• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Osobna łazienka...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Osobna łazienka...

• Osobna łazienka...
  • Osobna łazienka...

jadlasiebie > 15-05-2009, 14:25

Główie to pytanie będzie kierowane do tych, co w UK, ale może ktos inny tez bedzie wiedział i się wypowie. Otóż, nie chcę wyjśc na jakąś wstrętną zołzę, ale nauczona doświadczeniem z zeszłego roku( pokój obok pokoju dzieci i wspólna z nimi łazienka) , nie mogę sobie wyobrazić ,ze w tym roku będzie identycznie. To było cholernie męczące. Ale powracając do głównego wątku: czy Wy operki w Uk, dostawałyście propozycje od rodzin ,które oferowały Wam pokój z łazienką? Pytam, bo ogólnie zdaje sobie sprawę ,jak wyglądają domki w UK i ,ze głownie jest jedna łazienka i ew. dodatkowa toaleta. Jesli, tak to czy sporo było takich ofert? Po prostu chcę wiedzieć na co się przygotować.
  • Re: Osobna łazienka...

Yoanna > 15-05-2009, 15:18

w mojej pierwszej rodzince mialam olbrzymia lazienke ktora jednak musialam dzielic z dziecmi (znaczy sie kapalam je tam i to tyle)

w drugiej mialam swoja lazienke a toalete dzielilam

a w obecnej dziele lazienke ze wszystkimi

dominikan@ > 15-05-2009, 16:42

To zależy gdzie rodzina mieszka. Anglicy często albo mieszkają w domkach szeregowych (które są male i przytulne) maja 1 łazienke albo w ogromniastych starych domach z kilkoma łazienkami. Te pierwsze znajdują się w dużych miastach jak Londyn ale w dalszych strefach te drugie natomiast na angielskich wsiach. Chciaż powiem ci szczeze ze w 1 strefie w Londynie tam gdzie są takie piękne wytynkowane na biało stare wiktoriańskie domy (te wąskie i wysokie) to w nich są łazienki na kazdym piętrze!!!

http://174.129.144.98/casacouk/image.ph ... d=14037319

Kachaaa > 15-05-2009, 18:39

ja bede miec wlasna lazienke

jadlasiebie > 15-05-2009, 20:44

Kaacha, a możesz mi napisac na jakich warunkach jedziesz?? Jesli nie chcesz, bo za bardzo jest to osobiste, to rozumiem, a jesli jednak wolisz prywatnie to wyslij na pw

Kachaaa > 15-05-2009, 21:17

ja sama sobie przez neta szukalam., nie mam kasy na jakies agencje :|

lece do Londynu, bede sie 22 miesieczna dziewczynka opiekowac

za bilet hostka mi placi,

lece tam dopiero od 1 sierpnia, bo do tego czasu ona pracuje w Dublinie (jest aktorka)

co jeszcze chcesz wiedziec? 8)

jadlasiebie > 15-05-2009, 21:28

głównie interesowało mnie to co bedzie nalezec do Twoich obowiązków i to czy powszechne jest, wbrew obiegowej opini, że cięzko będzie znaleźc rodzinkę, która zaoferuje w standardzie pokój z łazienką. ale jak na razie widzę, to rodzinki się znajdują.

Kachaaa > 15-05-2009, 21:45

z jedna jak gadalam co mnie chcieli to musialabym dzielic z dziecmi.

ale czy to takie wazne?

w domu dziele lazienke z 7 osobami i kazdy sie wykapie :lol: :roll:

opieka nad mala, sprzatanie po sobie i po niej, czasem cos ugotowac, ale tak to hostka gotuje.

a w cieple dni z mala chodzic od placu zabaw do placu zabaw :lol:

5 h dziennie mam od pon do pt, wekendy free 8)

jadlasiebie > 16-05-2009, 9:26

Kachaaa- tak ,jak napisałam na początku pierwszego posta-dla mnie łazienka jest ważna

Mam to szczęscie,że posiadam własne mieszkanie i jestem przyzwyczajona do tego, że mogę robić, co tylko chce. W zeszłym roku-dzieliłam z dziecmi i niestety akurat to zle wspominam. Po prostu każdy chce czegoś innego niż inni)

A warunki to całkiem fajne masz- mówie o obowiązkach, zreszta reszta tez wydaje się sypatyczna a ile ta dziecinka ma latek??

Kachaaa > 16-05-2009, 18:32

jak pisalam bedzie miala 22 miesiace jak tam zajade czyli prawie 2 latka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna