-
-
Work&Travel Hotele UK
Marta85 > 29-04-2009, 17:00
wiem ze to forum dotyczy au pair ale ze jest tu mnostwo ludzi to zapytam, słyszał ktos coś o takim programie Work&Travel Hotele UK bo zamierzam skorzystac a szczerze nie znam nikogo kto bral w tym wczesniej udzial...
tu jest link : http://www.praktyki.com.pl/wuk_hotele.htm -
Re: Work&Travel Hotele UK
dominikan@ > 29-04-2009, 17:03
Ja niegdyś czytałam bardzo wiele O W&T w USA i:
- strasznie drogo wychodzi
- biura czesto oszukują i po przyjeździe na miejsce się okazuje że warunki są do d... albo wogóle nie ma miejsc w którym powinni pracowac
- trzeba spełaniac wiele wymagań formalnych o wiele więcej niż w przypadku au pair
Oczywiście wszystko to dotyczy USA. -
Johnson > 29-04-2009, 17:30
Kurcze
ciekawe to
nawet ciekawsze niz aupair -
Marta85 > 29-04-2009, 19:55
wiem Johnson,wiem ..dlatego chyba sie skusze -
dominikan@ > 29-04-2009, 19:58
Moja koleżanka niegdyś była na takim wyjeżdzie gdzieś w Chicago pracowała w wesołym miasteczki i chodziła przebrana cały dzień za jakąś postac Disneya. Z tego co mówiła to latem bylo jej straszliwie gorąca w tym stroju -
agulka > 29-04-2009, 20:46
znam 2 przypadki - kolezanka byla dawno temu i rozpaczala, bo wyladowala na obozie w kuchni, na totalnym zadupiu, kase przywiozla, bo nie miala okazji wydac, wiec chociaz tyle plus...ale ogolnie narzekala na organizacje i stawki za godzine.
kolega pracowal w kasynie i byl zachwycony i z zarobkow i z samej pracy.
wszystko zalezy od przypadku...jak zawsze. -
cailet > 29-04-2009, 21:49
Sporo moich znajomych jeździło na w&t. Rzeczywiście sporo kasy trzeba włożyć, ale też podobno się zwraca. Trzeba mieć status studenta. I chyba tylko max na 2 czy 3 miesiące można jechać. Tylko na wakacje.
agulka ----> jak obóz to pewnie camp a nie w&t -
dominikan@ > 29-04-2009, 21:51
No wlaśnie to jest wadą tego typu wyjazdu co komu po 2 czy 3 mies!!?? -
Marta85 > 29-04-2009, 22:00
nie,nie tu sa inne zasady niz w Stanach..mozesz jechac na 6,10 albo 12 miesiecy.to jest cos bardziej w rodzaju praktyk zawodowych i w sumie jakie stanowisko w tym hotelu zajmiesz zalezy od jezyka. -
cailet > 29-04-2009, 22:10
Ah .... bo to do UK?
Właśnie przeczytałamCzyli jednak UK. O ile przeczytałam warunki, to wychodzi, że to normalna praca w UK, tylko jak wyjeżdżasz, to masz ją już załatwioną. Stawka wygląda na normalną minimalną, pytanie czy chodzi o netto czy brutto i czy potrącają ci za mieszkanie itp. już z tej stawki.
Wiesz, ja mam złe doświadczenia z pracą w hotelach w Londynie. Moje koleżanki pracowały w różnych hotelach, co prawda jako pokojówki raczej, ale z tego, co wiem, jak to wygląda ... W każdym razie powiedziałam sobie, że ja nigdy do hotelu w UK nie pójdę. Ale to nie był program, żadne w&t, ani nic takiego...
Pytanie jeszcze jakie są koszty takiego wyjazdu