@wp.pl</a>.

martittaa > 15-09-2010, 13:47

Poszukuję dziewczyn, które operkują w tych okolicach. Możliwe, że za jakieś 2 tyg wyląduję w tamtych okolicach. Możliwe, a nie pewne, bo jeszcze nie jestem zdecydowana...wolałabym Londyn of course To jest w sumie godzinę drogi od Londynu...ale nie wiem jak tam z komunikacją...niby jeżdżą pociągi z 7oaks, ale komunikacja ponoć bardzo droga jest w UK...:/ Dlatego nie jestem jeszcze zdecydowana...

Ciekawska > 15-09-2010, 16:15

Tak sobie myślę, że jeśli planujesz często jeździć do Londynu to po prostu sprawdź sobie na tej stronie http://www.nationalrail.co.uk/ ile kosztuje bilet i zobaczysz czy Ci się to kalkuluje.

Mi się to zdecydowanie nie kalkulowało, więc z uporem maniaka szukałam rodziny w Londynie, mimo iż miałam oferty z tych okolic co Ty.

martittaa > 15-09-2010, 19:09

Dziękuję Ciekawska Bardzo przydatna stronka... no ta komunikacja w Londynie jest cholernie droga...:/ Podróż w jedną str wynosiłaby mnie kilkanaście funtów...czyli w dwie str ok 30..nie za ciekawie...:/

Ciekawska i co znalazłaś rodzinkę w Londynie w końcu?? A jak szukałas jeśli można wiedzieć? Przez agencję(jak tak to jaką, polską czy ang?) czy na własną rękę?

Bo ja zdecydowałam się na polską agencję...mają strasznie mało ofert dla mnie (tłumaczą to tym że ja zdeklarowałam pobyt tylko na 6 miesięcy) albo oni tak działają...:/ Czy naprawdę tak ciężko jest znaleźć rodzinkę w Londynie ale na 6 miesięcy, czy faktycznie mało jest takich rodzinek które decydują się na au pair chcącą zabawić u nich tylko 6 miechów?

No i teraz jestem w kropce...boje się tez z drugiej str odrzucic ofertę tej rodzinki bo obawiam się że jak będę tak wybrzydzać to wogóle nie wyjade...:/ A chciałabym żeby nastąpiło to jeszcze w październiku...najlepiej na początku

Ciekawska > 15-09-2010, 19:39

To ze mną było tak, pod koniec czerwca złożyłam papiery do polskiej agencji z prośbą o znalezienie rodziny w Londynie na 3-4 miesiące (sierpień- grudzień). Od razu dostałam odpowiedz ze będzie trudno bo to tak krótko i w nietypowym terminie, oraz że rodziny najczęściej szukają au pair na okres od 6 miesięcy. Po miesiącu milczenia ze strony agencji zaczęłam szukać na własną rękę na rożnych stronach, zdecydowanie polecam http://www.aupair-world.net/ - najbardziej sensowne rodziny. Niestety, trafiałam na same dziwne oferty, głownie od osób poszukujących sprzątaczki. Dwa tygodnie temu zmieniłam okres pobytu na 6 miesięcy, ale i tym razem dostałam odpowiedź od agencji, że to za krótko i może to chwilę potrwać, bo rodziny szukają au pair najkrócej na 12 miesięcy - czyli powtórka z rozrywki. Przy czym wyjechać chciałam najpóźniej do końca wrześniu. Zaczęłam za to dostawać dużo ofert z au pair world i na jedną się zdecydowałam, wyjeżdżam w ta niedziele .

A właśnie, dodam jeszcze, że rodziny szukają często kogoś na ostatnią chwilę. Poza tym nie wiem co Ci doradzić, bo jeśli naprawdę zależy Ci na Londynie, to nie wiem czy jest sens pakować się gdzieś w inne miejsce i później liczyć się z każdym "groszem" żeby odłożyć na bilet.

martittaa > 15-09-2010, 21:09

Ooo to w takim razie gratuluje znalezionej rodzinki I Ty też na 6 miesięcy..

Słyszałam o tej stronie AupairWorld i chyba sie tam zaloguje. Ale ja chyba trochę jednak się obawiam załatwiania wszystkiego na własną rękę. Ja zaraz snułabym czarne scenariusze, że np rodzinka mnie wystawi do wiatru, albo co gorsza jest fikcyjna..;P No ale może niedługo będę zmuszona zacząć działać na własną rękę, skoro tak się to przedstawia w agencjach...:/

Co do Londynu...no chciałabym robić weekendowe wypady, czyli tak raz w tyg chociaż żeby tam zawitać

Nie muszę przecież być tam codziennie, z resztą nie miałabym może nawet czasu w tyg, biorąc pod uwagę czas podróży - czyli ok godziny w jedną str...

A jaki środek transportu wybrałaś...;P Samolot czy autokar?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna