• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wiza do USA, zalatwianie w UK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• wiza do USA, zalatwianie w UK

kasolaaa > 23-04-2009, 16:29

Hej!

Czy ktoras z Was wyjezdzala do USA z UK? Jak wyglada zalatwianie wizy? Czy w ogole mozna tutaj skladac wniosek, czy trzeba to jednak zrobic w PL?

Chce wyjechac do Stanow, ale aktualnie jestem Au Pair w UK i raczej nie zjawie sie w PL wiec chcialabym to zalatwic tutaj. W ogole slyszalam, ze tu wydaja wizy od razu na 10 lat, wiecie cos na ten temat? :>

Pozdrawiam,

Kasia
  • Re: wiza do USA, zalatwianie w UK

kamildzianka > 23-04-2009, 16:32

Mysle, ze po wize trzeba starac sie we wlasnym kraju. A na jaka wize sie starasz?

cailet > 23-04-2009, 16:58

napewno można starać się o wizę z Anglii, czy też innego państwa. Musisz iść do ambasady USA w UK, nie wiem, gdzie jest, pewnie w Londynie. Ale poczytaj sobie na http://www.forum.usa.info.pl/ tam ten temat był nie raz poruszany, nie tylko w kontekście UK, także np. Kanady. Ale informacje powinny się odnosić tak samo.

Tutaj o ile wiem, nikt czegoś takiego nie próbował, więc raczej ci nie pomożemy

Yoanna > 23-04-2009, 19:55

pewnie, ze mozna sie ubiegac z uk. nawet sama chcialam w tym roku ale plany troche ulegly zmianie..

z tym ze daja na 10 lat to zalezy komu. jezeli np jestes juz po studiach i masz tutaj dobra prace to powinnas dostac.

agulka > 23-04-2009, 20:46

mozna sie ubiegac z kazdego kraju, jesli jest sie w nim legalnie.

w szwajcarii dostala wize moja kolezanka, musiala im przedstawic, ze ma swiss permit i dostala wize bez problemow.

gosia1094 > 04-05-2009, 0:19

Chcę lecieć do stanów ,mieszkam w Anglii 3 rok .Jak mogę starać się o wizę w Londynie??????????????Nie wiem jak to załatwia się i ile kosztuje .Proszę o pomoc.

kamildzianka > 04-05-2009, 0:20

Ale jaka wize?

agulka > 04-05-2009, 0:26

zalatwiasz to w ambasadzie USA w Londynie. nie wiem ile kosztuje, sprawdz na stronie. chcesz leciec turystycznie? co robisz w anglii? musisz udowodnic, ze nie jedziesz do usa do pracy itd, wiec warto, zebys byla zatrudniona w lodnynie itd.

powodzenia!

gosia1094 > 12-05-2009, 18:08

[quote name="kamildzianka"]Ale jaka wize?[/quote] Dziękuje że pytasz .Nie wiem o jaką mam się starać ,mam zaproszenie .Nie pracuję od pazdziernika,pracowałam dla wielkiej firmy amerykanskiej ,ale splajtowała i zwolnili mnie .jestem na zasiłku .Co mam zrobic zeby dostać wize ,jakie potrzebuję tam dokumenty???????prosze o odpowiedz i pozdrawiam .Gosia

kamildzianka > 12-05-2009, 18:15

Kochana, zaproszenie ci nic nie da. Dostaniesz tylko odmowe i po co ci to w papierach?

Od kogo masz zaproszenie?

Do kogo chcesz jechac?

Co chcesz robic w USA?

Ile masz lat? Studiowalas w PL?

Czy masz zaoszczedzone pieniadze?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna