-
-
HI ktos w Hannoverze???
caryca > 22-04-2009, 21:07
Hej wszystkim!!!! Jest ktos w Hannover??? jakby co dajcie znac na <a href="mailto:barboorka@autograf.pl">barboorka@autograf.pl</a> lub komorka 015153596092, pozdrowionka i do zobaczenia hope so :-) -
Re: HI ktos w Hannoverze???
karolajna20 > 07-01-2010, 18:40
ja jestem w Hannoverze,znaczy w Laatzen,ale to jest kilka minutek U-Bahnem ;p sądząc po dacie,pewnie to juz nieaktualne -
daga420 > 15-06-2012, 10:10
HejJestem świeżo upieczoną Au-Pair i od 1 lipca, przez rok, będę mieszkała w Nienburgu (30 km od Hannoveru) Jest lub będzie ktoś może w okolicy? Zawsze raźniej
A ja właśnie planuje...jak ja spakuje wszystkie swoje rzeczy na tak długi czas.... to jest niewykonalne! -
daga420 > 15-06-2012, 10:13
aaa i zaczęłam prowadzić bloga na temat mojego wyjazdu, Niemiec i języka niemieckiego, zapraszam
http://polkawwielkichniemczech.blogspot.com/ -
karaluszek. > 15-06-2012, 13:38
Hej! Ja wyjezdzam jako Au-pair-Maedchen dopiero pod koniec sierpnia. Jade w okolice Hannoveru, dokladniej Nienhagen, blisko Celle. Z tego co się orientowalam to raczej bede z drugiej strony Hannoveru. Pozdrawiam! -
daga420 > 17-06-2012, 11:12
Wyobraźcie sobie, że rodzina zrobiła mnie w ciula... Zadzwonili do mnie (już po zatwierdzeniu, podpisaniu umowy i wpłacie dla biura) i powiedzieli że ukrainka z którą mieli kontakt dostała jednak wize , o którą sie starała od marca no i ja sobie muszę szukać nowej rodziny.....a wyjazd miałam mieć za półtora tygodnia...:/ -
Mar_tyna > 17-06-2012, 12:13
8O 8O to naprawdę nieciekawie... :/ powodzenia w szukaniu nowej rodziny i miejmy nadzieję, że ta nowa nie okaże się taka jak poprzednia.. :roll: -
martitta1992 > 17-06-2012, 19:30
[quote name="daga420"]Wyobraźcie sobie, że rodzina zrobiła mnie w ciula... Zadzwonili do mnie (już po zatwierdzeniu, podpisaniu umowy i wpłacie dla biura) i powiedzieli że ukrainka z którą mieli kontakt dostała jednak wize , o którą sie starała od marca no i ja sobie muszę szukać nowej rodziny.....a wyjazd miałam mieć za półtora tygodnia...:/[/quote]
Kochana zacznij szukać sama, nie przez biuro) mogę polecić ci stronkę, ja jak założyłam konto to miałam, aż po 3 godzinach 30 zgłoszeń. Ja zdecydowałam się na polsko-niemiecką rodzinkę ze względu, że to mój pierwszy raz )) Jak coś to odezwij się do mnie
<a href="mailto:marta.krawczyk_2f@o2.pl">marta.krawczyk_2f@o2.pl</a> -
daga420 > 19-06-2012, 16:25
martitta1992: dzięki, jak coś to sie odezwe. A nie bałaś się tak sama szukać i korzystać z niesprawdzonego źródła?
Dzis dostałam oferte rodziny z Kolonii, zobaczymy co z tego wyjdzie -
Mar_tyna > 19-06-2012, 17:52
Ja też szukałam rodziny na własną rękę, miałam i mam nadaj mnóstwo ofert, ale już się zdecydowałam. Strach jest, ale zawsze możesz poprosić o kontakt to ich obecnej lub byłej au pair (o ile taką mieli) i wypytać o wszystko. Ja tak właśnie zrobiłam.W razie czego pisz, chętnie pomożemy!