-
-
wakacje
nowa123 > 09-06-2009, 23:41
dzis dowiedzialam sie, ze moje dzieciaczki wybeda na cale wakacje tzn 6 tyg za granice, nie wiem co teraz zrobic...pewnie nie bede miala zaplacone za ten czas bo z jakiej racji. chcialabym w tym czasie popracowac, nie wiem co robic, doradzcie.. -
Re: wakacje
marlenao > 09-06-2009, 23:42
popytaj po sasiadach, moze oni beda potrzbowac pomocy przy dzieciachalbo znajdz robote w jakims barze albo gdzie w sklepie -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:43
Jeśli jestes u nich z agencji to rodzina powinna Ci za te 6 tyg zapłacic. Jesli nie jechałaś przez agencje to poszukaj sobie jakieś extra pracy na wakacje np: pilnowanie dzieci u sąsiadów. Założe się że bardzo duzo matek szuka pomocy na wakacje kiedy dzieci sa praktycznie non stop w domu. -
nowa123 > 09-06-2009, 23:49
sasiedzi nie maja dzieci....
ona mi nie zaplaci, jestem tego pewna.
odkad tu jestem bylam na tydz w pl i mi nie zaplacila, z reszta platny urlop jest tylko 2 tyg po roku.
szkoda mi tego czasu na powrot do polski i siedzenie w domu,, ale jednak bede to wolala niz cale wakacje od rana do nocy z obcymi dziecmi. -
agulka > 09-06-2009, 23:51
jak to ci nie zaplaci? jestes z agencji? to ma zaplacic i tyle. nie z twojej winy dzieci nie bedzie... i to jeszcze 6 tyg.
agencja= wyplata
jesli bez agencji, to szukaj dodatkowej pracy, daj ogloszenie, pytaj ludzi itd. -
nowa123 > 09-06-2009, 23:54
tak jestem z agencji, w umowie nic nie ma ze musi mi zaplacic pod nieobecnosc dzieci. -
agulka > 09-06-2009, 23:55
w umowie masz tez zagwarantowana prace...
rozumiem gdyby dzieci nie bylo pare dni ale 6 tyg.? daj spokoj, musi zaplacic. -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:57
Przeslij mi linka twojej agencji. Wcale nie musi być coś takiego w umowie. Wystarczy ze masz w umowie ze pracujesz iles tam godzin tyg i dostajesz iles tam na tydzień. -
kamildzianka > 10-06-2009, 0:00
Tez mysle, ze skoro z agencji, to zaplacic musza. Masz to w kontrakcie - 52 tygodnie platne, w tym 2 tyg. platnych wakacji. Nie twoja wina, ze dzieci nie bedzie. Przez ten czas baw cudze dzieci, tez tak mysle. Kloc sie, dziewczyno, nie daj sie wykorzystac. -
agulka > 10-06-2009, 0:01
dziewczyny, mu chyba musimy zalozyc jakis KOMITET PRAW AU PAIR