• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mam matching ;D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Mam matching ;D

• Mam matching ;D
  • Mam matching ;D

marlenao > 12-05-2009, 23:48

Dostałam oferte z Proworku. Czytajciei napiszcie co o tym sądzicie ?? Napisałam do gościa e maila i zadałam mu wiele szczegółowych pytan, jak odpisze to dam znać

Dear Au Pair,

Hi! We are the ****family. I am Eric, and I am a single father to my beautiful, active 5 ½ year old daughter Rosa. Rosa and I live in Glen Ridge, New Jersey, very close to New York City. I travel to NYC and back every day for my job as an entertainment lawyer.

Glen Ridge is a great town, with tree lined streets and lovely homes. There are lots of shopping areas, parks, restaurants and movie theatres around. There are also a number of colleges and universities in the area.

My ideal au pair will have experience with and a sincere interest in children, be a non-smoker and love pets. I need to find someone responsible and mature, but also active; and someone comfortable living with my family. My au pair will have to help Rosa walk and take care of her dog, a 1 year old beagle names Marlon (we also have two cats, Otis and Garcia, but they pretty much take care of themselves).

I will need my au pair to work at least 30 hours a week, but probably not more than 40.

On a typical weekday, Rosa will go to school from 8:30 am to 3:00 pm. I would need you to get Rosie ready for school, feed her breakfast, pack her lunch and a snack, and walk her to school a few blocks away. In the afternoon, at 3:00, I would need you to pick Rosa up from school and stay with her until I get home (usually between 7 and 7:30, although sometimes I do work later) and help me out with Rosa until I’ve had some dinner and can settle in, which is usually by 9:00.

In the afternoons, it would be great if you would take Rosa to the playground down the street, or to play dates and classes which I would arrange, or maybe just do something fun around the house. Rosa loves all kinds of crafts, and she loves to draw. We live on a street with a lot of kids, and there’s usually something fun going on when the weather is nice. I would also want you to prepare Rosa’s dinner, and give her a bath.

As for weekends, most Saturdays I need someone to watch Rosie while I run errands, usually until 3. Some Saturdays, though, instead of working in the morning I may need babysitting on Saturday nights, but only when it is scheduled in advance.

I hope you can see that our family is both unique and traditional, and I look forward to meeting you.

Very truly yours,

****(better known as Rosa’s Dad)
  • Re: Mam matching ;D

kamildzianka > 13-05-2009, 0:14

Fajna oferta, ale cos zbyt idealna! Ja kocham dzieci w tym wieku, wiec bombowa sprawa. Gorzej z tymi sobotami, ale da sie przezyc. No i blisko NYC, szkol.

Aha, usun faceta imie i nazwisko na wszelki wypadek, zeby siebie nie znalazl przez google tutaj.

marlenao > 13-05-2009, 0:59

Więc tak, wygląda to nastepująco:

Miał wcześniej 2 au pair, jedna została u niego na kolejny rok a druga była tylko rok, bo chciała się uczyć w swoim kraju. Moge chodzic do collage w tym samym czasie co mała ( ona jest w swojej szkole od 8:30 do 15). Blisko jego domu są 3 -4 collage. Będę miała swój własny pokój i łazienke na 3 piętrze, On mieszka z małą na 2 piętrze. Na 3 piętrze jest pokój z TV i komputerem , ma wireless. Będę miała swój własnytelefon z którego będę mogła korzystać bez limitu. Mój czas wolny jest od tej 8 30 do 15 i później jak on wróci z roboty. Zazwyczaj o 21 będę mogła wychodzić. Nie mam limitu powrotów do domu, musze tylko rano wstawać i nie zaspać. On spędza sobotnie wieczory i niedziele z małą więc luz. Tylko czasami bede musiala zostac z mala do 15 w soboty jak on bedzie musial cos zalatwic. Samochod moge uzywac. Ma sprzataczke , ktora przychodzi raz w tyg sprzatac dom. 30 min do NYC. Rzadko gdzies wyjeżdżają. jest duzo au pairs w okolicy i chce zebym przyjechala na poczatku sierpnia.

Chyba nie ma nad czym sie zastanawiac

kamildzianka > 13-05-2009, 1:03

Wyglada bomba! Na wszelki wypadek moze zapytaj sie o numer tel do tego wczesniejszych operek, dowiedz sie, czy facet to nie zboczeniec... Bo ja bym sie tak troche bala z samotnym facetem pod jednym dachem.

Powiedz, ze chcesz sprawdzic referencje, a co!

Klaudia_1990 > 13-05-2009, 1:13

Widziałam zdjęcia małej, śliczna murzyneczka Ja bym się nie zastanawiała.

89dzoana89 > 13-05-2009, 8:40

Oferta wydaje sie suuuuper

Tylko ja tez na twoim miejscu chcialabym pogadac z jego wczesniejszymi operkami

W sumie wada jest tylko praca w sobote :?

Bo ja to lubie sie wtedy polenic pol dnia w lozeczku choc teraz nawet to mi sie nie zdarza bo pracuje w kazda haha :mrgreen:

Kurcze tylko jedno dziecko, wiek sie wydaje fajny bo i pogadasz i pobawisz sie

A samochod masz tylko dla siebie czy na spolke z nim?

Plusem jest ze mieszkalabys na innym pietrze no i ten tel bez limitu rozmow :mrgreen:

jadlasiebie > 13-05-2009, 9:08

fajna propozycja, ae mnie zastanawia jedno? skoro z gówy uprzedza ,ze w soboty bedziesz mogła pracować ,to cos mi się wydaje,że to bedzie dosyć czeęste. ale jeśli tobie to nie przeszkadza, to jak najbardziej ok. i dziewczyny mają racje- poproś o numer do jego poprzednichj au pair

dominikan@ > 13-05-2009, 10:04

Super oferta tak blisko NYC (tylko 16 mil)!!! Szkoda tylko ze to samotny facet ale jesli nie ma to dla ciebie znaczenia to ja bym się zdecydowała. No i tylko jedno dziecko

Ps. Ja uważam że to bardzo dobry znak że jedna z au pairek została na drugi rok!!!

89dzoana89 > 13-05-2009, 10:17

Marlenao a on dzwonil do Ciebie juz albo pisal??

agulka > 13-05-2009, 10:42

bardzo interesujaca oferta. to, ze operka zostala na 2 rok to plus. z reguly jesli rodzina jest dobra, to operki zostaja. samotnego tate uwazam za plusa - nie ma matki w domu, to nie bedzie Ci sie nikt wtracal w Twoja prace. oczywiscie jesli facet jest w porzadku.

swietnie, ze osobne pietro, a z telefonem bez limitu to pewnie tak jak moi w DC mieli - jakis tam abonament placili i wszystkie rozmowy byly za darmo. oczywiscie na terenie usa.

a te soboty to hmmm on pewnie randkuje, wiec potrzebuje zebys byla z mala. moim zdaniem to dobrze o nim swiadczy, ze napisal Ci juz teraz. sa rodziny, ktore obiecuja wolne weekendy a pozniej trzeba pracowac.

wiek dziecka bardzo fajny i skoro nie ma mamy w domu wydaje mi sie, ze szybko sie do Ciebie przywiaze i bedzie wam sie dobrze razem pracowalo

zdecydowalas juz ??
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia