• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Marzenia Iren czyli Francja

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Marzenia Iren czyli Francja

Iren > 19-04-2009, 23:27

jestem od kilu dni we francji w sumie wszystko ok opiekuje sie dziecmi w wieku 1 i 3 dziewczynka rok chlopak trzy lata bylam na wsi kika dni bo byly zareczyny hostki a od kilku godz jestem w saint maixent lecole bylo by ca va ale pracuje 12 godz na dzien nie ,oge isc na miasto ledwo co wyprosilam komputer i nie moge isc kupic kart do telefonu :/ jak byl host bylo ok ale on wyjechal wiec nie mam wolnych weekendow pracuje od 8:30 do 21 mam przerwe jak dzieci spia matka siedzi w domu ma biuro w domu a jak ma wolne zajmuje sie soba :/ olewa dzieci

placa mi jak za 30 godzin ktore mam w umowie

dziewczynka jest super chlopiec ma podwojna twarz prry rodzicach jest mily a jak jest sam to bije siostre wszystko je zabira robi na zlosc

francja to moje marzenie ale musze za to placic taka cene ?
  • Re: Marzenia Iren czyli Francja

Johnson > 19-04-2009, 23:30

Jestes przez agencje ? Jak tak to od razu dzwon do niej

jak jestes prywatnie to szukaj rodzinki i szybko z tamtad uciekaj

agulka > 19-04-2009, 23:31

hej,

a pracujesz te 30 ? chyba wiecej.. nie daj sie wyzyskiwac, bo jak na poczatku sie nie upomnisz o swoje, to z czasem bedzie jeszcze trudniej.

Iren > 19-04-2009, 23:49

jestem przez agencje ale taka byle jaka bo ich to nie interesuje powiedzieli ze narzekam i ze ciazko jest znalesc inna rodzine bo musza szukac au pair ktore chca dopiero nimy byc

pracuje wiecej niz 30 godz bo 12 godz pracuje na dzien :/

radzio > 19-04-2009, 23:54

Iren, Musisz zacząć działać bo innaczej się wykończysz z nimi. Wiem że nie jest łatwo zmienić rodzinkę ale w Twoim przypadku to jest konieczne. Przez takie warunki nic nie zyskasz z tego wyjazdu. Z jakiej agencji jesteś??

agulka > 19-04-2009, 23:57

szukaj rodziny na wlasna reke. nie zostalabym u rodziny, ktora wyzyskuje au pair. chca zebys pracowala wiecej - jesli sie na to zgadzasz - ok, ale niech tez odpowiednio za to placa!

szukaj na

great au pair

http://paris.fr.craigslist.org/kid/

albo zglos sie to tych agencji - to darmowe dla nian, ale firma jest solidna.

http://www.nanniesofeurope.com/

albo jedna z tych agencji dzialajacych na terenie Francji

http://www.europa-pages.com/cgi-bin/aupair/agency.cgi

W razie klopotow daj znac - ja mieszkam w Genewie, wiec nie az tak daleko od Ciebie, w razie co zawsze mozesz sie ewakuowac do mnie! Poza tym - Francja, bo chodzi Ci o francuski? Tu, w Szwajcarii, w czesci francuskojezycznej jest latwo o prace i to na ludzkich zasadach.

89dzoana89 > 20-04-2009, 8:26

Jestem tego zdania co wszyscy!! Szukaj innej rodziny bo nie pojechalas tam zeby cale dni spedzac z dziecmi i nic z tego nie miec!!

Klarasek > 20-04-2009, 8:45

To mi przypomina moją szwajcarską przygodę...zakończyła się po 5 dniach. Praca jak u Ciebie 7-21 z przerwa w czasie gdy dzieci spią. A miało nie być więcej niż 30 godzin! Nie daj się wykorzystać. Powiedz na początku co Ci nie pasuje, bo jak baba zobaczy że sobie może pozwolić to życia nie będziesz miała!

Kachaaa > 20-04-2009, 9:59

zgadzam sie.

znajdz ina rodzinke we francji, nie daj sie wykorzystywac

cailet > 20-04-2009, 10:52

Mam takie samo zdanie, jak pozostali. Jak nie masz nawet czasu na kupienie karty do telefonu, to pobyt tam zupełnie nie ma sensu, a tylko wykończy cię nerwowo i psychicznie. Szukaj rodzinki na własną rękę. Twoja agencja najwyraźniej nie ma zamiaru wywiązać się ze swojej części umowy, więc bez skrupułów.

I trzymaj się tam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia