-
-
polska komórka
kamysia > 29-05-2009, 11:23
. -
Re: polska komórka
jadlasiebie > 29-05-2009, 12:03
moj wniosek na dziś- po cenach gumek wychodze z założenia ,ze sex w USA to droga inwestycjaP ( oczywiscie proszę uznać za żart ) -
agulka > 29-05-2009, 12:11
moj 1 tel w usa byl na karte w t-mobile. placisz za tel, a potem doladowujesz kartami. najtansza to 10 $. tyle, ze w usa jest taki durny system, ze dzwoniacy i odbierajacy placa tyle samo za rozmowe... chore!
ja mam teraz stres z telefonem, bo kupilam iphone`a w pazdzierniku i mam jeszcze rok abonamentu ale niby moge bez problemu zrezygnowac skoro wyjezdzam z kraju...
no ale... tel ma sim locka. myslicie, ze uda mi sie to zdjac w Pl? tutaj to jest nielegalne.. w Pl domyslam sie, ze tez, ale juz predzej tam kogos znajde
szkoda mi kupowac nowy tel skoro mam ten i juz wpakowalam w niego kupe kasy. w usa ten sam model kosztuje prawie 300 $ plus abonament jest drozszy...
wlasciwie nie wiem, co zrobic z telefonem.. -
PawelAuPair > 29-05-2009, 12:23
Poszukaj na jakimś forum, teraz simlocka można zdjąć sobie samemu, trzeba tylko wiedzieć jak się do tego zabrać.
iPhone w USA - podobnie jak w PL również jest sprzedawany tylko z gratisem, czyli z umową na abonament na jakiś rok czy dwa. A o tej opcji zerwania umowy w razie wyjazdu z USA to nie słyszałemPoproszę o więcej informacji.
Ja nie wiem co z tym netem ;/ Jak rodzina nie będzie miała to byłbym nawet skłonny w coś się wpakować byle by mieć internet w laptopie. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda? Jakie firmy zajmują się internetem? Przypuszczam, że te od komórek ;] -
kamysia > 29-05-2009, 12:23
. -
89dzoana89 > 29-05-2009, 12:26
Simlocka teraz mozna zdjac samemutrzeba tylko sciagnac odpowiedni program z neta i miec kabelek do tel albo nr IMPEL czy jakos tak Brat ostatnio zdjal sobie sam -
agulka > 29-05-2009, 13:15
to musze poszukac w takim razie.
ja kupilam iphone`a w genewie. za 16 GB bialego zaplacilam 245 CHF ( kontrakt na 2 lata) plus 147 CHF abonament miesieczny ( 200 darmowych minut, za darmo do tej samej sieci, 3 wybran enumery za free itd.)
w usa znalazlam taka oferte
http://www.wireless.att.com/cell-phone- ... iPhone.jsp
wiec mi sie zupelnie nie oplaca kupowac nowego telefonu. musze sciagnac sim locka z tego. w orange w szwajcarii jest tak, ze jak zrywam umowe, np. z powody wyjazdu z kraju na stale, to nie robia zadnych problemow. gdybym jednak chciala zerwac umowe bez powodu... to musialabym splacic telefon... sam iphone bez abonamentu kosztuje 1000 CHF ! -
kamysia > 29-05-2009, 13:21
. -
p.zgodka > 03-06-2009, 15:01
Mam pytanie do ludzi którzy już byli w Usa,
czy mozna wziąć swoją kom z polski, oczywiście zdjąć simlocka i tam dokupić jakąś karte czy te polskie kom tam w ogóle działają czy trzeba tam specjalną kupić? -
dominikan@ > 03-06-2009, 15:48
Też mnie interesuje odpowiedź na to pytania. I tak się zastanawiam czemu miały by tam nasze komórki nie działać!!??!!