-
-
Rzeczy, które zadziwiły was w USA
kamildzianka > 23-04-2009, 23:50
Mnie strasznie dziwi (i nigdzie wczesniej sie z tym nie spotkalam), jak Amerykanie zuja tyton!
Kiedys Kevina kolega zul i widze, ze ma cos miedzy zebami, a dolna warga. Mysle: ojej, biedny, zeby mu spuchly.A on mial tyton, wyssal, wyssal i sobie nowy kawalek wlozyl!
Albo myja sie nie gabka, nie jakas myjka, a malymi reczniczkami! Dla mnie to tez dziwaczne - ja takie reczniczki uzywam do higieny intymnej, wg zalozenia, ze ta czesc ciala ma miec wlasny i czesto zmieniany recznik.
Mialam smieszna sytuacje: tesciowie przyjechali i juz zawczasu dalam im po reczniku kapielowym oraz malym reczniczku. Matka poszla sie kapac wieczorem. Po wejsciu do lazienki zobaczylam jej maly reczniczek totalnie mokry, wiszacy na uchwycie od kabiny (to norma, bo Kevin tez tego uzywa do mycia sie, wiec sie nie zdziwilam juz), ale za to moj higieniczny, intymny reczniczek byl uzyty i mokry! Matka uzyla go (nie chce wiedziec gdzie!) nie wiedzac, ze Europejki uzywaja takich reczniczkow do podcierania sie!
Mam nadzieje, ze nie wytarla sobie nim twarzy! -
Re: Rzeczy, które zadziwiły was w USA
agulka > 24-04-2009, 0:02
Dobre z tym recznikiem
Tez zwrocilam na to uwage, dzieci mialy swoje male reczniki do mycia i zmieniali je codziennie. Niby takie czysciochy a posciel piora raz na rok
Tyton to norma u Skandynawow - moj przyjaciel Szwed zuje to cholerstwo, to samo Norwegowie. Fuj...probowalas kiedys? Nie polecamW USA w sumie nie zwrocilam na to uwagi. Tutaj pewnie tez bym nie zauwazyla, myslalam, ze oni jakies cukierki zuja, dopiero mnie uswiadomili co to
Amerykanie sa dziwni nie ma co ukryc. Kiedys moja 2 latka z Ohio przyniosla wszy do domu.. Matka narobila w domu paniki jak nie wiem co. UWAGA! kazala wyrzucic wszystkie posciele z domu - wszystkie! zmienili dywany i ubrania malej prala z milion razy, zanim pozwoila jej ubrac.Az dziwne , ze nie wezwala nikogo do dezynfekcji domu
Zadzwonila ze skarga do przedszkola i powiedziala, ze bedzie na policje nastepnym razem dzwonic...rozumiecie, bo mala wszy zlapala, to normalnie sprawa dla FBI -
bunia_90210 > 24-04-2009, 15:30
haha...to policja ma duzo roboty ;p -
dominikan@ > 22-05-2009, 20:40
He he he. Ja nie rozumiem jak mogła użyc czyjś ręczniczek!! To tak samo jak by się umyła twoją gąbką!! To chyba logiczne że takie rzeczy są osobiste. Ciekawe czy twoją szczoteczką też zęby umyła? -
kamysia > 25-05-2009, 11:47
. -
dominikan@ > 25-05-2009, 11:52
Kamysia to wcale nei znaczy ze tak czesto myją zęby!! Pewnie częściej je wybielają niż myją -
kamysia > 25-05-2009, 12:05
. -
paulaw > 28-03-2012, 21:50
Jako iż jestem przed programem i lubię czytać o takich ciekawostkach napiszcie proszę co was zaciekawiło podczas waszego pobytu w USA? Jakieś ciekawostki? Jakieś dziwne zachowania, dziwne tradycje? -
magda-lenka > 28-03-2012, 22:46
mnie szokowało np. to, że amerykanie chodzą do starbucksa w piżamach i ugg'sach
sporo jest takich rzeczy, jak coś mi się przypomni to dopiszę -
Astrid > 28-03-2012, 22:52
W piżamach? O matko, chcę to zobaczyć! <3 jeśli w mieście, w którym wyląduję też tak będzie - zamierzam zrobić to samo!