-
-
Meżczyzna a AuPair
LuK3 > 30-05-2009, 16:37
Witam!
Chciałbym wziąć udział w programie AuPair i wyjechać najchętniej do Stanów lub Wielkiej Brytanii. Jestem mężczyną w wieku 19 lat. Chciałbym się dowiedzieć czy znacie przypadki facetów AuPair jak to jest z potwierdzeniem referencji, rodzinami... Jest odpowiedzialnym człowiekiem i potrafię opiekować się dziećmi, z reguły mam z nimi bardzo dobry kontakt, ciężko mi to jednak potwierdzić. Byłem mikołajem w przedszkolu u mojej mamy i dzieci bardzo mnie polubiły, ale nie wiem czy to wystarczy . Wiele by dla mnie znaczyło wzięcie udziału w AuPair... -
Re: Meżczyzna a AuPair
marlenao > 30-05-2009, 16:51
W programie au pair mozna wziac udzial bez wzgledu na płeć. Jest duzo rodzin , ktore chcą aby to wlasnie chłopacy opiekowali sie ich idzecmi- mozna to zauwazyc chociazby na Greataupair. Zycze powodzenia! -
kamysia > 31-05-2009, 13:30
. -
Kachaaa > 31-05-2009, 18:24
napewno ciezej znalezc rodzinke troszke ale nie niemozliwe -
PawelAuPair > 31-05-2009, 18:57
[quote name="kamysia"]lepiej zgłoś się wcześniej bo faceci trochę dłużej czekają[/quote]
WŁAŚNIE !!! TROSZKĄ DŁUŻEJ!!
Ale spoko, masz szanse - czym szybciej się zgłosisz tym szybciej wyjedziesz. Teoretycznie. -
radzio > 31-05-2009, 20:21
zgadza się, male au pair musi troszkę dłużej poczeka na rodzinkę i musi miec prawo jazdy, bez niego znalezienie rodziny jest prawie niemożliwe. Ja rodzinkę znalazłem po 1 msc, zalezało mi na Londynie i udało mi sięRodziny szukają male au pair jęsli dziemi sa chłopcy, ja obecnie prawie kazdego dnia gram w piłkę i na PS -
LuK3 > 02-06-2009, 10:45
Agencje wymagają poświadczenia ,że opiekowało się dziećmi; referencji od obcej osoby jak to załatwiliście. W Polsce mało kto weźmie chłopaka na nianiea tym bardziej w moim rejonie... -
kamysia > 02-06-2009, 11:32
. -
89dzoana89 > 02-06-2009, 13:02
[quote name="kamysia"]no ale jeśli chcesz jechać jako au pair to musisz mieć doświadczenie. To nie będzie jeden wieczór tylko cały rok opieką nad dziećmi.[/quote]
Zgadzam sie
Ja to naprawde sporo opiekowalam sie dziecmi i to w roznym wieku a czasem i tak mam wrazenie ze nie podolam...
Radzilabym spedzic z dziecmi troche czasu i zobaczyc czy oby napewno chcialbys jechac jako au pair :mrgreen: -
Agata89 > 02-06-2009, 13:13
Dokładnie, dzieci w Anglii czy USA są inne od tych naszych polskich. Tam dzieciakom można wszystko, a kary na nich nie działają. Do rzadkości należą rodziny, które 3mają swoje dzieci, że tak powiem, w ryzach :wink: Doświadczenie jest konieczne, bo inaczej opieka nad takimi rozwydrzonymi dzieciakami może przerosnąć :|