-
-
czy słyszeliście coś o Garden city NY?
p.zgodka > 05-06-2009, 17:35
22 jade do Garden City i nic o tym miejscu nie wiem, czy ktoś z Was coś o tym słyszał? -
Re: czy słyszeliście coś o Garden city NY?
PawelAuPair > 13-06-2009, 15:32
a wiesz chociaż gdzie jest to miasteczko?
Garden City znajduje się na Long Island - jakieś 20 km na wschód od Manhattanu. Kilkanaście km nad ocean więc powiem Ci, że lokalizacja świetna, wręcz dla niektórych wymarzona.
A tutaj bardziej szczegółowo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Garden_City,_New_York
Oficjalna strona miasta:
http://www.gardencityny.net/gcvillage.htm
Jeżeli chodzi Ci o informacje czysto praktyczne, np. gdzie apteka, kino czy centrum handlowe to niestety nie pomogę. Ale jeżeli będziesz mogła korzystać z samochodu to w 30 minut spokojnie dojedziesz do pępka świata gdzie niczego nie brakujeNo i w takiej sytuacji to najlepiej zaparkować sobie gdzieś w Queens albo na Brooklynie i dalej jechać spokojnie metrem.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem. -
marlenao > 13-06-2009, 15:40
Pawel a ze tak zapytam Ty masz juz rodzine? wiesz kiedy i gdzie lecisz? -
p.zgodka > 13-06-2009, 23:11
dzięki Paweł za pomoc, właśnie tam jade za 10 dni!!!!! -
marlenao > 13-06-2009, 23:48
godzinka drogi ode mnie
a tak na marginesie to godzina odleglosci w stanach to mało, prawda? -
kamildzianka > 13-06-2009, 23:57
No ja jezdzilam samochodem co piatek do Kevina - zawsze godzina i 10 minut, no chyba, ze byly korki, to mi sie nawet zdarzylo 2,5h jechac. Ale to blisko NYC, wiec bedzie chyba niebezpiecznie, korki, duzo pasow, no i oplaty na drogach. -
PawelAuPair > 14-06-2009, 21:41
[quote name="marlenao"]Pawel a ze tak zapytam Ty masz juz rodzine? wiesz kiedy i gdzie lecisz?[/quote]
No niestety jeszcze nie mam
W wątku "Cultural Care" opisałem swoje ostatnie przygody z biurem. Jestem dobrej myśli i dalej czekam.
[quote name="p.zgodka"]dzięki Paweł za pomoc, właśnie tam jade za 10 dni!!!!![/quote]
Nie ma za coJak mogę to chętnie pomagam. To już niedługo wyjazd... super. Z jaką agencją lecisz? -
p.zgodka > 14-06-2009, 22:53
Paweł jade z Prowork, mam nadzieje, że ta dzielnica mi się spodoba i spotkam fajnych ludzi i przede wszystkim rodzine -
PawelAuPair > 14-06-2009, 23:57
Na pewno będzie wspaniale - inaczej być nie może! Ja wybieram się z CC. A w jakim wieku dzieci i ile sztuk? -
p.zgodka > 15-06-2009, 0:19
Będe opiekować się bliźniaczkami 10 -letnimi, także mam nadzieje, że dużo roboty nie bedzie