-
-
Osobna łazienka...
jadlasiebie > 15-05-2009, 14:25
Główie to pytanie będzie kierowane do tych, co w UK, ale może ktos inny tez bedzie wiedział i się wypowie. Otóż, nie chcę wyjśc na jakąś wstrętną zołzę, ale nauczona doświadczeniem z zeszłego roku( pokój obok pokoju dzieci i wspólna z nimi łazienka) , nie mogę sobie wyobrazić ,ze w tym roku będzie identycznie. To było cholernie męczące. Ale powracając do głównego wątku: czy Wy operki w Uk, dostawałyście propozycje od rodzin ,które oferowały Wam pokój z łazienką? Pytam, bo ogólnie zdaje sobie sprawę ,jak wyglądają domki w UK i ,ze głownie jest jedna łazienka i ew. dodatkowa toaleta. Jesli, tak to czy sporo było takich ofert? Po prostu chcę wiedzieć na co się przygotować. -
Re: Osobna łazienka...
Yoanna > 15-05-2009, 15:18
w mojej pierwszej rodzince mialam olbrzymia lazienke ktora jednak musialam dzielic z dziecmi (znaczy sie kapalam je tam i to tyle)
w drugiej mialam swoja lazienke a toalete dzielilam
a w obecnej dziele lazienke ze wszystkimi -
dominikan@ > 15-05-2009, 16:42
To zależy gdzie rodzina mieszka. Anglicy często albo mieszkają w domkach szeregowych (które są male i przytulne) maja 1 łazienke albo w ogromniastych starych domach z kilkoma łazienkami. Te pierwsze znajdują się w dużych miastach jak Londyn ale w dalszych strefach te drugie natomiast na angielskich wsiach. Chciaż powiem ci szczeze ze w 1 strefie w Londynie tam gdzie są takie piękne wytynkowane na biało stare wiktoriańskie domy (te wąskie i wysokie) to w nich są łazienki na kazdym piętrze!!!
http://174.129.144.98/casacouk/image.ph ... d=14037319 -
Kachaaa > 15-05-2009, 18:39
ja bede miec wlasna lazienke -
jadlasiebie > 15-05-2009, 20:44
Kaacha, a możesz mi napisac na jakich warunkach jedziesz?? Jesli nie chcesz, bo za bardzo jest to osobiste, to rozumiem, a jesli jednak wolisz prywatnie to wyslij na pw -
Kachaaa > 15-05-2009, 21:17
ja sama sobie przez neta szukalam., nie mam kasy na jakies agencje :|
lece do Londynu, bede sie 22 miesieczna dziewczynka opiekowac
za bilet hostka mi placi,
lece tam dopiero od 1 sierpnia, bo do tego czasu ona pracuje w Dublinie (jest aktorka)
co jeszcze chcesz wiedziec? 8) -
jadlasiebie > 15-05-2009, 21:28
głównie interesowało mnie to co bedzie nalezec do Twoich obowiązków i to czy powszechne jest, wbrew obiegowej opini, że cięzko będzie znaleźc rodzinkę, która zaoferuje w standardzie pokój z łazienką. ale jak na razie widzę, to rodzinki się znajdują. -
Kachaaa > 15-05-2009, 21:45
z jedna jak gadalam co mnie chcieli to musialabym dzielic z dziecmi.
ale czy to takie wazne?
w domu dziele lazienke z 7 osobami i kazdy sie wykapie :lol: :roll:
opieka nad mala, sprzatanie po sobie i po niej, czasem cos ugotowac, ale tak to hostka gotuje.
a w cieple dni z mala chodzic od placu zabaw do placu zabaw :lol:
5 h dziennie mam od pon do pt, wekendy free 8) -
jadlasiebie > 16-05-2009, 9:26
Kachaaa- tak ,jak napisałam na początku pierwszego posta-dla mnie łazienka jest ważna
Mam to szczęscie,że posiadam własne mieszkanie i jestem przyzwyczajona do tego, że mogę robić, co tylko chce. W zeszłym roku-dzieliłam z dziecmi i niestety akurat to zle wspominam. Po prostu każdy chce czegoś innego niż inni)
A warunki to całkiem fajne masz- mówie o obowiązkach, zreszta reszta tez wydaje się sypatycznaa ile ta dziecinka ma latek?? -
Kachaaa > 16-05-2009, 18:32
jak pisalam bedzie miala 22 miesiace jak tam zajade czyli prawie 2 latka