• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

jadlasiebie > 09-05-2009, 11:09

Może nie wypada się tak pytać, o Wasze kieszonkowe ,ale chce wiedzieć ile mnie więcej zarabiacie, bym sama sie na mine typu-ja charuje,a oni placą mi grosze- nie natknęła. Ogólnie w zeszłym roku w Spain miałam wpisane min. 60 euro na tydzień. Dostawalam 85. W tym roku widzę, że ten zapis też istnieje 25 h/tyd za min 65 funtów/tyd. I teraz moje pytanie, rozumiem,że normalnym zachowaniem jest "targowanie" się o większą kaskę gdy np.rodzinka chce mnie na 35h/tyg, więc ile Wy pracujecie, za jakie pieniążkI?
  • Re: Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

shante > 09-05-2009, 14:59

hmm... ja nie jestem pewna do końca, jak to ze mną dokładnie będzie, ale wstępnie mam za 25h/week dostawać 70funtów. A inna rodzinka mi proponowała 60funtów. Chociaż widziałam też oferty za mniej (min chyba 55funtów), jak i więcej (nawet 100), więc różnie to bywa

Kachaaa > 09-05-2009, 17:56

ja bede 60 F dostawac za 25 h /tyg

dominikan@ > 09-05-2009, 18:50

Informacje pochodzą z jednej a angielskich agencji.

Au pair powinna dostawać za 25/h pracy w tyg + max 2 babysttiingi w tyg minimum 60 Ł/na tydzień.

Au pair plus ( jeśli pracujecie więcej godzin w tyg niż 25 to jesteście au pair plus). No i au pair plus pracuje max 35/h tyg i dostaje za to od 70 - 80 Ł tyg plus kazda dodatkowa godzina to jest 36, 37 itd 3,50Ł/godz.

www.apni.co.uk

Summertime > 10-05-2009, 0:07

Ja jadę za niecałe dwa tygodnie jako Aupair Plus czyli jeszcze sprzątanie do tego, no i za 35h tygodniowo mam dostawać 90 F. Może okolica ma też znaczenie? Ja będę pod Manchesterem.

jadlasiebie > 10-05-2009, 8:53

Au Pair (25-30 hours per week)

Works 5 hours per day, 5 days per week

Baby sits 2-3 evenings per week

Receives 2 free days and 3 evenings off

Minimum pay from £70 - 25 hrs

No sole care for children under 2

Tutor** (25-30 hours per week)

Works 5 hours per day, 5 days per week

Minimum pay from £100 - 25 hrs

Real focus on educational support, school age children, fluent in English

Au Pair Plus and Summer Au Pair (30-35 hours per week) UK only

Works 6 hours per day, 5 days per week

Minimum pay from £ 85 - 30 hrs

No sole care for children under 2

Mother's Help* (35+ hours per week) UK only

Works up to 10 hours, 5 days per week

Receives at least 1 free day and 3 evenings off

Weekly pay from £100 - 25 hours, from £120 - 35 hours, from £150 - 40 hours

More responsibility, younger children and/or longer hours

To jest z brytyjskiej strony o au pair. Ja nie widzę ,aby au pair plus miała dodatkowo sprzatać- ona po prostu więcej pracuje. Więc może summertime ty masz jakies inne info o obowiązkach au pair, au pair plus itp. jesli tak to podziel się

89dzoana89 > 10-05-2009, 10:52

No ja tez pierwsze slysze ze Au pair plus ma sprzatac...

dominikan@ > 10-05-2009, 11:10

Bo wcale nie ma. Au pair plus pracuje tylko więcej godzin co wcale nie oznacza że ma wiecej sprzątać!!!

Ps. Dziewczyny pamietajcie że czasem bardziej sie opłaca być au pair a nie au pair plus bo pracujecie tylko 25h/tyg czyli powiedzmy 5h/dziennie a reszte wolnegoczasu mozecie przeznaczeć na babysittingi u sąsiadów na czym wyjdziecie o wiele lepiej. Bo za te 10 dodatkowych godzin które byście przepracowąły u własnych hostów dostały byście te 10 czy 20 Ł więcej a u obcej rodziny za 10godz babysittingu (czyli np: 2- 3 babysittingi w tyg po 3 godziny) i macie za to 50Ł w kieszeni!!

jadlasiebie > 10-05-2009, 11:17

A wiecie co mnie wkurza? To,że ja minimalną kwotę mam Ł65 -25 h i jestem summer au pair. Co prawda powinnam mieć chyba więcej godzin wtedy, ale to i tak nie jest minimalna kwota,jaka powinnam zarabiać według tego co wkleiłam przed chwilą. I oczywiście, ja dopiero sie zapisałam do biura(taka umowa z biurem była do podpisania)-aktualnie czekam na rodzinke , ale zastanawiam się ,jak tu negocjować dosyć grzecznie,w momencie gdy jednak rodzina bedzie chciała płacić mi mniej za więcej godzin, niż to co istnieje w ich regulacjach prawnych( to co wkleiłam to jest z Uk)?

dominikan@ > 10-05-2009, 11:26

Jadlasiebie to jest tak że każde biuro ma swoje stawki ale jest tam jakaś minimalna stawka po niżej której au pairka nie moze dostawać kieszonkowego. Co do stawek wyższych to już zależy od agencji i rodziny. Z tego co wiem to wiele rodzin na lato szuka au pairek na wiecej godzin niz te 25 i wiecej płaci ale agencji o tym nie mówią bo za au pair plus musieli by zapłacić wiecej niż za zwykłą au pair. Czyli wg mnie jest to kwestia do dogadania sie z rodziną.

Czytałam też gdzieś że np: au pairka w Londynie powinna dostawac wyższe kieszonkowe od au pairki w innym mniejszym mieście ponieważ Londyn jest drogim miastem
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia