• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

A czy w Polsce macie....?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• A czy w Polsce macie....?

Summertime > 07-06-2009, 2:32

Wiele razy się ten temat przewijał. O co Was hości pytali, czy jest to u nas w kraju? Bo chyba telewizor to standard, mnie to akurat nie spotkało, ale hostka się pytała, czy mamy rolety w oknach (takie zewnętrzne) i ronda
  • Re: A czy w Polsce macie....?

Agata89 > 07-06-2009, 11:47

Mi też się w Irlandii pytali czy mamy ronda, a ja powiedziałam że mamy ale nie tak dużo jak u nich bo tam to rondo przy rondzie. I jeszcze pamiętam, że pytała mi się czy mamy Tesco, Lidl i takie tam inne pierdoły.

Kiedyś spytała mi się też, jakie jest moje ulubione warzywo. A ja nie wiedziałam co powiedzieć więc powiedziałam, że buraki :mrgreen: chociaż tak naprawdę nie cierpię buraczków. W ostatni dzień przed wyjazdem hostka przygotowała kolację, postarała się bardziej niż zazwyczaj, i kupiła dla mnie buraki! Jak to zobaczyłam to myślałam, że z krzesła spadnę. Ja nigdy nie widziałam żeby oni jedli buraczki, więc pomyślałam że u nich tego nie ma, ale jednak były. Więc kupiła dla mnie te buraki, i dała mi je w całości, nie przyprawione, jedynie były ugotowane. Nasypałam pełno soli i pieprzu i jakoś zjadłam. Czułam się jak w Fear Factor

shante > 07-06-2009, 12:03

Hahaha, no to nieźle się urządziłaś Ja już uprzedziłam Katie, że z warzywami nie żyję w dobrych stosunkach (zazwyczaj po ich zjedzeniu ląduję w ubikacji i rozmawiam z sedesem ).

Ciekawa jestem, czy i ja się nasłucham ciekawych pytań odnośnie Polski. Chociaż jakby nie patrzeć - moi mają od chyba trzech lat au pairki z Polski, więc większość ich błędnych wyobrażeń powinna być już rozwiana, ale kto ich tam wie :lol:

jadlasiebie > 07-06-2009, 12:16

Moi 3 lata mieszkali w Pl !!!, a i tak się mnie hostka zapytała o zmywarke- czy mamy. Widocznie uwazała,ze tylko ona posiada ... ale z niej to w ogóle wielka paniusia była, wiec...

kamildzianka > 07-06-2009, 18:33

Mnie pytali, czy mamy sklepy! (Nie, kurde, chodzimy krasc do Niemiec...) A pytanie o pogode to normalka - jakie sa zimy, czy snieg pada. Naogladali sie filmow o Rosjii i wydaje im sie, ze wszedzie to Syberia, ludzie chodza w kozuchach, niedzwiedzie lataja po ulicach, a wolny czas zabijamy szklankami wodki... Porazka.

agulka > 07-06-2009, 19:04

w usa az tak mnie to nie denerwowalo,bo przyzwyczailam sie do ich "wybitnej" inteligencji... jedna z sasiadek spytala , czy my jako polacy nie obawiamy sie mieszkac kolo hitlera !!!! powiedzialam jej, ze bardzo, a najwiecej tego, ze ozyje

jak bylam na wymianie w liceum w dortmundzie, to pamietam jak sie niemka spytala czy mamy w polsce dzem i maslo orzechowe..

rodzina, u ktorej mieszkala kol wystawiala wszystko co mieli w lodowce i mowili , zeby sie najadla bo moze w domu tak nie ma... bez komentarza!

dorotkaaa > 07-06-2009, 19:26

heheh,

jak bylam na wymianie w Niemczech to rodzice tej Niemki pytali się czy mamy Nutelle i McDonalda w Polsce, a no i jeszcze czy wiem kto to Harry Potter ;P

kamysia > 07-06-2009, 23:30

/

Yoanna > 07-06-2009, 23:56

hmm mnie chyba nigdy zadna z hostrodzin nie spytala o nic glupiego, raz tylko trzynastolatek spytal czy w polsce tez kreca filmy :lol:

Summertime > 08-06-2009, 1:22

Moja Hostka słyszała jeszcze o Krakowie, więc byłam w wielkim szoku

Ale dzieciaki np. nie wiedziały, co to jest McDonald i KFC!!!! DZIECI!!!!

I były szczerze zdziwione gdy powiedziałam, że lubię marchewki, bo marchewki sa dla królików a nie dla ludzi
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia